Video içerikleri pazarlama stratejinize nasıl entegre edebilirsiniz?

Her geçen gün daha önemli hala gelen video içerikler, firmaların dijital pazarlama stratejilerinde de kendine sağlam bir yer buluyor. 2018 yılında da dijital pazarlama trendleri arasında yer alacak olan video içerikleri, kendi pazarlama stratejinize entegre etmek, kullanıcılarla olan etkileşimlerinizi ve geri dönüşümlerinizi artırmanıza yardımcı olur.

Neden videolar önemli?

Videolar kullanıcılar için daha ilgi çekici içerikler olmaya başladı. Blog yazıları ya da resimler yerine videoları daha çok tercih ediyorlar. Herhangi bir metni okumaktansa o konuyla ilgili bir video izlemeyi tercih ediyor olmaları da doğal olarak video içeriklerin önemini artırıyor.

Geri dönüşüm ve etkileşim oranlarına bakıldığında da kullanıcıların video içeriklere daha fazla ilgi göstermelerinden dolayı, bu oranlar diğer içerik türlerine kıyasla daha yüksek oluyor. Bu sebeplerle de pazarlama çalışmalarında videolara yer vermek bir hayli önemli oluyor.

Videoları pazarlama çalışmalarınıza nasıl ekleyebilirsiniz?

Video içerikleri pazarlama çalışmalarınıza dahil edebileceğiniz birçok farklı alan bulunuyor. Öncelikle takipçi ve hedef kitlenizin ilgi alanlarını ve ne tür videolara daha fazla ilgi duyduklarını belirlemeniz gerekiyor. Böylelikle video içeriklerinizi seçerken, hangi konulara daha fazla ağırlık vermeniz gerektiğini belirleyebilirsiniz.

Aşağıda video içerikler oluşturabileceğiniz bazı konuları ele alacağız. Bu konular haricinde de markanızla ilgili olabileceğiniz ve ilgi çekici içerikler oluşturabileceğinizi düşündüğünüz video başlıklarını da kendiniz oluşturabilirsiniz.

Soru cevap videoları: Video içerikler söz konusu olduğunda soru cevap videoları oldukça popüler bir içerik türü. Bunun nedeni ise tüketicilerin, markalara sormak istedikleri ya da sordukları birçok soru bulunur. Hem ürünler hem de hizmetlerle ilgili yanıtlanması gereken birçok soru bulunur. Site üzerinizdeki SSS bölümü ile ilgili soruların yanı sıra canlı yayın etkinlikleriyle, doğrudan kullanıcılardan sorular alarak, bu video içerikleri oluşturabilirsiniz. Soru cevap videolarınızı seriler halinde yayınlayabilir ve bu içerikleri e-ticaret siteniz üzerinde de kullanarak, destek bölümü için değerlendirebilirsiniz.

Ürün tanıtım videoları: Videolar için ideal olan içerik türlerinden biri de ürün tanıtım videolarıdır. Sadece ve fotoğraflarla ürünlerinizi tanıtmak yerine videolarla bu ürünleri sergilemek, ürünlere olan ilginin daha fazla artmasını sağlayacağı gibi ürünleriniz hakkında da daha detaylı bilgiler sunabilirsiniz.

Ürünlerin kullanım alanlarını gösteren videolar: Ürün tanıtım videolarının yanı sıra bu ürünleri doğrudan kullanım alanları içerisinde gösteren videolar hazırlamak da video içeriklerinize olan ilgiyi artıracaktır. Bir ürünün nasıl ve nerede kullanılacağını tüketicilere gösterebilir ve bu videolarınızı aynı zamanda ürün sayfalarınızda detaylı açıklama olarak sunabilirsiniz.

İpucu videoları: Video içeriklerle ilgili bir diğer yöntem ise ipucu videoları olacaktır. Verdiğiniz hizmetler, web sitenizin kullanımı ve en önemlisi sattığınız ürünlerle ilgili kullanım ipuçlarının yer aldığı seri videolar oluşturabilirsiniz. Bu videolarla ürünlerin daha iyi nasıl kullanılabileceğini anlatabilir ve kullanıcı deneyimini artırmak için kullanıcılara farklı bilgiler sunarak, etkileşimlerinizi artırabilirsiniz.

Eğitici videolar: Blog üzerinde yaptığınız eğitici ve bilgilendirici içerikleri de tipografik videolara dönüştürebilirsiniz. Böylelikle sosyal mecralar üzerinde kullanıcılarla etkileşime girerek, onlara bilgi verici içerikler sunmuş olursunuz. Tipografik içeriklerin yanı sıra sesli anlatımlarla videolarınıza hem hareket katmış olur hem de takipçilerinizin bu videoları daha rahat anlamalarını sağlayabilirsiniz.

Fırsat ve kampanyalarla ilgili videolar: E-ticaret siteniz üzerinde yaptığınız fırsat ve kampanyalarla ilgili de videolar hazırlayabilirsiniz. Bu videolarda kampanya bilgilerini ve süreçlerini belirtebilirsiniz. Aynı zamanda bu videoları reklam kampanyaları için de kullanabilirsiniz.

Video içerikler hazırlarken dikkat etmeniz gereken unsurlar

Video içerikler hazırlarken bazı konulara dikkat etmeniz gerekiyor. Hem etkileşim hem de geri dönüşüm oranlarınızı artırmak için bu konulara önem vermelisiniz.

  • Videolarınızı oluştururken bir amacınız olsun ve bu amaç doğrultusunda her bir videoyu hazırlayın.
  • Video uzunluğunuz platformlara göre değişiklik gösterebilir. Youtube ve Facebook üzerinde 3-5 dakika aralığında videolar hazırlayabilirsiniz. Ancak Instagram üzerindeki video uzunluk limiti 1 dakika ile sınırlıdır. Çok detaylı bir konuyu ele almıyorsanız, kısa videolar oluşturmak etkileşim oranlarınızı daha fazla artıracaktır.
  • Videolarınızın içeriğini ayıraca metin olarak da hazırlayın. Youtube’da açıklama kısmına bu metni girebilirsiniz. Bunun yanı sıra web siteniz üzerinde videolarınızla beraber bu metinlerin girişlerini yapmanız, arama sonuçlarında videolarınızın daha iyi bir şekilde listelenmesine yardımcı olur.
  • Videolarınızı öne çıkartmak için reklam kampanyaları oluşturun. Sosyal mecralar üzerinde organik erişimler bir hali kısıtlanmış durumda ve önümüzdeki yıllarda da bu şekilde devam edecek. Bu sebeple de videolarınızı erişim oranlarını artırmak için reklamlardan yararlanın.
  • Videolarınızla ilgili testler yapın. Ürün tanıtım videolarınızda farklı açılar ve konseptler kullanarak, en çok ilgi çekecek video çekimlerini test ederek videolarınızı daha ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)