Yılbaşına özel içerik pazarlama kampanya önerileri

yeni yil icerik pazarlama

Yeni yıla sayılı günler kala e-ticaret firmaları çeşitli pazarlama kampanyalarıyla tüketicilere ulaşarak, yıl sonu hedeflerini tutturmaya ve satışlarını artırmaya çalışıyorlar.

Bu dönemde kullanabileceğiniz bir yöntem ise içerik pazarlaması. Yılın son günlerinde yeni içerikler üretebileceğiniz gibi, bu paylaşımlarla tüketicilerin dikkatini çekerek hem marka bilinirliğinizi artırabilir hem de sitenize trafik çekerek geri dönüşümlerinizi artırabilirsiniz.

Yeni yıl öncesinde içerik pazarlamada yapabileceğiniz birkaç kampanya fikrini bu yazıda sizinle paylaşacağız.

Son dakika yılbaşı hediyesi fikirleri

Tüketiciler, yılbaşı hediyesi alma işini çoğunlukla son zamanlara bırakacaklardır; çünkü hem işlerinin yoğunluğundan vakit bulamıyorlar hem de son dönemlerde şirketlerin artan kampanyanlardan dolayı uygun fiyata hediye alabiliyorlar.

Bu dönemlerde tüketicilere ulaşmak için içerik pazarlamadan faydalanabilirsiniz. Özellikle liste türü içerikler hazırlayarak hedef kitlenizdeki kullanıcılara hitap edecek içerikler hazırlayabilirsiniz.

  • Son dakikada alınacak 25 yılbaşı hediyesi
  • Sevgilinize alabileceğiniz 15 yeni yıl hediyesi
  • İnternetten aynı günde sipariş edebileceğiniz 30 yılbaşı hediyesi

Yukarıdaki örneklere benzer farklı içerikler üreterek, tüketicilere hediye alternatifleri sunabilirsiniz. Aynı zamanda buradaki ürünlerin satış sayfasına yönlendireme yapacağınız için, geri dönüşümlerinizi artırırken bir yandan da tüketicilerle etkileşime girmiş olursunuz.

Yılbaşı kutlamalarıyla ilgili ipuçları paylaşın

Yılbaşında birçok insan sevdikleriyle beraber bir eğlence yapıyor ve birçok kişi yeni fikirler deneyerek, yeni yılda bir öncekilerden daha farklı bir eğlence arayışına girebiliyor.

Yeni yıl eğlencelerine yönelik farklı listeler ve blog yazıları hazırlayabilir ya da video içeriklerle kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz. Yeni yılı evinde kutlayacaklara özel, liste içerikler hazırlayabilir ya da “Yeni yılda evde durmamak için x bahane” gibi viral olabilecek farklı konuları da ele alarak, yıl sonunda trafiğinizi artırıp hedef kitlenizle etkileşime girebilirsiniz.

Yeni yıl kutlama mesajları

Tüketicilerle olan iletişiminizi artırmak için, yeni yıl dileklerinizin yer aldığı yeni yıl mesajlarınızı da içerik pazarlama aracı olarak kullanabilirsiniz.

Sadece tüketiciler değil, beraber çalıştığınız tedarikçi ve diğer firmalarla da iletişime geçmek için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Yılbaşı mesajlarınızla beraber çalıştığınız firmalarla etkileşime geçebilirsiniz.

Tüketicilerin yeni yıl kararlarına yönelik çalışmalar yapın

Herkes yeni yıl için belli başlı kararlar alacaktır ve büyük ihtimalle bunları hayata geçirmeyecektir; fakat bu sizin, içeriklerinizde yeni yıl kararlarına dair bir şeyler yapmayacağınız anlamına gelmiyor.

E-ticaret siteniz üzerinde tüketicilerin, bu yıl yeni yıl kararlarına bağlı kalmalarını sağlayacak banner ve görseller kullanabilir; onlara yeni kararlar önerebilir ya da bu tür kararlarla dalga geçecek içerik türleri oluşturabilirsiniz.

Burada hedef kitleniz önemli bir rol oynuyor. Eğer bu tür kararlarla dalga geçecek içerikler hazırlamayı planlıyorsanız, hedef kitlenizin de bu mizah seviyesinde olması gerekiyor. Aksi halde yanlış anlaşılmalara sebep verebilirsiniz.

”Yılın En’leri” içerikleri

Tabii ki yer yılın sonunda yapılan “Yılın En’leri” içerik pazarlamada da size birçok fikir verecektir. 2015 yılında öne çıkan ürünleri, en çok satılan ürünleri, en iyi kampanyaları, en çok satılan elbiseler, en çok yorum alan ayakkabılar, stoğu en hızlı tükenen ürünler gibi farklı başlıklarda 2015’in en iyi listelerini hazırlayabilirsiniz.

Bazı listelerdeki ürünlere özel indirim ya da fırsatlar sunarak bu içerikleri gören tüketiciler alışverişe de yönlendirebilirsiniz. Bu tür kampanyalar, 2015’in son günlerinde halen alışverişlerini tamamlamayan tüketicileri son dakikada alışverişe yönlendireceği için oldukça yararlıdır.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)