Ödeme sistemleri hakkında bilinmesi gerekenler [Dosya]

odeme sistemleri hakkinda

E-ticaret sitenizi kurduktan sonra ödeme işlemlerini gerçekleştirebilmek için ödeme altyapılarını da sisteminize entegre etmeniz gerekiyor. Tabii ki bunları yaparken ya da yapmadan önce bu ödeme sistemlerinin ne olduğu hakkında bilgi edinmek, bu sürüçte size birçok kolaylık sağlayacaktır.

Ödeme sistemleri hakkında bilmeniz gereken detayları bu dosyamızda ele alıyoruz. Burada sanal POS süreçlerinin nasıl işlediğinin yanı sıra farklı bankaların sanal POS’larının İdeaSoft paneli üzerinden nasıl kurulabileceğine kadar farklı bilgiler bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra ödeme sistemleriyle ilgili bilmeniz gereken terimler ve konular hakkında da detaylı bilgi yazıları da burada mevcut.

Bilgi yazılarının yanı sıra ödeme işlemlerinde yaşanan sıkıntılar, sepeti terk etme oranlarının düşürülmesi, ödeme işlemlerinin site üzerinde daha kolay bir hale nasıl getirebileceğinize dair rehber yazılarını da sizinle paylaşıyoruz. Yazı başlıklarının üzerine tıklayarak istediğiniz yazıların tamamını okuyabilirsiniz.

Sitenizin sahip olması gereken e-ticaret ödeme sistemleri

E-ticaret ödeme sistemleri her şeyden önce kağıt, işlem ve işçilik maliyetlerini azaltır. Bu durum ise, e-ticaretin son yıllarda daha fazla tercih edilmesini ve fiziksel mağazalarda yapılan ticaretin neredeyse daha fazlasının, sanal mağazalarda yapılmasına neden oluyor.

Online mağazanızda müşterilerinize sunabileceğiniz ödeme seçenekleri

E-ticaret sitelerinin hayatta kalabilmesi, dolayısıyla da müşterilerine hizmet verebilmesi için ödeme alması gerekmektedir. Bunun için de farklı ödeme sistemleri sayesinde, müşteriler için en uygun ödeme imkanını sunacak altyapıya sahip olmalıdır.

E-ticaret sitenize artı değer kazandıracak ödeme sistemleri

Hemen her geçen gün çeşitlendirilen ve farklı avantajlar sunan elektronik ödeme sistemleri e-ticaret şirketleri ile tüketici arasındaki bağı daha da sağlamlaştırıyor. Seçeceğiniz ödeme sistemleri en son noktada güven aşılayarak işlemleri ne kadar kolaylaştırıyorsa müşteri memnuniyeti de o derece yüksek oluyor.

Ödeme Altyapı Çözümleri ve Sağlanan Avantajlar

rün alımı esnasında müşterilerinize farklı ödeme yöntemleri sunabilmeniz gerekir. Müşterilerin tek bir bankadan ödeme yapılmasına yönlendirilmesi, uygun olmayan taksitlendirme seçenekleri müşterilerinizi farklı alternatif sitelere yönlendirecektir.

SSL sertifikası nedir? SSL sertifikası neden önemlidir?

Bu sertifikaya sahip olmayan ve SSL kullanmayan e-ticaret şirketleri üzerinden alışveriş yapmak, kullanıcı bilgilerinin açığa çıkma ihtimali nedeniyle güvenli değildir. Bu sebeple de e-ticaret şirketleri için SSL kullanmak zorunludur.

3D güvenlik (3D Secure) nedir? E-ticaret şirketleri için neden önemlidir?

3D güvenlik (3D Secure) online alışverişlerin ödeme işlemlerinde kullanılan 2 aşamalı bir güvenlik sistemidir. İnternetten alışverişlerde bir zorunluluk olmasa da kullanıcılara güven unsurunu sağladığı için birçok e-ticaret şirketi tarafından kullanılıyor.

Ön ödemeli kart nedir? Avantajları nelerdir?

E-ticarette ön ödemeli kart kullanımı son yıllarda birçok marka tarafından teşvik ediliyor. Bu kartların teşvik edilmesinin nedeni ise e-ticarete henüz tam anlamıyla güvenmeyen ve kredi kartı bilgilerinin çalınacağından korkan tüketicileri e-ticaretten alışverişe yönlendirmek olarak düşünülebilir.

Ödeme sayfalarınızda geri dönüşümlerini artıracak 13 öneri

Ödeme sayfalarında sepeti terk etme oranlarının yüksek olması geri dönüşüm oranlarınızın düşmesine neden olur. Bunun önüne geçmek için ya da sepeti terk etme oranlarını düşürmek için bu sayfalarda yapmanız gereken bazı geliştirmeler bulunuyor.

E-ticarette tüketicilerin ödeme sayfalarında dikkat etmesi gerekenler

E-ticarette tüketicilerin en çok sorun yaşadıkları ya da sepeti terk ettikleri yerlerden biri de ödeme sayfaları. Tüketicilerin ödeme sayfalarında kafalarını karıştıran unsurların olması, onların sepeti terk etmelerine neden olabiliyor.

Kapıda ödeme sistemi nedir? Avantajları nelerdir?

Kapıda ödeme, halen internet üzerindeki alışverişlerde güvenlik konusunda endişesi olan, kredi kartı bilgilerini paylaşmak istemeyen veya havale işlemleriyle uğraşmak istemeyen tüketicilerin tercih ettiği sistemlerden biri.

E-ticaret sitenizi sahtecilik işlemlerinden nasıl korursunuz?

E-ticaret sitelerinin başlarını derde sokacak en büyük durumlardan biri de internetteki sahtecilik (fraud) olaylarıdır. Bu durumlarla karşılaşılması e-ticaret sitelerini zarara uğratabilir.

sanal-pos-kurulum-süreci

5 Adımda Sanal POS Süreci

IdeaSoft Altyapıları, sanal POS çözümlerini Pro Paket ve üzeri tüm paketlerinde hazır bir şekilde barındırmaktadır. Yapılması gereken tek şey bankanız ile irtibata geçip sanal pos başvuru sürecini tamamlamaktır. 5 Adımda sanal pos başvuru işlemlerini yapabilirsiniz.

Eticaret Sitelerinde Sanal POS ve Kullanımı

Sanal pos; Sanal Pos Kredi Kartı alışverişlerimizde kullandığımız POS (Point of sale- ödeme noktası) cihazlarının, e-ticaret için Internet’e uyarlanmış şekline VPOS (Virtual point of sale- sanal ödeme noktası) denir.

Online Ödeme Sistemleri ve Sanal POS Servisleri

Online ödeme sistemleri denince akla birçok ödeme sistemi ve çözüm geliyor. Dünya çapında yaygın olan bir çok ödeme sistemi olmasına rağmen Türkiye’de yabancı ödeme sistemlerinin sadece bazıları geçtiğimiz birkaç sene içerisinde hizmet vermeye başladı.

İş Bankası sanal POS kurulumu nasıl yapılır?

Türkiye İş Bankası’nın sanal POS’unu e-ticaret sitenize eklemek isterseniz izlemeniz gereken bazı adımlar olacaktır. İdeaSoft altyapısını kullanıyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek İş Bankası sanal POS’unuzu site üzerinde aktif hale getirebilirsiniz.

Akbank sanal POS kurulumu nasıl yapılır?

E-ticaret sitenize Akbank’ın sanal POS’unu kurmak istiyorsanız öncelikle Akbank’a başvurmanız ve sanal POS başvurunuzun onaylanması gerekiyor .

Garanti Bankası sanal POS kurulumu nasıl yapılır?

Bu yazı da Garanti Bankası’nın Sanal POS kurulumunun nasıl yapıldığını ele alacağız. İlerleyen günlerde farklı bankaların sanal POS kurulumlarına da yer vereceğiz.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)