Sosyal medyada en çok etkileşim getiren içerik formatları

sosyal medya etkilesim

Sosyal medya pazarlamasından en verimli şekilde yararlanabilmek için, doğru zaman aralıklarında paylaşımlar yapmak kadar, ilgi çekici ve merak uyandıran paylaşımlar yapmak da önemlidir.

Takipçilerinizin ve sosyal mecralardaki diğer kullanıcıların ilgisini çekebilmek her zaman kolay olmuyor. Özellikle son dönemlerde sosyal mecralardaki organik gösterim oranlarının düşmesiyle beraber, markalar etkileşim oranlarını artırmakta zorlanıyorlar.

Bunu sağlamak için de içerik formatlarına önem vermek ve marka ile uyum sağlayabilecek bazı içerik türlerine önem vermek de yarar var. Sosyal platformlar üzerinde, markaların en sık paylaştığı ve en çok da etkileşim aldıkları içerik türlerini sizlerle paylaşacağız.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Cümle tamamlama

Ajansların veya sosyal medya hesap yöneticilerinin en sık başvurdukları yöntemlerden biri cümle tamamlamaların yer aldığı paylaşımlardır. Bir görsel üzerine hazırlanan bu içerik formatında, tüketicilerin bir cümleyi kendilerine göre tamamlamaları istenir. Örnek olarak, “Bu markayı seviyorum; çünkü …” şeklinde bir kalıp gösterebiliriz.

Burada sadece markayı öne çıkartmak zorunda değilsiniz, bir ürününüzü öne çıkartabilir ya da markadan bağımsız bazı kalıpları kullanarak, etkileşim odaklı düşünebilirsiniz.

Nostaljik içerikler

Nostaljik içerikler de sosyal mecralarda devamlı olarak etkileşim alan paylaşımlar arasındadır. Köklü bir markaysanız, nostaljik içeriklerden sıkça yararlanabilirsiniz. Geçmişten, günümüze olan değişimi takipçilerinize gösterebilirsiniz.

Bunun yanı sıra yine markadan bağımsız olarak, geçmişle bağlantılı içerikler hazırlayabilir ve bunu takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Tabii ki markadan bağımsız olsa bile bu içerikleri bir şekilde markanıza ya da hizmetinize bağlamanız daha ilgili bir içerik oluşturmanızı sağlayacaktır. Aksi takdirde sadece etkileşim almak için paylaşım yapıyormuşsunuz gibi bir algı oluşabilir.

İlham verici sözler

Markanızla ilgisi olabilecek ünlü isimlerin ya da tarihteki önemli kişilerin bu tür ilham veren sözlerini paylaşmak da kullanıcıların ilgisini çeken paylaşımlar arasında bulunuyor.

Önceki yıllarda sadece metin olarak paylaşılıyor olsa da, bu tür içerikler artık görsellerin üzerine yapılan değişik tipografi çalışmalarıyla hazırlanıyor. Bu şekilde yapılmasının amacı, görsel paylaşımların organik erişiminin fazla olması ve değişik tipografilerin kullanıcıların ilgisini çekmesi. Haftalık sosyal medya planınızda bu tür içeriklere de ara sıra yer verebilirsiniz.

Ürün aranjeleri

Moda markalarının sıkça kullandığı içerik formatlarından biri olan ürün aranje yöntemi; ürünlerin kullanımı ve kombini açısından kullanıcılara fikir verdiği için ilgi gören içerik türlerinden biri.

Birbiriyle kombin edilebilecek ürünlerin aranjelerini yaparak bu fotoğrafları sosyal mecralarda paylaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra birbiriyle uyumlu olan diğer ürünlerinizin, berabre nasıl kullanılabileceğini gösteren içerikler de oluşturmanız mümkün.

Kısa videolar

Video içerikler son dönemlerde en çok etkileşim sağlayan içerik formatlarından biri. Markanızla ilgili olabilecek, ya da takipçilerinizin ilgisini çekebilecek kısa videoları da sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Ürünlerinizi tanıtan, şirketin iç yapısını gösteren, ürünlerin üretim ya da kargo aşamasını gösteren kısa videolar hazırlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra kampanyalarınızı duyurmak için de bu tür kısa videolara başvurabilirsiniz. Bir önceki maddede belirttiğimiz ürün aranjelerini de kısa videolar haline getirerek kullanıcılara sunabilirsiniz.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Bir ürünü farklı açılardan ele almak

Bir ürününün birden fazla kullanım yeri olabilir ve bunu bir şekilde kullanıcılara sunmanız gerekir. Ürününüzün farklı kullanım alanlarını gösteren fotoğraflar hazırlayarak bir kolaj hazırlayabilirsiniz. Bu tür içerikler hem kullanıcılara ürün hakkında daha detaylı bilgi verir hem de fotoğraflarınızı ilgi çekici arka fonlar ve mekanlarda çekerseniz tüketicilerde merak uyandırmayı başarırsınız.

Marka deneyimini paylaşmak

Son dönemlerde sosyal mecralardaki tüketicilerin en çok ilgi duydukları konulardan biri de sıradan tüketicilerin markalar hakkında yaşadıkları deneyimlerdir. Reklamlarda ünlü simaların kullanılması artık tüketicilere çok cazip gelmiyor; çünkü işin içinde para olduğunu biliyorlar.

Ancak sıradan tüketicilerin, marka ve ürün hakkındaki görüşleri çok daha önemli bir hale gelmeye başladı. Bunu sağlamak için de müşterilerinizin deneyimlerini sosyal mecralar üzerinden paylaşabilirsiniz.

Onların yaşadıkları deneyimi size ulaştırmaları için fotoğraf yarışmaları hazırlayabilir ya da ürün satın alımından sonra onlara e-posta göndererek, onların görüşlerini alabilirsiniz. Burada önemli olan, müşterilerinizin, ürünlerinizi kullanırken ki fotoğraflarını onlardan talep etmeniz.

Farklı fırsatlar sunarak ya da sosyal platformlar üzerinden yarışmalar düzenleyerek bu tür içerikleri, takipçilerinizden temin edebilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)