E-ticarette kullanabileceğiniz 8 farklı e-posta pazarlama şablonu

E-posta pazarlama e-ticaret firmaları için oldukça önemli bir kanal ve geri dönüşümleri artırmada diğer pazarlama çalışmalarına kıyasla daha yüksek performans gösteriyor. Abonelerinize gönderebileceğiniz birçok farklı e-posta şablonu bulunuyor. Bu şablonlardan yararlanarak, farklı kampanyalar oluşturabilir ve abonelerinize ulaşabilirsiniz.

İlgili rehber: E-posta pazarlama çalışmalarınızı 2018’de bir adım öne çıkartacak trendler

Hoşgeldin e-postası

E-posta çalışmalarınızda kullanabileceğiniz şablonlardan biri hoşgeldin e-postasıdırı. Abone listenize kayıt olan kullanıcılara ulaşmak ve onları karşılamak için onlara bir hoşgeldin e-postası gönderebilirsiniz. Bu e-postayla abone ile ilk teması kuracağınız için, burada tüketiciyle bir bağ kurmak için elinize bir fırsat geçmiş olur. İlk e-posta olarak da adlandıcağımız hoşgeldin gönderileri hakkında daha detaylı bilgi almak için E-ticarette ilk e-posta neden önemlidir? isimi rehberimizi okuyabilirsiniz.

Etkileşim e-postaları

Brooklinen-Engagement-Email

Abonelerinizle etkileşime geçmek ve onları bir eyleme geçirmek için etkileşim odaklı e-posta kampanyalarından yararlanabilirsiniz. Ücretsiz kargo ya da diğer hizmetlerinizi tanıtmak için bu e-posta pazarlama yönteminden yararlanabilirsiniz. Brooklinen isimli firma, ücretsiz kargo seçeneğinin abonelerine sunmak için yukarıdaki gibi bir e-posta kampanyası oluşturarak, aboneleriyle paylaşıyor. Bu hem kullanıcıları ücretsiz kargo hakkında bilgilendiriyor hem de onları bilgilendirerek, bir eyleme davet ediyor.

İndirim ve kampanya e-postaları

İndirimlerinizi ve kampanyalarınızı duyurmak için de e-posta pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz. Bu gönderiler e-ticaret firmalarının sıklıkla kullandığı kampanyalar arasında yer alıyor. Dönemsel olarak düzenlediğiniz ya da belli ürün kategorilerinde yaptığınız indirim ve fırsatları duyurmak ve onları alışverişe yönlendirmek için e-posta kampanyaları oluşturabilirsiniz.

Sepeti terk edenlere yönelik e-postalar

Kullanıcılar herhangi bir sebeple sepete ürün ekledikten sonra siteden ayrılabilirler. Bu kimi zaman daha sonra alışverişi tamamlamak için yapılan bir aktiveyken kimi zaman da kullanıcı alışveriş yapmaktan vazgeçebilir. Bu tür durumlarda sepeti terk etme oranlarınızı düşürmek ve bu kullanıcıları yeniden sitenize çekmek için hatırlatma e-postaları gönderebilirsiniz. Sepeti terk edenlere yönelik hazırlanan e-postalar tüketicilerin yeniden siteye dönmelerini sağlayarak, geri dönüşümlerinizi artırmanızı sağlar. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki rehberlerimizi okuyabilirsiniz.

Sepeti terk edenlere hatırlatma e-posta gönderirken nelere dikkat etmelisiniz?

Sepeti terk edenlere e-posta gönderimi yaparken doğru zamanı nasıl seçersiniz?

Çapraz satış e-postaları

Çapraz satış yöntemi, ortalama sepet tutarını artırmak için e-ticaret sitelerinde kullanılan yöntemlerden biridir. Ancak bu yöntemi e-posta pazarlama çalışmalarınızda da yapabilirsiniz. Belli ürünleri satın alan kullanıcılara, bu ürünle ilgili olabilecek farklı ürünleri sunmak için çapraz satış odaklı e-posta gönderimleri yapabilirsiniz.

Tekrar etkileşim kurma odaklı e-postalar

Bu e-posta şablonunda belli süredir e-postalarınızı açmayan ve size geri dönüş yapmayan kullanıcıları hedefleyebilirsiniz. Bu kullanıcılarla yeniden etkileşime girmek ve onların neden size karşı ilgilerinin azaldığını öğrenmek için bu kampanyaları oluşturabilirsiniz. E-posta gönderim yazılımız üzerinde bu kullanıcıları tespit ettikten sonra bu kullanıcılara özel bir içerik hazırlayarak, onları tekrar sitenize davet edebilir veya onların görüşlerini bir anket ile alarak, neden e-postalarınızı açmadıklarını öğrenebilirsiniz.

Anket ve araştırma e-postaları

Aboneleriniz hakkında daha fazla bilgi toplamak adına anket e-postaları oluşturabilirsiniz. Bu e-postalarda onlar hakkında bilgiler haricinde, hizmetleriniz hakkında geri bildirimler toplayabilir; yaptıkları alışverişlerden memnun olup olmadıklarını sorabilirsiniz. Böylelikle müşterilerinizden doğrudan geri bildirim alma şansı yakalayabilirsiniz.

Teşekkürler e-postası

Yararlanabileceğiniz bir diğer e-posta şablonu da teşekkürler e-postasıdır. Alışveriş yapan kullanıcılara minnettarlığınız iletmek için satın alma işlemi sonrasında bir teşekkürler e-postası gönderebilirsiniz. İnternet siteniz üzerindeki teşekkürler sayfası haricinde e-posta ile de bu duygularınızı ifade edebilirsiniz. Böylelikle tüketicilerle daha yakın bir ilişki kurma şansı da bulmuş olursunuz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)