Canlı destek sistemi e-ticaret firmalarına ne gibi avantajlar sağlıyor?

Müşteri destek hizmetlerini bir adım öteye taşımak ve müşterilere satış öncesinde ve sonrasında kaliteli bir hizmet sunmak için yararlanabileceğiniz yöntemlerden biri de canlı destek sistemidir. Canlı destek sistemini sitenize entegre ettiğinizde, müşterilerinize daha hızlı bir şekilde yanıt verebildiğiniz için onların akıllarındaki soruları yanıtlamış olacağınız gibi, bu destek sürecinde onların satın alma kararlarını da etkileyebilirsiniz.

Canlı destek sistemi kullanmanın e-ticaret firmalarına sağladığı bir takım avantajlar da bulunuyor. Bu rehberimizde de bu avantajların üzerinde duracağız.

Maliyetleri düşürmenizi sağlar

Canlı destek sistemi, bir çağrı merkezine kıyasla daha düşük maliyetlidir. Telefon ile hizmet veren çağrı merkezleri yerine, canlı destek sistemlerine yatırım yaptığınızda, çağrı merkezinin altyapı ve malzeme maliyetlerine kıyasla daha düşük ödemeler yapmanız, maliyetlerinizi düşürmenize yardımcı olur.

Sayfayı terk etme oranlarını düşürmenize yardımcı olur

Sitenizi ziyaret eden bir kullanıcı site içerikleri ya da ürünlerle ilgili anlamadığı bir konu olduğunda canlı destek sayesinde hızlı bir şekilde geri dönüşüm alabilir. Canlı destek sistemi olmadığında kullanıcı aklındaki sorulara yanıt bulamayacağı için sayfayı terk edebilir. Bu da sayfayı terk etme oranlarının yükselmesine neden olabilir. Bu sebeplede bu oranları düşürmek için canlı destekten yararlanabilirsiniz.

Müşteri destek kalitesini artırırsınız

Canlı destek ile müşterilerinize daha hızlı bir şekilde ulaşmanız ve onların sorunlarını çözmeniz genel olarak müşteri destek kalitenizi artırmanızı sağlar. Doğru kurgulandığında ve doğru bir ekiple desteklendiğinde canlı destek sistemi sayesinde, site ziyaretçilerinize daha kolay bir şekilde ulaşmış olur ve onları bekletmeden onlara yardımcı olmuş olursunuz. Bu da hem hizmet kalitesini hem de müşteri memnuniyetini artırmanıza yardımcı olur.

Müşteri aktivitelerini takip edebilirsiniz

Siteyi ziyaret edenlerin ya da müşterilerinizin site üzerindeki aktivitelerini takip etmek için de canlı destek sisteminden yararlanabilirsiniz. Müşterilerinizin hangi sayfalarda canlı desteği etkinleştirdiklerini takip edebilir, bu sayfalarla ilgili hangi soruları sorduklarını öğrenebilir, canlı destek için ne kadar süre beklediklerini analiz edebilirsiniz. Bu veriler sonrasında kullanıcıların yorumları, beklentileri ve soruları karşısında verdiğiniz hizmetleri daha iyi bir hale getirecek önlemler almaya başlayabilirsiniz.

Birçok geri bildirim toplayabilirsiniz

Kullanıcıların aktivitelerini takip ederek bu verileri analiz etmenin yanı sıra canlı destek sırasında kullanıcılardan bir takım geri bildirimlerde alabilirsiniz. Onların sordukları sorular üzerinden yola çıkabileceğiniz gibi görüşmeler sırasında müşteri temsilcileriniz de kullanıcılara bir takım sorular sorarak, onların görüşlerini alabilirler. Burada aldığınız geri bildirimler sonrasında da hizmetlerinizi daha iyi hale getirmek için neler yapabileceğiniz konusunda stratejiler geliştirebilirsiniz.

Ziyaretçilerin satın alma kararlarını etkileyebilirsiniz

Canlı destek sistemini kullanırken tüketicilerin satın alma kararlarını da doğrudan etkileyebilirsiniz. Belli bir ürün ya da hizmet hakkında bilgi almak isteyen kullanıcılara doğru bir şekilde yaklaşarak, onları ikna etme yoluna gidebilirsiniz. Aynı zamanda internet üzerinden bir görüşme yaptığınız için, kullanıcıları ilgili ürün sayfalarına yönlendirebilir, ödeme sürecinde desteğe ihtiyacı olan kullanıcıları doğru bir şekilde yönlendirerek, satın alma işlemlerini tamamlamaya başlayabilirsiniz.

Kullanıcı deneyimini geliştirebilirsiniz

Kullanıcılar canlı destek ile size ulaştıklarında siteyi kullanma ve doğru ürünlere yönlenme konusunda kullanıcıları bilgilendirerek, onların kullanıcı deneyimlerini geliştirmeye de başlayabilirsiniz. Onların bu deneyimini geliştirmeniz, ziyaretçilerinizin site üzerinde daha fazla vakit geçirmelerini sağlayacağı için elde edeceğiniz geri dönüşümlerin de artmasına olanak sağlayacaktır.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)