İleri derece Youtube kanalı optimizasyon ipuçları – 1. Bölüm

ileri derece youtube ipuclari

Video içerik üreticilerinin gözde platformu Youtube, e-ticaret firmalarının da son yıllarda ağırlık vermeye başladığı sosyal mecralardan biri haline gelmeye başladı. Youtube üzerindeki görünürlüğü artırmak ve video izlenme sayılarını artırmak da tabii ki rekabetten dolayı zor bir süreç haline gelmeye başladı.

Ancak doğru adımların atılması ve Youtube hesabı üzerinde bir takım çalışmaların yapılması, kanalın görünürlüğünün artmasına önemli bir şekilde katkı sağlıyor. Bu rehber serimizde de Youtube kanal ve video optimizasyonu üzerinde ileri derecede ipuçlarını sizlerle paylaşıyor olacağız. Serinin ilk bölümünde Youtube kanal optimizasyonu üzerinde duracağız. Bir sonraki yazımız ise videoların optimizasyonu üzerine olacak.

Youtube kanalı optimizasyonu

Facebook ve Instagram video konusunda hızlı bir şekilde büyüse de Youtube halen video içerikler dendiğinde ilk akla gelen platform olarak öne çıkıyor. Bu sebeple de Youtube kanalınızı iyi bir şekilde optimize etmek, kanalınızın görünürlüğünü de artıracaktır.

Çarpıcı bir banner hazırlayın

Kanal sayfanızın giriş kısmında çarpıcı bir banner hazırlamak, kanalınızı ziyaret eden kişileri etkileyecektir. Youtube’un birçok platform üzerinden (mobil cihazlar, akıllı televizyonlar, bilgisayalar vb.) kullanılabildiğini unutmamanız gerekiyor. Bu sebeple de hazırladığınız banner’ın tüm bu cihazlar üzerinden düzgün görünüyor olması gerekmektedir.

Alan adınızı Youtube hesabınıza bağlayın

Videolarınız üzerinden internet sitenize link verebilmek için, e-ticaret sitenizin alan adını Youtube hesabınıza bağlamanız gerekiyor. Bunu yapabilmek için de Google Search Console üzerinden alan adınızı onaylamanız gerekiyor. Google Search Console üzerinden alan adınızı onaylatmak için, Google sitenize yerleştirmek üzere size bir kod veriyor. Bu kodu sitenize yerleştirdikten sonra, Youtube hesabınızı alan adınızla eşleştirmiş oluyorsunuz. Böylelikle videolarınızda sitenize link vermeye başlayabilirsiniz.

Telifsiz müzikler kullanın

Youtube telif haklarına önem vermekte ve bu sebeple de videolarınızda kullandığınız müzikler nedeniyle telif hakkı konusunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu sorunun önüne geçmek için telifsiz müzikler kullanmanız daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Youtube üzerinde telifsiz müzikler bulunuyor. Kendi videolarınızda kullanmak çin bu müzikleri indirebilir, telif sorunu yaşamadan videolarınıza yerleştirebilirsiniz.

Kanal ayarları

Youtube hesabınız üzerinde “Kanal Ayaları” bölümüne giriş yaptıktan sonra, hesabınızla ilgili bazı ayarları yapmanız faydalı olacaktır.

  • “Ülke” seçeneğinin altında bulunduğunuz ülkenin ayarını yapın.
  • “Kanal anahtar kelimeleri” seçeneği üzerinde kanalınızı en iyi şekilde yansıtan anahtar kelimelerin girişini yapın.
  • “Adwords hesap bağlantısı” seçeneği üzerinden Adwords hesabınızı Youtube kanalınıza bağlayabilirsiniz ve böylelikle videolarınızın reklamlarını verebilirsiniz.
  • “Google Analytics mülk takip ID” seçeneğini aktif ederek Youtube kanalınız üzerinde detaylı istatistik verilere ulaşabilirsiniz.

Video yükleme ayarları

Video yükleme ayarlarınızda standart ayarları oluşturmak, videolarınız için her seferinde bu ayarları yapmanızı engelleyerek, vakit kazanmanızı sağlayacaktır. “Yükeleme Varsayılanları” bölümüne giriş yaptıktan sonra ayarlarınızı yapabilirsiniz.

  • “Gizlilik” bölümünün altında, videolarınızı “Genel” olarak seçin. Yükleme tamamlandığında videolarınız tüm kullanıcılara açık bir şekilde yayınlanır.
  • “Kategori” bölümünden videolarınızın hangi kategoriye ait olduğunu seçin. (Farklı kategorilerde içerikler üretiyorsanız, bu seçeneği her video yüklemesinde değiştirmeniz gerekebilir.)
  • “Standart Youtube Lisansı” seçeneğini seçin.
  • “Başlık” bölümünü boş bırakın; çünkü her bir videonuzun başlığı farklı olacaktır.
  • “Açıklama” bölümünde herbir videonuzda farklı bir metin yazabilirsiniz; ancak standart olarak kullanmayı düşündüğünüz metinler veya linkler bulunuyorsa, birkaç satır boşluk bıraktıktan sonra bu metinleri girerek kaydedebilirsiniz.
  • “Etiket” seçeneğinde tüm videolarınız ve markanızla ilgili olabilecek bir etiketi kaydedin. Herbir videoda farklı etiketleriniz de olacaktır; ancak sizinle özdeşleşen bir etiketi burada kaydedebilirsiniz.
  • “Yorum ve derecelendirme” seçeneğinde videolarınızı yoruma açık bırakın. Youtube ve Google yorumlara önem vermektedir.
  • “Video dili” bölümünde videolarınızın hangi dilde olduğunu seçin.
  • “Video lokasyonu” bölümünde ise videolarınızın konumunu seçebilirsiniz.

Youtube kanal optimizasyonu ipuçlarının burada sonuna geliyoruz. Bir sonraki rehberimizde ise video optimizasyonu için kullanabileceğiniz ipuçlarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)