Social Login nedir? Social Login ile ilgili bilmeniz gerekenler

social login nedir

Social Login uzun süredir internet sitelerinde kullanılan özelliklerden biri. Üyelik işlemlerini kolaylaştırmak ve birçok farklı hesap açma zahmetinden kurtardığı için Social Login internet siteleri için oldukça yararlı araçlardan biri.

Social Login e-ticaret sitelerinde de sıklıkla kullanılıyor. Bunun hem kullanıcılar hem de e-ticaret şirketleri için birçok faydası bulunuyor. Bu yazıda Social Login ile ilgili e-ticaret şirketlerinin bilmesi gereken verileri ele alacağız.

Social login nedir?

İlk olarak Social Login’in ne olduğunu açıklayalım. Social Login, Facebook, Twitter, Google+ gibi sosyal ağlar üzerindeki hesaplar kullanılarak herhangi bir internet sitesine üye olunmasını sağlar.

Yapılan araştırmalar, kullanıcıların genellikle Facebook hesaplarıyla sitelere üye olduğunu gösteriyor. Facebook’tan sonra Google+ ve Twitter geliyor.

Social Login’in avantajları nedir?

Tüketiciler için avantajları

Kullanıcıların birçoğu zaten sosyal medya hesaplarına sahip. Fakat farklı internet sitelerine üye olmaya çalıştıkları zaman yeni hesaplar açmaları gerekiyor. Tabii ki yeni hesap açmak yanında bazı sorumlulukları da getiriyor.

Yeni bir hesap açıldığında kullanıcıların, e-posta adresi, kullanıcı adı ve şifre bilgilerini hatırlamaları gerekiyor. Ancak çok fazla siteye üye olunduğunda bu hesaplar karışabiliyor ya da unutulabiliyor.

Fakat sosyal medya hesabı ile giriş yapıldığında, başka bir deyişle Social Login kullanıldığında, tüketici yeni bir hesap açmamış oluyor. Tek bir hesap üzerinden başka internet sitelerine de üye olabiliyor. Böylece şifre, e-posta adresi ya da kullanıcı adı gibi bilgilerin sürekli hatırlanmasına gerek kalmıyor.

E-ticaret şirketleri için avantajları

E-ticaret şirketleri Social Login sunduğunda, kullanıcıların bazı bilgilerine ulaşmak istiyor. Bu bilgiler de kullanıcıları herkese açık olan bilgileri oluyor genellikle.

Online satış yapan firmalar, tüketicilerin herkese açık bilgilerine ulaştıklarında onların gizlilik ayarları dahilindeki bilgileri elde etmiş oluyorlar. Bu da e-ticaret firmalarına kullanıcı hakkında birçok farklı veri sunmuş oluyor. Bu veriler doğru bir şekilde işlenip, analiz edildiğinde tüketicilere daha kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunmayı sağlıyor.

Social Login’in dezavantajları

Tüketicilerin bir kısmı bu bilgilerin paylaşımında sıkıntı görmese de bir kısmı kişisel bilgilerinin paylaşılmasını istemiyor. Bu da e-ticaret firmalarının elde edecekleri bilgilerin azalmasına ve kişiselleştirme sağlayamamasına neden olabiliyor.

Bu nedenle e-ticaret siteleri Social Login özelliğini sunduğunda, tüketicilerin hangi bilgilerine erişmek istediklerini ve ne amaçla kullanacaklarını tüketicilere belirtmeliler. Aynı zamanda onların bilgilerinin gizli tutulacağına dair de kullanıcıları bilgilendirmeliler ve onların izni olmadan herhangi bir işlem yapılmayacağının sözünü vermeliler.

Social Login ile ilgili istatistikler

  • Tüketicilerin yüzde 86’sı her site için yeni bir hesap açmaktan şikayetçi.
  • Kullanıcıların yüzde 77’si Social Login’in üyelik için yararlı bir araç olduğunu düşünüyor.
  • Kullanıcı bilgilerini unutan tüketicilerin yüzde 92’si internet sitesini terk ediyor ve yeni bir hesap açmıyor.
  • Tüketicilerin yüzde 88’si sitelerin kayıt formlarında yanlış ya da eksik bilgi girdiğini kabul ediyor.

Bu bilgiler doğrultusunda tüketicilerin aslında Social Login kullanmaya oldukça yatkın olduğu bilgisi ortaya çıkıyor diyebiliriz. Bu nedenle e-ticaret sitelerinde tüketicilere daha iyi bir hizmet sunabilmek ve üyelik süreçlerini kısaltarak, kullanıcılardan daha doğru kişisel bilgiler alabilmek için Social Login kullanmak oldukça önemli oluyor.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)