Sosyal medya içerik planı hazırlamak e-ticaret siteleri için neden önemli?

IS 240916 sosyalmedya icerik takvim 700

Sosyal medya yönetimi, günümüzde pazarlamacıların çok yoğun bir şekilde üzerine eğildikleri konulardan biri. Düşük bütçelerle hedef kitle dahilindeki milyonlarca kişiye ulaşabilme ve geri dönüşleri detaylı bir şekilde takip edebilme imkanı, aslında her geçen gün büyüyen sosyal medya dünyasının aktif bir parçası olmak için yeterli nedenler.

Elbette e-ticaret siteleri de sosyal medyanın bu nimetlerinden faydalanıyor. Bu çalışmalarda amaç, doğru içeriği oluşturup doğru zamanda, doğru kişilerle paylaşmak ve sosyal medyadan alınabilecek en yüksek verimi almak. Bu süreci hızlandırmanın ise oldukça etkili bir yolu var: Düzenli olarak sosyal medya içerik planı hazırlamak. Haftalık ve/veya aylık sosyal medya planlaması, geleceğe yönelik strateji oluşturmayı kolaylaştırıyor. İşte sosyal medya planlamasının püf noktaları…

Özel günler için özel kampanyalar

Bir e-ticaret sitesinde hangi tür ürün ya da hizmetler satılıyor olursa olsun, o web sitesine uygun en az bir özel gün mutlaka seçilmeli ve buna uygun pazarlama çalışmaları yapılmalı. Endüstriyel ürün satan B2B siteler bile bağlı oldukları sektörün dünya pazarında gelişme gösterdiği tarihleri takip ederek geleceğe yönelik stratejilerini oluşturabilir.

Bireysel tüketime uygun ürün ve hizmet satan e-ticaret siteleri ise sosyal medya içerik planı içine doğum günlerini, bayramları, kutlama yapılan özel günleri ve haftalarını dahil edebilir. Bu planlama, sosyal medya içerik yönetimi çalışmalarına hız kazandıracağı gibi hangi ürünlerin öne çıkarılacağının belirlenmesinde de kolaylık sağlayabilir.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Son dakika kararları verimli olmayabilir

Sosyal medya yönetimi dahilinde alınan günlük kararların geri dönüşleri beklentileri istendiği ölçüde karşılamayabilir. Çünkü son anda günü kurtarmak için yapılan çalışmalar, raporların sonuçlarına göre şekillenmiş ve dikkatle detaylandırılmış içeriklere göre daha az verim sağlayabiliyor. Sosyal medya içerik yönetimi belirli bir plana göre oluşturulduğunda ise geçmişteki raporlara göre hareket edilebiliyor, direkt olarak satış artırmaya yönelik bir strateji kolayca oluşturulabiliyor. Ayrıca bu şekilde tüketicilerin geri dönüşlerini de daha rahat takip edebilmek mümkün.

Real-time paylaşımlar unutulmamalı

Elbette önceden hazırlanmış bir sosyal medya içerik planı, “real-time” (gerçek zamanlı) adıyla bilinen, günlük gelişmeler doğrultusunda yapılan paylaşımlara engel olmamalı. Bir anda fenomen olan bir ürün ya da hizmete dair yapılan atıflar, felaketlerden sonra yayımlanan mesajlar ya da oluşturulan yardım kampanyaları gerçek zamanlı bu paylaşımlara örnek olarak verilebilir.

Sosyal medya planlaması esnasında her an ses getiren bir olayın ortaya çıkabileceği ve bu olayın, sitenin kurumsal kimliğine ya da dijital pazarlama stratejisine paralel bir şekilde değerlendirilebileceği de göz önünde bulundurulmalı.

E-ticaret firmalarının müşteri sadakati yaratabilmelerinde sosyal medya çalışmaları büyük önem taşıyor. Sosyal medya planlaması yapmak ise marka imajını sağlamlaştırmada oldukça etkili oluyor. Buna paralel olarak müşterilerin sosyal medya çalışmalarınız yoluyla hakkınızda yürüttüğü fikirleri doğrulamak adına kaliteli bir e-ticaret mağazasına sahip olmanızda fayda var. Eğer siz de müşterilerinizin beklentilerini karşılayacak bir e-ticaret sitesine sahip olmak istiyorsanız IdeaSoft’un ücretsiz demo hesabını inceleyin, e-ticarete sağlam bir giriş yapın.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)