Sosyal medyada takipçi sayısı mı, etkileşim mi daha önemli?

etkilesim mi takipci sayisi mi

E-ticarette sosyal medyanın önemi son yıllarda daha çok artmaya başladı. İnternet üzerinden satış yapan firmalar, tüketicileri ile daha iyi bir iletişim kurabilmek ve hedef kitlelerini genişletmek için sosyal mecralardan yararlanıyor.

Sosyal medya pazarlamadan yararlanırken, şirketler takipçi sayısını artırmaya daha çok özen gösteriyorlar. Ancak bu ne kadar doğru bir yaklaşım? Çok fazla takipçinizin olması sosyal mecralardaki etkinliğinizi artırıyor mu?

Facebook reklamlarından yararlanırken takipçi artırmaya yönelik hedeflemeler yapılıyor ve sayfa üzerindeki etkileşim göz ardı ediliyor. Çok fazla takipçinin olması, marka bilinirliğinin daha da fazla olduğunu gösteren bir unsur olarak düşünülüyor; fakat sosyal medya performansı ölçümlendiği zaman durum nasıl oluyor?

Takipçi satın almak işe yarıyor mu?

Birçok firma takipçi satın alarak, kendi kitlelerini artırıyor. Twitter ve Instagram gibi platformlarda bu yöntem daha sık kullanılıyor. Çok fazla takipçinizin olmasının size geri dönüşü nasıl oluyor? İlk olarak ölçümlenmesi gereken konulardan biri bu.

Instagram sayfanızda 10 bin takipçiniz bulunduğunu varsayalım. Marka ya da ürününüzle ilgili bir içerik paylaştığınızda aldığınız beğeni sayısı 100’ü geçmiyorsa, etkileşim oranınızın yüzde 1 veya daha altında olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda da satın aldığını takipçilerinizin şirketinize geri dönüşüm oranını net bir şekilde görebilirsiniz.

Bu 100 kişi içinden gerçekten e-ticaret sitenizi ziyaret edenlerin de 10 kişi olduğunu varsayacak olursak, sosyal medya pazarlamadaki geri dönüşüm oranınızın yüzde 0,1 olduğunu hesaplayabiliriz.

Bu durumda takipçi satın almak için harcadığınız paranın ve zamanın size aslında çok da bir şey kazandırmadığını görebilirsiniz.

Satın aldığınız takipçiler sizin hedef kitlenizi oluşturuyor mu?

Bir diğer açıdan bakacak olursak, satın aldığınız takipçiler gerçekten sizin hedef kitlenizi oluşturuyor mu? Büyük ihtimalle bu takipçilerin büyük kısmı sizin hedeflediğiniz tüketici profiline uymuyor. Başka bir deyişle hedef kitleniz olmayan insanları sitenize çekmeye çalışıyorsunuz.

Takipçileriniz bu yüzden sizin paylaştığınız içeriklerle ve markanızla ilgilenmediği için de onlardan belli bir geri dönüş alamıyorsunuz. Bu nedenle de takipçi satın almak aslında size bir şey kazandırmıyor.

Satın aldığınız takipçiler sahte hesap olabilir

Belli bir ücret karşılığında takipçi satın aldığınızda, bu profillerin bir kısmının sahte hesap olma ihtimali de çok yüksek. Tek tek bu profillere girip kontrol edemeyeceğiniz için de takipçilerinizin kaçının gerçek, kaçının sahte hesap olduğunu bilemezsiniz.

Bu takipçilerin birçoğunun sahte hesap olması durumunda da yine etkileşim oranınız ciddi oranda düşer. Bunun yanı sıra sosyal mecralar bu tür sahte hesapları belli dönemlerde siliyorlar. Bu takipçilerin silinmesinin ardından, takipçi sayınızda ciddi oranda düşüş yaşayabilirsiniz.

Etkileşim oranı neden daha önemli?

Sosyal medyadaki hesaplarınızın aktifliğinin ve verimliliğinin artması için etkileşimin yüksek olması gerekiyor. Etkileşim oranınızın yüksek olması, yüksek takipçi sayınızdan çok daha fazla önem taşıyor.

Sayfanızdaki beğenilerin, yorumların ve paylaşımların çok olması takipçilerinizin, yaptığınız paylaşımları daha çok gördüğünü ve onlarla bir etkileşime girdiğini gösterir. Takipçilerinizin markanızın içerikleriyle etkileşime giriyor olması da marka bilinirliğinizi doğrudan etkiler.

Etkileşim oranının artması organik takipçileri de beraberinde getirir

Facebook yeni algoritmaları sonrasında marka sayfalarında paylaşılan içeriklerin organik olarak kullanıcılara erişim oranını ciddi oranda düşürdü. Bu ne anlama geliyor? Sayfanızda bir içerik paylaştığınızda ve bu gönderiyi reklamla öne çıkarmadıysanız, Facebook içeriği takipçilerinizin sadece küçük bir kısmına gösteriyor. Yani organik erişiminiz düşük bir seviyede kalıyor.

Erişim oranlarına bakıldığında, Facebook genellikle takipçi sayınızın yaklaşık yüzde 10’una bu içerikleri organik olarak gösteriyor. Yani 10 bin kişilik bir sayfanız olduğunu ele alırsak, Facebook bu içeriği organik olarak maksimum 1000 kişiye ulaştırıyor. Bu oran daha da düşük olabiliyor.

Ancak gönderileriniz etkileşim almaya başladığında; örnek olarak beğeni, yorum ya da paylaşım yapıldığında Facebook bu gönderiyi organik olarak daha da öne çıkarmaya başlıyor. Etkileşim ne kadar artarsa, organik olarak bu gönderinin erişimi de artmaya başlıyor.

Kullanıcılar sizin içeriklerinizi beğenip, kendi zaman tünellerinde paylaştıklarında kendi arkadaş çevrelerinde de sizin reklamınızı yapmaya başlıyor. Bu da sizin içeriğinizin eriştiği kitlenin daha da büyümesini sağlıyor. Merak uyandıran ve ilgi çeken içerikler, takipçilerinizin çevresindeki kişilerin de organik olarak sayfanıza gelmesini sağlayabilir.

Etkileşim oranınızın yükselmesi geri dönüşüm oranlarınızı artırabilir

Yüksek etkileşim oranlarına ulaştığınızda, eriştiğiniz kitle de büyüyecek. Daha fazla kişiye ulaşmanız da marka bilinirliğinizi doğrudan etkileyecek.

İnsanlar sizin hakkınızda konuştukça, markanız da kulaktan kulağa yayılmaya başlayacak. Organik olarak insanlara ulaştığınız için doğrudan sizin hedef kitlenizde yer alan kullanıcılara ulaşırsınız. Bu da doğrudan sizin geri dönüşüm oranınıza yansıyacaktır.

Bir örnek vermek gerekirse, takipçi satın alan ve 10 bin takipçisi bulunan; ancak bu takipçilerin sadece %10’u markanın hedef kitlesini oluşturan bir hesap ile organik olarak büyümüş ve 5 bin takipçisi bulunan, aynı zamanda takipçilerinin %100’ü markanın hedef kitlesinde yer alan bir hesabı karşılaştıralım. İlk senaryoda markanın hedef kitlesinde 1000 kişi yer alıyor ve geriye kalan 9 bin kişi markanızla ilgilenmiyor. Diğer tarafta ise doğrudan ulaşılan 5000 kişi bulunuyor.

Bu iki senaryo kıyaslandığında hangisinin geri dönüşüm oranının ve etkileşiminin yüksek olacağını tartışmaya da gerek kalmıyor.

Etkileşimin yüksek olması markanıza olan bağlılığı gösterir

Markanızın etkileşim oranını yüksek olması, internet kullanıcılarının, markanızla aralarında bir bağ kurduğunun da bir göstergesi. Paylaştığınız içeriklere önem verdiklerini ve devamlı olarak sizi takip ettiklerini gösterir. Bu da marka bilinirliğinizi ve güvenilirliğinizi yansıtır.

Diğer tarafta binlerce takipçisi olan; fakat içeriklerinde etkileşim olmayan bir sayfa, o marka hakkında kimsenin konuşmadığını ve takipçilerinin bu sayfayla bir bağ kurmadığını gösterir.

Artık internet kullanıcıları da sahte takipçilerin farkında. Bu durumda sadece içerikleri ve takipçi sayısını biraz inceleyerek o markanın takipçi satın alıp almadığını kavrayabilir. Bu durum da tabii ki markanızın aslında para karşılığı kendi hayran kitlesini oluşturmaya çalıştığınızı ortaya koyacağı için kullanıcıların gözünde de olumsuz bir izlenim oluşturabilir.

Bu yazıda detaylı bir şekilde etkileşim oranıyla, takipçi sayısının çokluğu arasındaki farkı ele aldık. Peki, hem takipçi sayısını artırıp hem de etkileşim oranlarını nasıl artırabilirsiniz? Bu konuya da ilerleyen günlerde başka bir yazıda değineceğiz.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)