E-ticaret satışlarınızı artıracak 4 fast food pazarlama yöntemi

IS 171114 fast food eticaret pazarlama 1 680x300 1

Bildiğiniz gibi; “hızlı”, “fast food” kültürünü tanımlayan temel sözcüklerden biri. Bu sözcük aynı zamanda, her şeyin hızla gerçekleştiği ve değiştiği dijital pazarlama dünyasını da en doğru niteleyen sıfatlar arasında yer alıyor. Bu bağlantı; e-ticaret sitenizin ziyaretçilerini, müşteriye dönüştürme sürecinizde, “fast food” pazarlamasından yararlanmak için de kullanılabilir.

Nasıl mı? İşte size “Fast food” ürünlerinin ilgi çekici ambalaj ve sunumları ile “logolarının iştah açıcı renkleri” gibi malzemeleri kullanarak, dijital mağazanızın pazarlaması konusunda “fast food” pazarlamasından öğrenebileceklerinizle ilgili ipuçları…

İştah kabartıcı renkler

“Fast food” markalarının logolarına baktığımızda çoğunluğunda; özellikle kırmızı, turuncu ve sarı renklerinin kullanıldığını görürüz. Örneğin yapılan araştırmalar; kırmızı, sarı ve turuncu aslında sırasıyla iştah, mutluluk ve heyecan duygularını ortaya çıkardığını gösteriyor. Kısacası bu renkler bir “fast food” şirketinin logo renkleri için mükemmel seçimler. Siz de dijital mağazanızın logosunda ve sayfa tasarımındaki renkleri, bu gibi özelliklerden yola çıkarak belirleyebilirsiniz. Bu anlamda renklerin satın alma davranışına etkileri veya tüketicileri satın almaya teşvik edici renkler konusunda araştırma yapmanız faydalı olabilir.

Albenili ürün ambalajları

“Fast food” çocuk menüleri, ilgi çekici ambalajları ve yanında verilen promosyon ürünlerle inanılmaz cazip görünür. Siz de ürün ambalajlarınızla, müşterilerinizi etkileyebilirsiniz. Ayrıca müşterilerinize sunduğunuz küçük hediyeler de satışlarınızı artırmanız konusunda düşündüğünüzden daha etkili olabilir. Bu nedenle ürünlerinizin ambalajlarına ve sunumuna her zaman özen göstermenizde fayda var.

Hızlı alışveriş imkanı sunan altyapı

Sağlıklı olmadıklarını bildiğimiz halde özellikle yemek yemek için yeterli vaktimiz olmadığı zamanlarda “fast food” gıdaları tercih ederiz. Çünkü onlar hızlı hazırlanır ve hızlı tüketilir. Online alışverişin müşterilerine sunduğu avantajlardan biri de her an her yerden hızlı bir şekilde alışveriş yapma imkanı sunması olarak kabul edilir. Bu nedenle e-ticaret sitenizin sorunsuz bir altyapıya sahip olması gerekiyor. Yavaş açılan sayfalar, uzun süren satın alma işlemi dönüşüm oranınızı son derece olumsuz etkileyebilir. IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketleri ise bu sorunlarla uğraşmadan müşterilerinizin en hızlı şekilde alışveriş yapabilmelerini sağlayacak şekilde hazırlanmıştır.

Sosyal medya sosu

“Fast food” gıdaların vazgeçilmezlerinden biri de elbette kullanılan çeşitli soslar. E-ticaret sitenizin başarısı için de, “iyi hazırlanmış bir sosyal medya sosuna” ihtiyacınız var. Eğlenceli tweet’ler, dikkat çekici mesaj ve videolar ile sosyal ağlardaki etkileşiminizde büyük bir artış yakalayabilirsiniz. Bu arada; sosyal ağlardaki tüm pazarlama mesajlarınızın tamamen promosyona yönelik olması gerekmiyor. Yani, sosyal medya sosunuzun içerisine bir parça mizah eklemenizde faydalı olabilir.

Tasarımı son derece harika olan bir e-ticaret sitesine sahip olmak önemli bir avantaj. Fakat iyi bir tasarım, kaliteli bir içerikle desteklenmediği sürece, beklediğiniz başarıyı elde edemeyebilirsiniz. Çünkü başarılı bir tasarım ile potansiyel müşterilerinizin gözünde profesyonel, güvenilir bir e-ticaret sitesi olabilirsiniz. Ancak onları satın almaya ikna etmek için başarılı bir içeriğe de sahip olmanız gerekiyor. Bu nedenle iyi bir sosyal medya sosunun ana malzemesini kaliteli içerik oluşturuyor. IdeaSoft yalnızca bu konuda değil; satışlarınızı artıracak ve ihtiyacınız olan her konuda, size özel çözümler sunuyor. IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinin sunduğu avantajlardan yararlanmak için, hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)