Ekim ayı içinde uygulanabilecek içerik pazarlaması fikirleri

IS 031016 ekim icerik 700

İçerik pazarlama, arama motoru trafiğine önem veren ve bu doğrultuda satışlarını artırmak isteyen bütün iş kolları için büyük önem taşıyor. İşte bu nedenle sektörde bulunan veya bu alana ilgi duyan hemen hemen herkes “içerik kraldır” söyleminin önemini biliyor ve içerik stratejisi geliştirmeye özen gösteriyor.

İyi bir içerik stratejisi oluşturmanın ilk adımını doğru zamanda doğru paylaşımlar yapmak oluşturuyor. Bu konuda planlama yapacak olanlar, “içerik takvimi” oluşturmakla işe başladıklarında başarılı sonuçlara kolayca ulaşabiliyorlar. E-ticaret kullanıcılarının ilgisini çekecek, bir değer sunan ve güncel trendlerden de uzaklaşmayan; faydalı ve kimi zaman eğlenceli başlıklardan özenle seçilen içerikler her zaman ilgi çekiyor. İşte Ekim 2016 ayı için içerik planlaması yaparken ilham alınabilecek bazı fikir önerileri…

Emzirme Haftası

Emzirme haftası olarak anılan 1-7 Ekim tarihleri arasında sağlık kuruluşlarında ve medyada anne sütünün faydaları hakkında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Özellikle anne-bebek ürünleri dikeyinde hizmet veren e-ticaret siteleri, bu haftayı iyi değerlendirerek gerek bilgilendirici blog yazıları hazırlayabilir gerekse ilgi çeken videolarla hedef kitleleri ile interaktif bir iletişim kurma yoluna gidebilirler.

Dünya Konut Günü

1985 yılından bu yana Birleşmiş Milletler kararı ile anılan ve bu sene 3 Ekim tarihine denk gelen bu günün amacı, insanların yerleşimlerinin iyileştirilmesi gerektiği konusunu hatırlatmak olarak özetleniyor. Emlak, inşaat ve ev ürünleri alanında hizmet sunan e-ticaret siteleri, bu özel gün kapsamında kullanıcılarına günün anlamına dair özel içerikler hazırlayabilirler.

Dünya Çocuk Günü

Ekim ayının ilk pazartesi günü, aynı zamanda Dünya Çocuk Günü olarak kutlanıyor. UNICEF tarafından 1954 yılından bu yana kutlanan ve özel olarak anılan bu güne Birleşmiş Milletlere üye bütün ülkeler katılıyor. Her ne kadar 23 Nisan tarihi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanıyor olsa da küresel çapta kutlamalara konu olan bu diğer bir özel günle ilgili içerikler hazırlayıp paylaşmak da marka imajınızı olumlu etkileyebilir. Çünkü çocuklar, bütün sektörlerin geleceğinde yer alacak olan yarının büyükleridir. Siz de web sitenizde bu güne özel çalışmalar yürüterek gelecek nesle verdiğiniz önemi vurgulayabilirsiniz.

Dünya Hayvanları Koruma Günü

Dünyada diğer canlılarla barış içinde yaşamamız gerektiğini anlatan bu günü komik kedi videoları haricinde daha yaratıcı içerik çalışmaları ile anan e-ticaret siteleri, mutlaka çok daha fazla beğeni alacaktır. Bununla ilgili olarak e-ticaret mağazanısın temasında birtakım düzenlemeler yapabilir, sosyal medya paylaşımlarınızda hayvanları korumanın önemine değinebilirsiniz.

Dünya Standartlar Günü

Tüketici haklarının her zaman gündemde olmasına karşın özel olarak bilincine varılması için çalışmalar yürütülen bu özel günde e-ticaret siteleri, tüketicilerin haklarına değinerek bu konuda ne kadar duyarlı olduklarını dile getirebilirler. Unutulmamalıdır ki tüketici haklarına önem veren ticari kuruluşlar, her zaman müşterileri açısından takdir edilir. Bu nedenle siz de müşterilerinize değer verdiğinizi gösterebilir, onları hazırlayacağınız içeriklerle hakları ile ilgili daha fazla bilgilendirebilirsiniz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ekim ayının en önemli günü, elbette 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olarak karşımıza çıkıyor.
Hem bu anlamlı bayramı kutlayarak bu özel güne verdiğiniz önemi gösterebilir hem de takipçilerinizin paylaşma isteği duyacağı ilgi çeken görsellerle sosyal medyada trafiğinizi artırabilirsiniz. Ayrıca blog içeriklerinizde de bu günle ilgili tarihi verilere yer vererek soğuk bir e-ticaret sitesi olmadığınızı, toplumsal ve ulusal olaylara duyarlı olduğunuzu göstererek kullanıcılarınızla aranızda sıcak bir bağ kurabilirsiniz.

E-ticaret sitelerinin daha fazla kişiye ulaşabilmelerinde içerik paylaşımları büyük rol oynuyor. Her bir aya özel içeriklerle zenginleştirilen e-ticaret mağazası, kullanıcılarıyla kolayca etkileşime geçebilir. Elbette bunu başarabilmek için kullanıcı dostu bir e-ticaret sitesine sahip olmanızda büyük fayda var. Eğer siz de kullanıcılarınızı memnun edecek bir e-ticaret mağazasına sahip olmak istiyorsanız hemen IdeaSoft’un ücretsiz demo hesabını inceleyin, online alışverişte yerinizi bir an önce sağlamlaştırın.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)