Youtube videolarınızda eyleme çağrı butonlarınızı nasıl ve nerede kullanmalısınız?

Youtube, video pazarlama konusunda en yaygın olarak kullanılan platform olarak öne çıkıyor. Video konusundaki popülerliğinin yanı sıra Google’dan sonra en çok kullanılan 2. arama motoru özelliğine de sahip. Video üreticileri bu mecra üzerindeki çalışmalarıyla farklı kitlelere ulaşabiliyor, Youtube reklamlarını kullanarak yine farklı ve geniş kitleleri hedefleyebiliyorlar.

Google üzerindeki arama sorgularında ilgili videoların da arama sonuçlarında gösteriliyor oluşu, Youtube’un önemini daha artırıyor. Tabii ki burada video çalışmaları yaparken, kullanıcıları belli bir eyleme yönlendirmek gerekiyor. Bunun için de videoların doğru yerlerinde bir takım eyleme çağrı butonlarını kullanmanız gerekiyor. Bu rehberimizde de Youtube videolarınızın hangi bölümlerinde ne tür eyleme çağrı butonları yerleştirmeniz gerektiğini ele alacağız.

Videonun başı

KissMetrics’in yaptığı bir araştırmaya göre kullanıcıların yüzde 20’lik bir bölümü 1 dakika uzunluğundaki videoları terk ettiğini gösteriyor. Bu araştırmada öne çıkan bir diğer detay da kullanıcıların yüzde 40’luk bir bölümünün 2-3 dakika uzunluğundaki videoları izlemeyi yarıda bıraktıklarını gösteriyor.

Bu noktada da kullanıcılara ulaşmak için önemli alanlardan biri ve onları bir eyleme yönlendirmek için videonun başında kullanacağınız eyleme çağrı butonları bir hayli önemli oluyor. Videonun ilk 10 saniyesi içerisinde, konuyla ilgili bir eyleme çağrı butonu kullanmanız etkili olacaktır.

Başka bir videoya yönlendirme butonları

Geçtiğimiz yıllarda da sıklıkla kullanılan bir yöntem video içerisinde kullanıcıları farklı bir video izlemeye yönlendiren butonlardır. Bu eylem genellikle videonun sonunda, video içinde video gösterimleri yaparak, farklı videolara yönlendirme seçenekleri konulmasıyla yapılmakta. Bunun yanı sıra Youtube Card’lardan yararlanarak da video içerisinde, herhangi bir noktada kullanıcıları başka bir video izlemeye yönlendirebilirisniz.

Kanala abone olma butonları

Youtube üzerindeki hesap ayarlarınızı yaptığınızda, videonun sağ alt köşesinde kanalınızın logosu ve hesabı görünmeye başlayacaktır. Bu logo üzerine gelindiğinde kanalınıza abone olunmasını sağlayan bir buton görünür. Bunun yanı sıra video içerisinde kullanıcıları kanalınıza çekmek için bir “Abone Ol” butonu hazırlayarak, kullanıcıları kanalınıza çekmeye çalışabilirsiniz.

Sosyal medya takip butonları

Sosyal mecralardaki diğer hesaplarınızın tanıtımını yapmak ve Youtube üzerindeki videolarınızdan kanalınıza takipçi çekmek için, video içerisinde diğer sosyal medya profillerinizin linklerini paylaşabilirsiniz. Video içeriklerinize ilgi duyan kullanıcılar diğer mecralar üzerinden de size ulaşmak isteyebilirler. Bu eyleme çağrı butonlarıyla onları bu farklı profillerinize yönlendirebilirsiniz.

E-ticaret sitenize yönlendirme butonları

Youtube hesabınızı e-ticaret sitenizle ilişkilendirdiğinizde, videolarınız üzerine eklediğiniz linklerle e-ticaret sitenize yönlendirmeler yapabilirsiniz. Bir ürünle ilgili videoda, kullanıcıları doğrudan ürünü satın almaya yönlendirecek eyleme çağrı butonları kullanabilirsiniz.

Bunların yanı sıra doğrudan ana sayfa yönlendirmeleri ya da ilgili varış sayfaları ya da blog içeriklerine de yönlendirmeler yaparak, videolarınız üzerinden web sitenize trafik çekebilirsiniz.

Açıklamalar üzerindeki linklemeler

Videoların içine yerleştirilen linklerin haricinde, video açıklamalarına da linkler ekleyebilirsiniz. Kullanıcılar video ile ilgili detaylı bilgi almak istediklerinde bu açıklama bölümlerini okurlar. Video içeriğiyle ilgili olan linkleri, e-ticaret sitenizin ana sayfa linkini, sosyal medya hesaplarınızı ve konuya dair diğer varış saylarını içeren linklerinizi videonun altında bulunan açıklama bölümüne yerleştirebilirsiniz.

Yorum ve beğeni için eyleme çağrı ifadeleri

Youtube üzerinde videoların indekslenmesi ve arama sonuçlarında üst sıralarda görünmesini sağlayan faktörlerden biri de videonun aldığı beğeni ve yorum sayısı. Bir videonun beğenilmesi ve video altına yorum yapılması, bu içeriğin değerli olduğunu göstermektedir.

Videonun içerisinde kullanıcıları videoyu beğenmeye ve yorum yapmaya yönlendirecek eyleme çağrı ifadeleri de kullanmanız, kullanıcıları bu etkileşime girmeye teşvik edecektir.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)