İş Bankası sanal POS kurulumu nasıl yapılır?

is bankasi sanal pos kurulumu

Türkiye İş Bankası’nın sanal POS’unu e-ticaret sitenize eklemek isterseniz izlemeniz gereken bazı adımlar olacaktır. İdeaSoft altyapısını kullanıyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek İş Bankası sanal POS’unuzu site üzerinde aktif hale getirebilirsiniz.

Öncelikle İş Bankası’na sanal POS için başvuru yapmanız gerekiyor. Bankaya yaptığınız başvuru onaylandığında banka size mağaza numarası, kullanıcı adı ve güvenlik kodu verecektir. Size gelen e-postadaki ilgili numarayı arayarak, size verilen bu güvenlik kodu ile bir şifre talep etmeniz gerekecektir.

Bu işlemi tamamladıktan sonra, kullanıcı adı, mağaza numarası ve şifre bilgileriniz tamamlanmış olacak. Bu bilgileri edindikten sonra İş Bankası Sanal POS sayfasına giriş yaparak banka yönetim ekranına ulaşabilirsiniz.

1. adım

isbank sanal pos1

Öncelikle, banka yönetim paneline girdikten sonra üst menüde bulunan “Yönetim” kısmına gelin ve açılan sayfada sol tarafta bulunan “Yeni Kullanıcı Ekle” seçeneğine tıklayın.

2. adım

isbank sanal pos2

Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre oluşturun ve e-posta adresinizin girişi yapın. Daha sonra “Rol” bölümünde ise API kullanıcısını seçerek kaydedin.

3. adım

isbank sanal pos3

Bu işlemleri tamamladıktan sonra 3D güvenlik ayarlarınızın aktif olup olmadığını kontrol etmek için sol tarafta bulunan “3D Ayarları” seçeneğine tıklayın.

Burayı tıkladığınızda 3D seçeneğinizin aktif olup olmadığını görebilirsiniz.Burada dikkat etmeniz gereken nokta 3D modelinin farklı bir 3D tipinde olmamasıdır. Eğer bu ekranda farklı bir 3D tipi görünüyorsa, banka ile görüşmeniz ve sadece 3D sistemini tanımlatmanız gerekir.

3D sisteminiz tanımlı ise “Güncelle” diyerek bir şifre belirleyebilirsiniz ve sonrasında API kullanıcı ve 3D şifrenizi yönetim paneline giriş yapın.

4. adım

Yönetim panelinden bu işlemleri yapabilmek için Ayarlar >> Ödeme Ayarlar >> POS Yönetimi bölümüne giriş yapın. Burada Mavi butona tıklayarak İş Bankası sanal POS’unuzu aktifleştirin. Bunun sonrasında sağ taraftaki İş Bankası düzenleme butonuna tıklamanız yeterli.

5. adım

isbank sanal pos4

Son olarak açılan pencerede API kullanıcı alanına bankanın panelinde oluşturduğunuz kullanıcı adını ve şifreyi girin.

Banka tarafından 3D sisteminiz kapalı ise 3D Secure Kullanma seçeneğini seçin. Bu bankanın elinde olan bir şeydir ve eğer banka 3D sistemini dahil etmemişse siz de kullanamazsanız. 3D kullan seçeneğini sadece banka bunu onayladıysa kullanın.

Eğer mağaza numaranız 12 haneli ise Yeni Adres kutusunu işaretlemeniz gerekiyor. Eğer böyle değilse bu kutuyu işaretlemeyin.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)