Hangi anahtar kelimeler alışveriş siteniz için daha değerli?

Hangi anahtar kelimeler alisveris siteniz icin daha degerli

​E-ticaret sitenizin daha fazla organik arama trafiği elde edebilmesi için doğru anahtar kelimelerde sitenizin üst sıralarda yer alıyor olması büyük önem taşıyor. IdeaSoft’un E-ticaret Bilgi Bankası’nda arama motoru optimizasyonu konusunda paylaştığımız pek çok farklı makalede bu konuyu çeşitli açılardan ele almıştık.

 

Siz de mutlaka kendi alışveriş siteniz için en uygun anahtar kelimeleri belirlemişsinizdir, fakat hangi anahtar kelimenin sizin için daha değerli olduğunu biliyor musunuz? Aslında bunu sitenizde kullandığınız Google Analytics veya benzeri bir web ölçümleme aracı ile yaklaşık olarak görebilirsiniz.

 

Fakat Google’ın Site Yöneticisi Araçları’nın anahtar kelimelerinizin performansına dair gözden kaçırmamanız gereken çok önemli bazı bilgiler sunduğunu da bilmenizde büyük fayda var.

 

Site Yöneticisi Araçları, Google’ın site sahipleri için ücretsiz olarak sunduğu bir hizmet. Bu hizmet üzerinden web sitenizin (veya web sitelerinizin) nasıl performans gösterdiğini ve varsa olası hataların neler olduklarını görebilirsiniz. Bu yüzden eğer kullanmaya başlamadıysanız, IdeaSoft olarak bu ücretsiz aracı kullanmanızı öneririz.

 

Arama Trafiği

Site Yöneticisi Araçları’nın sol sütununda yer alan Arama Trafiği bölümü, anahtar kelimeleriniz ile ilgili oldukça ilgi çekici bilgiler içeriyor. Bu bölümün en üst sırasında yer alan Arama Sorguları ise bizim bugün bahsedeceğimiz bölüm.

 

Bu bölüme tıkladığınızda karşınıza bir grafik ve altında da uzun bir liste göreceksiniz. Üst bölümde yer alan mavi işaret sitenizin seçilmiş tarih aralığı içerisinde kaç kez Google aramalarında görüntülendiğini size söylüyor. Yani örneğin burada 1.000 yazılıysa son dönem içerisinde farklı Google aramalarında siteniz kullanıcıların karşısına çıkmış demektir.

 

Kırmızı işaretse bu aramalar sonucunda kaç kez sitenizin tıklandığını işaret ediyor. Yani örneğin burada 100 yazıyorsa, son dönemde 1000 kez siteniz arama sonuçların görünmüş ve 100 kez arama yapan kullanıcılar tarafından tıklanmış.

 

Kelimelerin arama başına tıklanma oranları

Daha ilgi çekici olan kısım ise altta yer alan liste. Bu liste sitenizin hangi aramalarda çıktığını sizlere gösteriyor. Her bir kelime için Gösterimler (bu aramada sitenizin kaç kez yer aldığı), Tıklamalar (sonucunda kaç kez tıklandığı), TO (tıklama oranı) ve ortalama konum (sitenizin bu anahtar kelime için kaçıncı sırada yer aldığı) detaylarını bu listeden görebilirsiniz.

 

Siz zaten Google Analytics veya benzeri web ölçümle servisinin sayesinde sitenize en çok tarfik sağlayan anahtar kelimeleri görebiliyorsunuz. Ama bu araç sayesinde anahtar kelimelerin arama başına tıklama oranlarını da görebileceksiniz.

 

Değişimi de unutmayın

Sizin için en değerli anahtar kelimeler tıklama oranı en yüksek olan kelimelerdir. Çünkü tıklama oranının yüksek olması, arama yapan kullanıcıların bu anahtar kelime sonucunda aradığı şeyin sizin sitenizde olduğuna daha çok güvendiği anlamına gelir.

 

Bu sırada bu listenin üst kısmında yer alan “Değişimle Birlikte” butonunu da gözden kaçırmayın. Bu da anahtar kelimelerin Gösterim, Tıklanma, TO ve Ortalama Konumlarının ne şekilde değiştirdiğini gösteriyor. Yani eğer bazı anahtar kelimelerin performans giderek düşüyorsa buradan görebilir ve ona göre önlemenizi alabilirsiniz.

 

Arama sonucunda potansiyel müşterilerinizi sitenize çektikten sonra ise ihtiyacınız olan onlara en etkili şekilde satış yapabileceğiniz bir şekilde ürünlerinizi gösterebilmek. Bunun için de IdeaSoft yanınızda. Hemen buraya tıklayarak ücretsiz demo kaydınızı oluşturun ve alışveriş sitenizi açarak kazanmaya bugünden başlayın…

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)