Başarılı moda markalarının Instagram stratejilerinden alınacak dersler

moda marka instagram stratejisi

Moda sektöründe yer alan ve internet üzerinden satış yapan şirketlerin, internet kullanıcılarıyla en etkin bir şekilde etkileşime girebilecekleri sosyal mecralardan biri Instagram.

Görselliğin ön planda olduğu Instagram, moda markalarının ürünlerini paylaşmaları için oldukça iyi bir alan. Küresel pazarda hizmet veren birçok moda markası Instagram’ı etkin bir şekilde kullanıyor ve böylelikle kullanıcılarla devamlı olarak etkileşime girebiliyorlar.

Instagram’ın reklam kanalını açmasıyla beraber bu mecra markalar için daha da cazip bir hal almaya başladı. Reklamların yanı sıra organik olarak etkileşime girmek mümkün. Bu yazıda da Instagram’da başarılı olmuş markaların izledikleri stratejiler üzerinde duracağız.

ASOS

Dünyanın en ünlü moda markalarından biri olan ASOS’un şuan Instagram’da 3,1 milyon takipçisi bulunuyor. Marka, Instagram hesabında birçok farklı kategoride paylaşımlarda bulunuyor. Bu paylaşımların arasında günlük fotoğraf çekimlerinden kareler, modellerin günlük yaşamlarından anlar, moda ile ilgili ipuçları gibi içerikler bulunuyor.

Strateji: Sade, yaratıcı fotoğrafların kullanımı ve kullanıcılardan gelen içeriklerden faydalanma

  • Yaratıcı ürün görselleri kullanın: ASOS, yaratıcı görsellere oldukça önem veriyor. Düz ürün görselleri yerine bu ürünleri farklı konseptler içerisinde kullanmayı tercih ediyor.
  • Kullanıcılardan gelen görselleri kullanın: Etkileşimi artırmak ve kullanıcıları dahil etmek için ASOS, kullanıcılardan gelen içerikleri de paylaşıyor.
  • Fotoğrafları kolaj yaparak paylaşın: Özellikle kullanıcılardan gelen fotoğrafları paylaşırken, kolaj yaparak farklı bir yaklaşımda bulunabilirsiniz.
  • Tek düze paylaşımlarda bulunmayın: Hep aynı konsepte fotoğraflar paylaşmayın. Farklı fikirler ortaya çıkartarak, sıradanlıktan ve tek düzelikten kurtulun.

Converse

Converse ise 2,3 milyon takipçiye sahip. Diğer pazarlama çalışmalarında olduğu gibi şirket bu mecrada da “Sıkıcı Olma” sloganı ile hareket ediyor. Gençlere yönelik bir marka olduğu için kullanılan görsellerde spor ve macera teması ağırlıkla kullanıyor. Bunun yanı sıra retro görünümlü görseller de sıklıkla kullanılıyor.

Strateji: Marka odağında kalarak, farklı sosyal ağlar ve kampanyalar için temel oluşturma

  • Instagram’ı farklı sosyal ağlarda içerik üretmek için kullanın.
  • Markanın ürünlerini kullanan ünlü isimlerle beraber çalışmalar yapın.
  • Sadece bu platforma özel kampanyalar oluşturun

LN-CC

Giyim, müzik ve kitap odaklı LN-CC büyümekte olan e-ticaret firmalarından biri ve Instagram üzerinde de oldukça aktif. ASOS ya da Converse’e kıyasla daha az takipçisi olsa da basit ve sade yaklaşımıyla Instagram üzerinde 41 bin takipçiye sahip. Yeni bir marka olması ve buna rağmen sosyal medyada etkileşim yaratması açısından oldukça önemli.

Strateji: Temiz, sade ve marka odaklı

  • Yeni ürünlerin tanıtımını yapın
  • Web siteniz üzerindeki ürünleri Instagram’daki takipçilerinize sunun.
  • Marka odaklı bir strateji belirleyecekseniz, paylaşımlarınızda devamlı bu ilkeye sadık kalmaya çalışın.

Nike

Nike, şüphesiz takip edilmesi ve ders alınması gereken markalardan biri. Marka yürüttüğü kampanyaları Instagram üzerinde de oldukça iyi bir şekilde yansıtıyor. Nike’ın şuan 19,4 milyon takipçisi bulunuyor.

Strateji: Pazarlama çalışmaları ve kampanyaları sosyal ağ ile desteklemek

  • Pazarlama çalışmalarını öne çıkartıp etkileşimi artırmak için bu kampanyalara özel görsel içeriklerin paylaşımını yapın.
  • Marka ürünlerini kullanan, ünlü isimlerle beraber çalışın.
  • Kampanyaları, hashtag kullanımı ile destekleyin. Takipçilerinizi de bu hashtaglerle paylaşım yapmaya teşvik edin.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)