LinkedIn ve e-ticaret için önemi

LinkedIn ve e ticaret icin onemi

E-ticaret siteleri hedef kitlelerini tanımak, anlamak ve kitlenin isteklerini değerlendirmek için sosyal medyayı her geçen gün artan bir oranda kullanıyorlar. Özellikle iş dünyasına hitap eden ve aylık 65 milyon ziyaretçisiyle dikkat çeken LinkedIn aktif olarak kullanmanız gereken bu sosyal ağ sitelerinden biri.

 

Bu önemli platform üzerinde gerçekleşen tanışmalar, anlaşmalar ve ortaklıklar sayesinde bazı e-ticaret şirketleri çok ciddi ticaret hacimlerine ulaşabilmeyi başardılar. İşte profesyonellerin buluşma noktası olan LinkedIn’in, e-ticaret siteleri ve girişimleri için sağladığı öne çıkan avantajları…

 

LinkedIn ve avantajları

Bir yatırımın büyüyerek gelişebilmesi için gereken potansiyel LinkedIn’de mevcut. Bugün 300 milyondan fazla üyeye ulaşmış olan bu sosyal ağda, 2 milyonun üzerinde de firma, kurumsal hesapları ile yer alıyorlar. Günde yaklaşık 170 binin üzerinde yeni üye kaydeden LinkedIn’de hedef kitle, iş ortağı ya da tedarikçiye ulaşmak isteyenler bu hedeflerine çoğu zaman kolaylıkla ulaşabiliyorlar.

 

İş ve ticaret hacminizi geliştiriyor

İstatistiklere göre, LinkedIn üzerinde birbirini takip eden firmaların yüzde 45’i zaman içinde bir araya gelerek yeni ortaklıklara ya da iş anlaşmalarına imza atıyor. LinkedIn’i aktif olarak kullanan firmaların yüzde 94’ü LinkedIn üzerinden personel ilanı veriyor ya da arama yaparak ihtiyaç duydukları profesyonellere ulaşıyorlar. LinkedIn bunun gibi birçok konuda e-ticaret şirketlerinin de faydalanabilecekleri hem ticari, hem de tanıtım ihtiyaçlarını karşılayacağı bir noktada yer alıyor.

 

Dünya profesyonellerinin takip ettiği tek sosyal ağ

LinkedIn, 200’den fazla ülkede, 23 farklı dilde hizmet vererek büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. LinkedIn’i en çok 101 milyon üyeyle ABD kullanıyor, arkasından 26 milyon üyeyle Hindistan geliyor. Türkiye bu sıralamada gelişmekte olan ülkeler arasında 17’inci sırada bulunuyor.

 

LinkedIn’de yer almanın ve fark edilmenin ipuçları

LinkedIn’den faydalanabilmek için yapmanız gerekenler özen istiyor ancak zor değil. Bu profesyonel sosyal ağda etkili olarak yer alabilmek için, şirket veya e-ticaret kuruluşunuzun profilini yeterli bir biçimde doldurmalısınız. Bir şablon üzerinden ilerleyerek dolduracağınız profilinizle yapacağınız paylaşımların içeriğini görseller ve istatistiklerle de zenginleştirebilirsiniz.

 

Aktif bir kullanıcı olun

LinkedIn’de paylaşımlarda bulunmak ya da var olan tartışmalara katılmak bilinirliğinizi artırmanızın yanı sıra diğer kullanıcı ve şirketlerle bağlantı kurmanıza da yardımcı olabilir. LinkedIn üzerinde ağırlıklı olarak sektörel paylaşımlar gerçekleştirildiği için, bu paylaşımlardan e-ticaret sektörü ile ilgili bilgilerinizin de her zaman güncel kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca sektöre yeni giren oyuncular ve potansiyel rakiplerinize dair en yeni bilgileri de bu kaynaktan elde edebilirsiniz.

 

LinkedIn’de kendinizi tanıtırken fazla agresif bir tutum sergilemek veya sürekli reklam yapmaya çalışmak iyi bir fikir olmayacaktır. Gerçekten hedeflediğiniz kitleleri ve sizi ilgilendiren, sektörünüzle ilgili gruplara dâhil olun ve tartışmaların sürekli eleştiren değil, yapıcı olan tarafı olmaya gayret edin.

 

Sosyal ağları daha iyi kullanabilmek için oluşturacağınız stratejileri IdeaSoft E-ticaret Bilgi Bankası sayfalarından takip edebilirsiniz. Eğer siz de e-ticarete ilgi duyuyor ve daha fazla gelir elde etmek istiyorsanız size her konuda destek verecek olan IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketleri ile hemen tanışmak için demo hesabınızı hemen oluşturun.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)