E-ticarette başarılı olmak için yeni nesil pazarlama yöntemi: Omni-Channel

IS 280915 omnichannel 1 680

Markaların, hizmetlerini ve ürünlerini, müşterilerine tüm kanalları bir birilerine entegre olacak bir şekilde, tek bir kanalmış gibi kullanama prensibine dayanan Omni-Channel pazarlama, özellikle son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan yeni nesil pazarlama stratejileri arasında. Belirledikleri bazı kanalları ayrı ayrı değerlendirerek kullanıcılarına ulaşan işletmeler, artık tüm kanallarda kullanıcılarına aynı hizmeti sunarak kusursuz bir müşteri deneyimini sağlayabiliyor. Bu şekilde pazarlama stratejileri kanal odaklı olmaktan çıkarak marka odaklı bir boyut kazanıyor.

Mobilleşmenin bu derecede yaygınlaşmasının ve sosyal medya kanallarının artmasının, bu yeni pazarlama stratejisinin gelişmesinde ve hızla yaygınlaşmasında büyük rol oynadıklarını söyleyebiliriz.

Peki, e-ticarette Omni-Channel pazarlamanın anlamı ve önemi ne?

Multi-Channel’dan Omni-Channel’a

Yoğun rekabet ortamında, e-ticaret işletmenizin kazancı ve markanızın başarısı için e-ticaret siteniz dışında, birçok farklı kanaldan da hedef kitlenize ulaşmanızın ve birçok kanalda var olma çabalarınızın çağımızda neredeyse bir zorunluluk haline geldiği bir gerçek.

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ve sayısı giderek artan sosyal medya platformları, farklı yapılarıyla, işletmelerin müşterilerine ulaşmaya çalıştıkları kanallar arasında. İşletmelerin müşterilerine ulaşmak için tek tek kullandığı bu Multi-Channel yöntem yani çok kanallı pazarlama artık bu kanalların birbirine entegre edilerek her kanaldan aynı hizmetin sunulabildiği Omni-Channel pazarlamaya dönüşmeye başladı.

Mobil e-ticaret sitesi ve mobil uygulamalar

Bugün yediden yetmişe herkes birçok sosyal medya platformunu aktif bir şekilde kullanıyor ve akıllı telefon ve tabletleri aracılığıyla her an her yerde internete ve istedikleri hizmetlere ulaşabiliyor.

Çağımızın bu yeni nesil iletişim ve pazarlama yönteminden yararlanabilmek için siz de öncelikle e-ticaret sitenizin mobil uyumlu olmasına ve her türlü mobil cihazda başarılı bir şekilde hizmet vermesine özen gösterebilirsiniz. Anlık bildirim gibi farklı özellikleri de kullanabilmek için bir mobil uygulama oluşturmak da bu noktada oldukça işinize yarayabilir. Mobil uygulamanızı mobil e-ticaret sitenizin ve e-ticaret sitenizin başarısı için Omni-Channel pazarlamada oldukça etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Tüm kanalları entegre şekilde kullanmaya başlayın

Hedef kitlenizin demografik özellikleri ne olursa olsun, e-ticaret işinizin başarılı olması ve rakiplerinizin önüne geçmesi için bütün kanalları e-ticaret siteniz ile ve birbirileri ile entegre etmeye başlayabilirsiniz.

Örneğin sitenize gelen ve bir ürününüzü inceleyen müşterinize bu ürünü favorilerine eklemesini, Facebook sayfanızı beğenmesini ve Twitter’da paylaşmasını sağlayacak stratejiler geliştirebilirsiniz. Daha sonra anlık bildirimlerle aynı ürünün özelliğini veya bir indirim kampanyasını paylaşabilirsiniz. Satışa yönlendirmek için indirimli veya ücretsiz kargo teklifinizi e-posta kampanyası yaparak aynı ürün için müşterinizi tekrar sayfanıza çağırabilirsiniz. Bu şekilde bulunduğunuz tüm kanalları birbiriyle entegre şekilde değerlendirerek siz de Omni-Channel pazarlamanın avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Açıkladığımız bu bilgiler ışığında siz de başarılı pazarlama stratejileri geliştirerek kazancınızı artırabilirsiniz fakat öncelikle e-ticaret sitenizin hedef kitlenizin ve sizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir altyapıya sahip olduğundan emin olmanız çok önemli. IdeaSoft olarak tüm profesyonelliğimiz ve teknolojimizle sizin için en uygun e-ticaret sitesi ve mobil e-ticaret sitesi altyapısını sağlıyoruz. Hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturun ve kazanmaya başlayın.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)