Etiket: online mağaza
Omnichannel pazarlama, dijital dünyanın gelişimine paralel olarak tüketici davranışlarıyla da aynı doğrultuda gelişen stratejik bir yöntem. Tüketiciye tüm kanallarda aynı alışveriş deneyimini yaşatma amacı taşıyan bu yaklaşım ile online ve offline kanalları birlikte kullanarak müşterileri çok daha fazla memnun etmek mümkün. Peki yeni yeni gündeme gelen ve ilerleyen dönemlerde daha sık duymaya başlayacağımız bu kavram…(Continue Reading)
Facebook tarafından satın alınan Instagram‘ın kullanıcılarına son olarak sunduğu “Stories (Hikayeler)” özelliği, herhangi bir fotoğraf veya video paylaşımınının 24 saat sonunda silinmesi temeline dayanıyor. Popüler sosyal paylaşım ağı Snapchat’le benzerlik gösteren bu özelliğe “anlık paylaşımlar” adını vermek de mümkün. E-ticaret işletmelerinin takipçileriyle anlarını paylaşması fikri de takipçileriyle çok daha sıcak bir iletişim kurma imkanı sunabilir.…(Continue Reading)
Gerek Türkiye’de,gerekse yurt dışında “binge-watching” ya da diğer bir deyişle “binge-viewing” trendi gittikçe yaygınlaşıyor. Türkçe’ye “video bölümlerini art arda izlemek” olarak çevrilebilecek bu akımda izleyiciler, bir dizinin bütün bölümlerini internetten tek seferde hiç ara vermeden izliyor. E-ticaret sektöründeki profesyoneller, içerik pazarlama stratejisi belirlerken bu trendi dikkatle incelediklerinde pek çok ipucu yakalayıp uygulayabilirler. Çünkü bir marka…(Continue Reading)
Rakiplerinizi tanımanız e-ticaret sitenizin başarıya ulaşmasındaki en önemli noktalardan bir tanesini oluşturuyor. Rakipleriniz hakkında bilgi sahibi olarak aynı hedef kitleye hitap ettiğiniz için kullanıcı davranışlarını, hangi ürünlerin neden ilgi çektiğini, hangi noktalarda sizden ayrıştıklarını öğrenmeniz olası fırsatları keşfetmenize ve kendinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Belli dönemlerde e-ticaret firmanızla rakiplerinizi operasyonel anlamda karşılaştırmanız ve rekabet analizi yapmanız…(Continue Reading)
İnternet ve mobil cihaz kullanımının hızla arttığı son on yıllık dönemde e-ticaret ve mobil ticaret artık fiziksel mağaza satışlarını geçmiş durumda. Dolayısıyla ticaret ile ilgili hemen her konu da artık internetten bağımsız düşünülemez bir noktaya geldi. Siz de ticaret yapmak ve e-ticarette söz sahibi olmak istiyorsanız, ancak bu piyasada yer almak için gerekli özellikleri taşıdığınız…(Continue Reading)
Depo yönetimi ve lojistik, e-ticaret operasyonlarının başarıyla yürütülmesinde oldukça önemli olan aşamalar olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü lojistik sistemini iyi kurgulamayan e-ticaret firmaları, bir süre sonra müşteri şikayetlerinin artmaya başlaması, satışlarda azalma ve hatta işletmeyi kapatmak zorunda kalma gibi risklerle karşı karşıya kalabiliyor. Peki e-ticaret firmaları, depo yönetiminde en çok hangi sorunları yaşıyor ve bunları çözmek…(Continue Reading)
E-ticaret denilince akla ilk olarak internetten ürünlerini alıcılarla buluşturan e-ticaret siteleri geliyor. B2C e-ticaret (business to customer) adı verilen ve bireysel kullanıcılara satış yapan e-ticaret siteleri, artık tüm ticaret yöntemleri arasında hatrı sayılır bir konuma sahip. Ancak bunun yanı sıra daha geniş boyutlarda, farklı sektörlerdeki firmalara satış yapan e-ticaret firmaları da bulunuyor. Bu kategorideki firmaların…(Continue Reading)
Eğer en baştan doğru hazırlık yapılmamışsa e-ticaret işletmeleri için paketleme ve gönderim konusu, ciddi bir gündem yaratabiliyor. Satıcı firmaya ait sorumluluğun satışın gerçekleşmesiyle birlikte sonlanmadığı da bilinen bir gerçek. Çünkü geleneksel satış mecralarından farklı olarak, alışverişin sonlanması için satın alınan ürünün alıcının eline taahhüt edilmiş olan süre içerisinde sorunsuz bir biçimde ulaşmasının da sağlanması gerekiyor.…(Continue Reading)
E-ticaret sitenizi hizmete açtınız ve sipariş almaya başladınız. İlk siparişini veren müşterinizin teslimatını sorunsuz bir biçimde gerçekleştirdiniz. Buraya kadar her şey yolunda, ya bundan sonra ne yapamalı? Sitenizden alışveriş yapan müşterilerin tekrardan sipariş vermelerini nasıl sağlayabilirsiniz?Müşteri kaybının önüne nasıl geçersiniz? Tabi ki müşterilerinizin memnuniyetini sağlayarak. Online alışveriş sürecinin devamlılığı açısından müşteri memnuniyetine önem vermenizde fayda…(Continue Reading)
Tüketici talebinin ve rekabetin yoğun olduğu ve çok hızlı şekillendiği çevrimiçi alışveriş dünyasında, satıcıların e-ticaret sitelerindeki hataları ve aksamaları erken fark ederek önlem alabilmeleri hayati önem taşıyor. Gerçek zamanlı veri inceleme yöntemleri sayesinde oluşan aksaklıkları görmek, ayrıca e-ticaret siteleri için oldukça önemli olan dönüşüm oranları, ziyaretçilerin demografik yapısı ya da sitenin terk edilme oranları gibi…(Continue Reading)
Teknolojiyle birlikte tüketici davranışlarında da belirgin farklılıklar gözlemleniyor. İhtiyacınız hızla gidermek isteyen müşteriler online alışverişe yöneliyor. Elektronik ticaret sektörünün hızla büyümesini sağlayan bu eğilim, firmaların da online dünyaya uyum sağlamasına yol açıyor. Sayısı her geçen gün artan e-ticaret firmalarının rekabette öne geçmelerinde tanıtım yöntemleri önemli bir rol oynuyor. Firmalar, büyük çoğunluğu aktif internet kullanıcısı olan…(Continue Reading)
Hemen her sektörden firma, elektronik ticaret aracılığıyla müşterilerine hizmet sunabiliyor. Müşteriler bazen son tüketiciler olabildiği gibi diğer firmalar da olabiliyor. Bu şekilde bir çözüm ortaklığı ilişkisi yürütülmesi ise B2B (business to business, firmadan firmaya) ticaret olarak adlandırılıyor. Bu yöntemde e-ticaret yoluyla satış yapan firma, diğer firmalara hammadde veya satışa sunulacak ürünler sağlayabiliyor. Hedef kitlenin son…(Continue Reading)