Sitenizin arama motoru performansını etkileyen faktörler

Sitenizin arama motoru performansini etkileyen faktorler

​Google ve diğer arama motorları kullanıcıların gerçekleştirdikleri aramalarda hangi sitelerin hangi sırada görüneceğini hesaplamak için son derece gelişmiş algoritmalar kullanıyorlar. Her ne kadar bu algoritmalar gizli olsa da her bir arama sonucunu etkileyen 200 civarında farklı kriter olduğunu biliyoruz.

 

Bunların bazılarının sıralamaya etkisi diğerlerinden daha fazla ve bazılarının da olumsuz etkisi bulunuyor. Arama motoru optimizasyonu konusuna önem veriyorsanız bu kriterleri yakından tanımak, bu konuda yapacağınız çalışmaların başarısını da doğrudan etkileyecektir.

 

IdeaSoft E-ticaret Bilgi Bankası’nda arama motoru optimizasyonu konusuna paylaştığımız bilgileri takip ediyorsanız, SEO çalışmalarınızın etkisini belirleyen bazı kriterleri öğrenmek ilginizi çekecektir…

 

Sosyal paylaşımın önemi artıyor

Başta Google+’ta verilmiş olan +1’lerin sayısı olmak üzere, sosyal medyada siteniz ile ilgili paylaşımlar ve bu paylaşımlarda kullanılan anahtar kelimeler artık daha önemli bir SEO kriteri haline gelmiş durumda. Özellikle de Google’ın son güncellemesi bu konuyu daha da üst sıralara taşıdı. Ayrıca Google+’taki işletme sayfanıza verilen bağlantıların da SEO’ya etkisi olduğu görülüyor.

 

Özgün içerik

Özgün içerik arama motorları için en önemli kriterlerden biri. Fakat burada gözden kaçırılmaması gereken detay tüm site genelindeki özgün içerik oranının ayrı bir kriter olduğu. Eğer e-ticaret sitenizin tüm bölümleri için özgün içerik üretirseniz, site genelinde arama motoru optimizasyonu çalışmalarınıza önemli bir artı puan kazandırmış olursunuz.

 

Kırık bağlantılar

Sitenizden diğer sitelere giden bağlantılar çoğu zaman SEO açısından pek dikkate alınmaz. Fakat eğer sitenizden 404 sayfa bulunamadı hatası veren sitelere ve sayfalara bağlantılar gidiyorsa arama motorları bunu sitenize gerekli özeni göstermediğinizin bir kanıtı olarak algılayacak ve bu da sitenize olumsuz olarak yansıyacaktır.

 

Alan adındaki anahtar kelime

Anahtar kelimenin alan adında yer alması arama sonuçları açısından önemli kriterlerden biri olma özelliğini sürdürüyor. Bu açıdan tam eşleşme en değerli durum. Yani örneğin su aritma sistemleri anahtar kelimesi için suaritmasistemleri.com alan adı oldukça değerli. Fakat anahtar kelimenin alt alan adında (subdomain) yer alması veya alan adında kısmen yer alması da faydalı olacaktır.

 

Sitenize gelen bağlantılar

Her zaman olduğu gibi sitenize dış sitelerden gelen bağlantılar önemini sürdürüyor. Farklı alan adlarından gelen bağlantılar, bağlantı veren sitenin kalite puanının da etkisiyle sonuçlara yansıyor. Ayrıca blog, forum, haber gibi farklı sitelerden gelen bağlantıların da farklı değerleri var. Buradaki en önemli detay başta Google olmak üzere tüm arama motorlarının sahte veya satın alınmış bağlantılara karşı savaş açmış olduğu. Eğer arama motorları bunu yaptığınızı tespit ederse cezası da ağır olabilir.

 

Sayfadaki anahtar kelimeler

Anahtar kelimenin sayfa başlığında yer alması, sayfa içerisinde üst bölümlerde geçiyor olması, adres satırında bulunması o sayfanın ilgili anahtar kelimedeki etkisini artıracaktır. Bu yüzden her sayfada hedeflediğiniz anahtar kelimeyi baştan belirleyip içeriği buna göre oluşturmanın faydası olacaktır.

 

Web sitenizin arama motorlarındaki performansını etkileyen önemli detaylardan biri de kullanmakta olduğunuz e-ticaret alt yapısının size bu konuda hangi seçenekleri sunuyor olduğu. Arama motoru optimizasyonu konusuna özel bir önem veren IdeaSoft e-ticaret paketlerinde bu konuda ihtiyacınız olan her türlü aracı bulabilirsiniz. IdeaSoft’un SEO ve diğer tüm konularda size neler sunabileceğini görmek için hiçbir ücret ödemeden demo hesabınızı bugünden oluşturun ve farkı kendiniz görün.

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)