Blog içeriklerinde etkileyici başlıklar kullanmak için 4 altın öneri

IS 051116 tiklanacak icerik basliklari 700

Etkileyici başlıklar, internet aramalarında kullanıcıları web sitelerine çekmek için güçlü birer silah olarak kullanılabilir. Okuyucunun ilgisini çeken, aynı zamanda ihtiyacını karşılayacağını vadeden başlıklar sayesinde web sitenin trafik oranı da yükseltilebilir. Buna ek olarak içeriğin kalitesi de yeterince yüksekse arama yapan internet kullanıcısı etki altına alınabilir, ancak kötü bir başlıkla kaliteli bir içeriğin bu potansiyeli yok edilebilir.

Arama motorunda herhangi bir kelime aratıldığında arama motoru optimizasyonu kurallarına uygun onlarca başlıkla karşılaşmak mümkün. Anahtar kelimenin başta geçmesi esasına dayalı olan bu kural sayesinde tek bir kelime üzerine atılan hemen hemen aynı başlıklar liste halinde sunuluyor. Yani, SEO kurallarına uygun başlık yazmak her zaman ilginç sonuçlar doğurmayabiliyor. Hatta herkes hemen hemen aynı kuralları uyguladığından genelde birbirine benzer, öne çıkamayan başlıklar göze çarpıyor.

Peki bu sorunun önüne nasıl geçilebilir, etkileyici başlıklar nasıl yazılabilir?

SEO kurallarını bir kenara koyun

Arama motoru optimizasyonu kuralları her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Algoritmalar artık belirli bir düzende kelimelerin nasıl yer aldığı üzerine değil, kullanıcıların o içerikten ne kadar faydalandığı üzerine kurulu. Kullanıcı deneyimini ön plana çıkaran bu algoritmalar sayesinde birbirinin tıpkısı başlıklar atmak yerine içeriği vurgulayan, çarpıcı, dikkat çekici bir başlık yazımı, e-ticaret sitenizin trafiğinde daha olumlu etkiler yaratacaktır.

Merak uyandırıcı kelimeler kullanın

Bilinmeyen her zaman ilgi çeker. Okuyucuların merakını uyandırmak için de işte bu bilinmeyenlerden faydalanılabilir. “Sır”, “gizem”, “keşif”, “esrarengiz” gibi kelimeler, içerikte anlatılan şeyin bilinmeyen bir yanı olduğunu vurgulayabilir. Örneğin, “daha çok tıklanan başlık yazmak için dikkat edilmesi gerekenler” yerine “uzmanlar daha çok tıklanan başlık yazma sırlarını açıkladı” gibi bir başlık daha ilgi çekici olabilir.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Sayılara ve liste içeriklere yer verin

Hem fazlaca bilgi içerip hem de kolay okunur olmaları liste içerikleri günümüzün en popüler içerileri haline getirdi. Tabi ki bunda sayıların ilgi çekiciliği de hayli etkili. Bu yazının “etkileyici başlık yazmak için 4 altın öneri” başlığında olduğu gibi rakamları kullanmak okuyucuya “bu konuda bilgi edinmek için internette saatlerinizi geçirmeniz gerekmiyor, biz sizin için araştırdık ve ihtiyacınız olan 5 seçeneği hazırladık” demenin bir başka yolu. Bu pratik anlatım, sayıların kullanıldığı başlıkların yüksek trafik sağlamasında etkili oluyor.

Soru yöneltin

Konuya bir soruyla başlamak aslında atılabilecek en doğru adımlardan biri. Çünkü bu, sorunun cevabının o içeriğin içinde bulunduğu anlamına geliyor. Arama motorlarının da çok sevdiği “nasıl?” ve “nedir?” kelimeleri, içerikte net bilgi olduğuna işaret ediyor. “Hala etkileyici başlıklar yazamıyor musunuz?” gibi eski telemarketing reklamlarında sıkça karşılaşılan soru cümleleri de okuyucuda empati yaratabiliyor. Sorduğunuz soruya “evet” cevabını veren her okuyucu, yüksek olasılıkla o başlığa tıklayacaktır.

E-ticarette içerik pazarlaması, özellikle SEO açısından büyük önem taşıyor. Öte yandan kullanıcılar artık bir değer sunan e-ticaret markalarına daha fazla güven duyuyor. Ancak e-ticaret sitenizin kaliteli bir altyapıya sahip olması da markaya duyulan güvenin tamamlanmasında önemli bir rol oynuyor. Eğer siz de güvenilir bir e-ticaret sitesine sahip olmak istiyorsanız IdeaSoft’un ücretsiz demo hesabını inceleyin, e-ticaret dünyasına bir an önce adımınızı atın.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)