Yılbaşına özel pazarlama ve reklam ipuçları

yilbasi reklam ve pazarlama

2016’in son günlerine geldiğimiz şu dönemde şirketler, yılbaşına özel reklam ve pazarlama çalışmalarıyla yeni yıla daha iyi bir şekilde girmeyi ve yıl sonu hedeflerini tutturmaya çalışıyor.

Yeni bir yıla girerken, tüketicilerin birçoğu sevdikleriyle beraber zaman geçirip, onlara hediyeler almayı tercih ediyor ve bu nedenle de yılbaşı öncesi hazırlanan reklam ve pazarlama çalışmalarının önemi daha çok artıyor.

E-ticaret firmaları olarak, yeni yıl öncesinde tüketicileri alışverişe yönlendirecek kampanyalar oluşturmak ve yılbaşı satışlarınızı çoğaltarak geri dönüşüm oranlarınızı artırmak için yılın geri kalanında yaptığınızdan farklı olarak bazı çalışmalar yapmanız gerekebilir. Bu çalışmaların tabii ki asıl odağı yılbaşı ve yeni yıl olacak.

Yeni yıl öncesinde hazırlayacağınız reklam ve pazarlama çalışmalarınızda üzerinde durmanız gereken bazı unsurları ve ipuçlarını bu yazıda ele alacağız.

Yeni yıla özel landing page’ler hazırlayın

İnternet siteniz üzerinde bir takım güncellemeler yapmak için oldukça iyi bir zaman. Yeni yıla özel kampanyalarınızı tanıtmak ve tüketicilere ulaştırmak için yeni yıl temalı landing page’ler hazırlayabilirsiniz.

Reklam kampanyalarınızda ana sayfanız veya ürünlerin yerine hazırladığınız bu varış sayfanızı öne çıkartarak tüketicilere bu sayfayı tanıtabilir ve yeni yıla özel tüm kampanyalarınızı tek bir sayfa üzerinden ulaştırmış olursunuz.

İlginizi çekebilir: Özel günler ve tatillerde kullanabileceğiniz 7 reklam ve pazarlama ipucu

Aynı gün veya ertesi gün gönderi imkanı

Birçok firma aynı gün içinde veya ertesi gün ürün gönderimi yapmayı bir standart haline getirmeye çalışıyor; fakat bu tür özel günlerde hızlı kargo gönderimlerinin önemi çok daha fazla öne çıkıyor.

Yılbaşına sayılı günler kala, tüketicilere hızlı bir şekilde ürünleri ulaştırmanız çok büyük önem taşıyor. Normal dönemlerde tüketiciler ürünlerinin eline geçme süresini çok fazla önemsemeyebilir ve bir iki günlük aksamalara tahammül edebilir; ancak yeni yıl önce buna tolerans etmeyebilirler.

Sevdiklerine aldıkları hediyelerin bir an önce ellerine geçmesini isteyecekleri için, hızlı bir şekilde kargo imkanı sunan e-ticaret şirketlerini tercih edeceklerdir. Normal dönemlerde aynı gün içinde kargo imkanı sunmuyorsanız bile, yeni yıl öncesi müşterilerinize bu fırsatı sunmanız gerekiyor.

Neler yapmak gerekiyor?

Gelen siparişleri aynı gün içinde kargoya verebilmek için, depo bölümünde çalışan kişilerin sayısını artırabilir veya bu bölüme bazı personellerinizi yönlendirebilirsiniz. Kargo firmaları belli bir saate kadar gönderimi alımı yapacağı için, gece mesaisi yapsanız bile ürünleri kargoya veremezsiniz. Bu nedenle de gönderim yapmanız gereken saate kadar, o gün içinde gelen siparişlerin hepsini paketlemeli ve göndermeye hazır hale getirmelisiniz.

Tüketicilere bu durumun bilgisini de vermeniz gerekiyor. Hazırladığınız landing page’de ya da ürün sayfalarında, günün belli bir saati içerisinde verilen siparişlerin aynı gün içinde kargoya verileceğini belireten bir ifade kullanarak, tüketicilerin daha hızlı karar vermelerini sağlayabilirsiniz.

Ücretsiz kargo hizmeti sunun

Yılbaşında tüketiciler alışveriş yapmaya daha yatkındırlar; çünkü sadece kendileri için değil sevdikleri için de harcamalar yapacaklardır. Tabii ki bu durumda tüketicilerin yapacakları masrafların da artacağını göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Sadece yılbaşına özel tüm gönderilerinizde ücretsiz kargo seçeneği sunabilir ya da standart olarak sunduğunuz belli bir meblağın üzerindeki ücretsiz kargo seçeneğindeki para miktarını düşürerek, tüketicilerin dikkatini çekebilirsiniz.

Bu dönemlerde çok fazla alışveriş yapan tüketiciler, bir de ekstra olarak kargo bedeli ödemek istemeyeceklerdir; bu nedenle de ücretsiz kargo hizmeti tüketicilerin ilgisini çekecektir.

Alışverişi son dakikaya bırakanları unutmayın

Yılbaşı alışverişini son dakikaya bıracak olan tüketicileri de unutmamanız gerekli. Yeni yıla sayılı günler kala, tüketiciler halen alışveriş yapmaya devam edeceklerdir.

Adwords ve sosyal medya reklam kampanyalarınızı oluştururken, ay sonuna yönelik kampanyalar da oluşturmalısınız. Alışverişi son günlere bırakan tüketiciler, son dakika reklamlarıyla sitenize gelebilirler. Reklamlarınızın zamanlamalarını yaparken bu durumu göz önünde bulundurmanız geri dönüşümlerinizi önemli ölçüde artırabilir.

Hem son dakikada alışveriş yapacak tüketicilere yönelik kampanyalar sunmak hem de yukarıda bahsettiğimiz hızlı ve ücretsiz kargo fırsatları, bu tüketicilerin hayatını kurtarabilir ve markanızın sadık bir müşterisi olabilirler.

Doğru anahtar kelimeleri kullanın

Yeni yıl veya yılbaşı ile ilgili anahtar kelimelerin rekabetleri bu dönemlerde fazlasıyla artacaktır. Bu nedenle rekabeti yüksek olan adwords kampanyaları yerine yeni yıl ile ilgili olabilecek ve arama hacmi olan anahtar kelimelere yatırım yapın.

Tabii ki yılbaşı alışverişlerini öne çıkartacak anahtar kelimeleri kullanmak, reklam kampanyalarınızı öne çıkartacaktır; fakat arama hacmi olan ve herkesin yönelmediği anahtar kelimelere yönelmek, diğer şirketlerin önüne geçmenizi sağlayacaktır.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)