Gençlere yönelik içerik hazırlarken bilmeniz gerekenler

genclere yonelik icerik

E-ticarette blog kullanımı, marka bilinirliğini artırma, siteye trafik çekmek ve siteye yönlenen ziyaretçileri ürünler hakkında bilgilendirerek geri dönüşüm oranlarını artırmak için kullanılıyor. Ancak internette içerik tüketimini yapan gençlere yönelik çalışmalar yapılmadığında bu içerik çalışmaları doğru sonuçlar doğurmayabiliyor.

İnternette içeriklerin birçoğu genç kitleler tarafından tüketiliyor. Marka olarak hedef kitlenizde bu gençler bulunuyorsa, hazırladığınız içeriklerin de bu kitlenin ilgisini çekecek şekilde olması gerekiyor.

Markalar kurumsal duruşları gereği bazen gençlere hitap edecek bir dil yakalayamıyorlar. Belli bir dili yakalasalar bile, hazırladıkları içerikler yeterince ilgi çekici olmuyor. Durum böyle olduğunda da yapılan içerik pazarlama çalışmalarından beklenen sonuçlar alınamıyor.

Y ve Z kuşağı kimdir?

Öncelikle gençler olarak bahsettiğimiz kesimin yaş grubunu ele alarak başlayalım. Millennials olarak değerlendirilen bu grup, 1980’ler ile 2000’ler arasında doğan kuşağı kapsıyor. Başka bir deyişle Y ve Z kuşağı olarak da belirtebiliriz.

İki kuşağı ele alacak olursak şu an 15 ile 30 yaş grubu arasındaki kitleden bahsedebiliriz. Y kuşağının eğitim durumları genellikle lisans ve yüksek lisans olarak değerlendirilebilir. Z kuşağı ise şu an lisede olan veya üniversiteye yeni başlamış ve birkaç yıl içinde çalışmaya başlayarak satın alma gücüne sahip olacak bir kuşak olarak ele alınabilir.

Z kuşağı, Y’ye kıyasla teknolojiye daha adapte olmuş bir kuşak. Yaşları gereği teknolojinin içinde büyüdükleri için, teknolojinin tüm imkanlarından yararlanabiliyor. Özellikle mobil cihazlarla olan etkileşimleri oldukça fazla. Y kuşağı da teknolojik gelişmeleri küçük yaşlarda yakalamaya başladığı için internet ve teknolojiyle oldukça iç içe.

Y kuşağının satın alma gücü şu an daha fazla olsa da Z kuşağı da birkaç yıl içinde satın alma gücüne kavuşacak. Bu nedenle e-ticaret şirketleri için bu iki kuşak da oldukça önem taşıyor.

Gençlere hitap eden içerikler oluşturmak için ne yapmak gerekiyor?

Bu iki kuşağında internetle olan bağlantısı oldukça kuvvetli. İnternet üzerindeki içeriklerin büyük bir kısmını yaratan ve tüketen kuşağı oluşturuyorlar. Bu nedenle e-ticaret blogunuzun etkileşimini artırabilmek için bu kuşaklara yönelik çalışmalar da yapmanız gerekiyor.

Mobile uyumlu olun

Millennials kuşağına hitap edebilmek için mobile uyumlu olmayı bir numaralı önceliğini yapmanız gerekiyor. Bu kuşak günün büyük bir bölümünü akıllı telefonları ile geçiriyor. Sosyal medya hesaplarını, internette buldukları içerikleri, videoları çoğu zaman akıllı telefonları üzerinden kontrol ediyorlar.

Bu da demek oluyor ki bu kuşak, internet üzerinde gördüğü içeriklerin çoğuna mobil cihazları üzerinden erişiyor. Mobile uyumlu olmayan bir içerikle veya siteyle karşılaştıklarında bu durum onlar için tatmin edici olmuyor.

Markalar için bu durumu özetlemek gerekirse, mobil üzerinden iyi bir kullanıcı deneyimi sunamadığınızda bu kuşağı doğrudan kaybetme ihtimaliniz oldukça artıyor. Sitenizin mobile uyumlu yapmak ya da mobile uyumlu siteler hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz IdeaSoft mobil sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Markanızla ve kullanıcıların birbirleriyle etkileşim halinde olmasını sağlayın

Millennials kuşağının internet üzerinde en aktif olduğu alanlardan biri de birbirleriyle etkileşim içinde oldukları anlar. Sosyal platformlar üzerinden yorumlar bırakmak, içerik paylaşmak, birbirlerine beğendikleri içerikleri yollamak, yorumlar üzerinden tartışmak ve yorumlarda başka arkadaşlarını etiketleyerek onları da konuya dahil etmek bu kuşağın sosyal medya üzerindeki etkileşim yöntemleri arasında bulunuyor.

Paylaştığınız içeriklerde kullanıcıları sosyal medya üzerinde harekete geçirebilmeniz gerekiyor. Konu ile ilgili yorumlarını, düşüncelerini bu alanlarda paylaşabilmeliler. Gerektiği zaman, paylaştığınız içeriğin başka bir arkadaşlarının ilgisini çektiğini düşünüp, onları da etiketleyerek konuya dahil edebilmeleri gerekiyor.

Kullanıcıların ilgisini çekip, sosyal medya üzerinde sizin hakkınızda ya da ürününüz hakkında konuşturabilmeniz gerekiyor.

Görselliğin gücünden faydalanın

İçerik planlarınızı hazırlarken ne tür içerikler paylaşacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Eğer bu kuşağa ulaşmayı hedefliyorsanız görsel öğelerin üzerinde durun. Bu kuşak, uzun blog yazılarını okumaktan hoşlanmadığı için görsel öğelerin üzerine daha çok yatırım yapın.

İlginç videolar hazırlayabilir, var olan videoları kullanabilir, kendi “caps”lerinizi, fotoğraflarınızı, grafik çalışmalarınızı hazırlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak, yine bu kuşağın ilgisini çekecek infografikler hazırlayabilir, içeriklerinizde gif’lere yer vererek, paylaşımlarınızı daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

Paylaşımlarınıza ara vermeyin

Bu kuşak internette çok fazla içeriği kısa sürede tüketiyor ve paylaştığınız içerikler kısa sürede popülerliğini kaybedebiliyor. Bu nedenle içerik paylaşımlarınızı yaparken sürekliliğinizin olması oldukça önemli. İçerik pazarlamadaki en önemli faktörlerden birinin süreklilik olduğunu geçmiş yazılarda bahsetmiştik.

Bu kuşağın sizi devamlı takip etmesi ve markanıza olan bağlarının devam edebilmesi için, paylaşımlarınızın devamlı olması oldukça önemli. Süreklilik sağlayamadığınız takdirde, bir süre iyi sonuçlar alsanız da devamı gelmediği için kullanıcılar markanızı unutmaya başlayabilirler.

Trendleri takip edin

Trendleri takip ediyor olmanız da bir o kadar önemli. Bu kuşağın ilgisini hangi konular daha çok çekiyor? Hangi sosyal ağlarda daha aktifler? Bu trendleri yakalayarak, onların daha aktif olduğu alanlara yatırım yaparak daha çok etkileşim alabilirsiniz.

Son dönemlerde bu kuşağın en aktif olduğu sosyal ağlardan biri Snapchat oldu ve bazı markalar da Snapchat üzerinden kampanyalar yaparak buradaki kullanıcılara ulaşarak etkileşimlerini artırmaya başladılar.

Bu kuşağın ihtiyaçlarını bilen bir kişi ile çalışın

İçerik yönetimi ya da içerik üretimi konusunda millennials kuşağındaki bir kişi ya da ekiple çalışmanız, alacağınız geri dönüşümleri de artıracak.

Bu iş ile ilgili ekibiniz bu kuşağın ilgi alanlarını, dilini ve ihtiyaçlarını bilmiyorsa, onlara hitap edecek içerikler de oluşturamaz. Bu nedenle Y veya Z kuşağına ait bir ekiple çalışmanız, içerik pazarlamadan alacağınız sonuçları da artırır.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)