Yeni başlayanlar için e-ticarette arama motoru optimizasyonu (SEO)

Yeni baslayanlar icin e ticarette arama motoru optimizasyonu SEO

<​Pek çok e-ticaret sitesinin en önemli trafik kaynaklarının başında arama motorları gelir. Eğer sizin için durum bundan farklı ise, sitenize ziyaretçi çekebilmek için çok fazla para harcamak zorunda kalıyorsunuz demektir. Çünkü arama motorlarından gelen organik trafiğiniz yeterli değilse bu açığı ancak online reklam bütçenizi artırarak kapatabilirsiniz.

 

Arama motorlarından trafik sağlayabilmenin için, e-ticaret siteniz açısından önemli olan anahtar kelime aramalarında sitenizin sonuçlarda üst sıralarda yer alıyor olmasıdır. Çünkü yapılan araştırmalar arama sonuçlarında kullanıcıların yüzde 53’ünün ilk sıradaki sonuca tıklayarak aramasını sonlandırdığını gösteriyor. İkinci sıradaki sitenin tıklanma oranı yüzde 15. Üçüncü sıraya geldiğimizde ise bu oran yüzde 6’ya kadar düşüyor. Geriye kalan yüzde 27 ise 4. sıradan başlayarak arama sonuçlarının diğer sayfaları arasında paylaşılıyor.

 

Diğer bir deyişle aramalarda ilk üç sırada yer almıyorsanız potansiyel organik trafiğinizin ancak dörtte biri ile yetinmek zorunda kalıyorsunuz demektir. Bu sorunun çözümü ise arama motoru optimizasyonu veya diğer bir ifadeyle SEO’dur.

 

İşte tüm e-ticaret siteleri için son derece önemli olan arama motoru optimizasyonuna yeni başlayanların en sık sordukları sorular ve IdeaSoft’un cevapları…

 

Arama motoru optimizasyonu nedir?

Arama motoru optimizasyonu veya SEO en temel tanımı ile arama motorlarının web sitesini daha kolay taramasına ve indekslemesini sağlamaya yönelik çalışmaların tümüne verilen isimdir.

 

Anahtar kelime nedir?

İnternette arama yapan kişilerin arama motorundaki kutuya yazdıkları sorgularda yer alan kelimelere anahtar kelime veya keyword denir. Arama motoru optimizasyonu büyük oranda hedeflenen anahtar kelimelerde daha üst sıralarda yer almak amacıyla yapılır.

 

Özgün içerik ne kadar önemli?

Arama motorları web sitelerinin kalitesine karar verirken, sitedeki metinlerinin aynısının başka sitelerde de olup olmadığına bakarlar. Başka sitelerde yer almayan özgün içerikler her zaman için arama motoru optimizasyonu konusunda avantaj sağlayacaktır. Ayrıca kendi özgün metinlerinizi düzenlerken anahtar kelimelerinizi de metinler içerisinde istediğiniz şekilde kullanabilme özgürlüğünüz olacaktır.

 

Alan adı seçimi ne kadar önemli?

Arama motoru optimizasyonunda alan adının önemi oldukça yüksektir. Bu yüzden elektronik ticaret sitenizin alan adını seçerken sizin için en önemli anahtar kelimenin tamamen veya kısmen alan adı içerisinde yer almasını sağlamanız sizin için büyük artı bir puan sağlayacaktır.

 

Kullandığım e-ticaret alt yapısı seçimi ne kadar önemli?

Arama motoru optimizasyonunun önemli bir kısmı teknik bir işlemdir ve kullandığınız e-ticaret altyapısının buna uygun olması önemlidir. IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketleri SEO göz önünde bulundurularak hazırlandığı için bu konuda rakiplerinize karşı avantaj sağlamanız açısından büyük fayda sağlayacaktır.

 

Site dışı SEO nedir?

SEO’nun büyük bir kısmı sizin siteniz üzerindeki çalışmaları kapsıyor olsa da, site dışı SEO da bir o kadar önemlidir. Buradaki en önemli faktörlerden dış sitelerden sitenize verilmiş olan bağlantılardır. Eğer başka sitelerden sitenize bağlantı verilerek bahsedilmesini sağlayabilirseniz, verilen her bir bağlantı arama motorunun gözünde sitenizin değerini daha da artıracaktır.

 

Arama motoru optimizasyonunu kendim yapabilir miyim?

Arama motoru optimizasyonu için yapabileceğiniz çok fazla farklı çalışma vardır. Eğer bu konuda size destek olacak bir e-ticaret alt yapısı kullanıyorsanız bunların önemli bir kısmını tek başınıza kolaylıkla yapabilirsiniz. Örneğin IdeaSoft e-ticaret paketleri bu konuda işinizi çok daha kolaylaştıracak özelliklere sahiptir. Fakat e-ticaret işleriniz büyüdüğünde ve daha da büyütmek istediğinizde, ileri SEO teknikleri için bir profesyonelden yardım almayı düşünebilirsiniz. Fakat o zamana kadar arama motoru optimizasyonu çalışmalarını kendi başınıza yapabilirsiniz. Bu konuyla ilgili çok işinize yarayacak makaleler yayınladığımız IdeaSoft E-ticaret Bilgi Bankası’nı takip etmeye devam etmenizi öneririz.

 

İhtiyaç duyacağınız tüm konular gibi arama motoru optimizasyonu konusunda da geniş seçenekler sunan IdeaSoft’un e-ticaret paketlerini kullanarak bu yarışta rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. O yüzden daha fazla vakit kaybetmeyin ve ücretsiz demo üyeliğinizi bugün başlatın…

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)