Reklamdan daha etkili yöntemlerle e-ticaret sitenizi nasıl tanıtabilirsiniz?

IS 121214 reklamsiz site tanitimi 680x300 1

Hedefiniz e-ticaret sitenizi tanıtmak ise, reklamdan daha etkili başka yöntemler kullanarak, maliyet etki bir yol seçmenin avantajlarından da yararlanabilirsiniz.

Özellikle mobil teknlojinin gelişimine paralel olarak daha fazla ilgili görmeye başlayan sosyal ağlar, başlı başına birer tanıtım kanalı haline geliyor. Artık mobil cihazlarla, Twitter’daki haberlere göz atıyor; Google Maps’ten, gideceğimiz yerleri buluyoruz. Instagram’la fotoğraflar çekip, onları Facebook’ta paylaşıyoruz. Kısacası akıllı telefonlar artık hayatımızın bir parçası; çoğu işimizi onlarla halledebiliyor ve ilgilendiğimiz konularda yararlı içerikler paylaşabiliyoruz.

IdeaSoft olarak; bu tablo karşısında tanıtım için odaklanmanız gereken bakış açısına ve e-ticaret sitenizi reklamdan daha etkili yöntemlerle nasıl tanıtabileceğinize dair önemli ipuçları sunuyoruz.

Yararlı olmaya odaklanma

Geleneksel reklam yöntemlerinde, firmalar hedef kitlelerine yararlı olmanın önemine yeterince dikkat etmedikleri için; tv, radyo vb. araçlarla verdikleri mesajlar çoğunlukla satış odaklıydı. Fakat dijital platformlarda, potansiyel müşterilerle kaliteli ve yararlı içerikler aracılığıyla ilişki kurup, bu ilişkiyi sürdürmede başarılı olmak artık çok zor.

Bu konuda verilebilecek en önemli örnek kuşkusuz ki e-ticarette bir dünya devi olan Amazon. Sadece satabileceği ürünlere değil, müşterilerine nasıl yardımcı olabileceğine odaklanmış ve bu noktayı ön plana çıkaran Amazon, bu yöntemi başarıyla uyguladığı için satışlarını artırabiliyor. Bu nedenle sizin de; e-ticaret sitenizin tanıtım sürecinde, potansiyel müşterilerinize yararlı olmayı temel almanız çok önemli.

Düzenli içerik oluşturma ve paylaşma

E-ticaret sitenizi potansiyel müşterilerinize tanıtma sürecinde, sektörünüzün önde gelen blog ve sitelerini düzenli olarak takip etmenizde büyük yarar var. Çünkü düzenli bir periyotta takip ettiğiniz blog’lar ve siteler size, kaliteli ve “yararlı içerik” oluştururken ne yapmanız ve ne yapmamanız gerektiği konusunda önemli ölçüde yol gösterebilir. Bununla birlikte, e-ticaret sitenizi rakiplerinizden farklılaştıran özellikleri ve sektöre getirdiği yenilikleri, takip ettiğiniz yazılardaki önemli ipuçlarıyla birleştirerek; kendi siteniz, sosyal medya hesaplarınız ya da blog’unuz için yararlı içerik üretebilirsiniz.

İçeriklerinizi farklı sosyal ağlara uygun bir formatta hazırlayıp; düzenli olarak paylaşarak, sitenizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca, sizinle ilişkili konulara değinen blog’ları takip etmek ve bu blog’larda yaptığınız yorumlarda sitenizden bahsetmek de yararlı bir yöntem olabilir.

Farklı hedef kitlelere uygun içerikler oluşturma

Sosyal medya platformlarında e-ticaret sitenize ilişkin paylaşımda bulunurken; içeriklerinizin, her sosyal ağın kendi karakteristiğine ve hitap ettiği kullanıcı kitlesine uygun olmasına özen göstermeniz önem taşıyor. Bu çerçevede; vermek istediğiniz mesajın ana fikri veya içeriğinizin ana hatları aynı olsa da, farklı sosyal ağ kullanıcılarına yönelik, ayrı tanıtım yazıları hazırlayarak yorumlar yapmanız da öne çıkmanızı sağlayabilir.

İçeriklerinizin daha fazla paylaşılmasını sağlamak

Potansiyel müşterileriniz, akıllı telefonları aracılığıyla sürekli iletişim kuruyor. Bu nedenle onlara, takipçileriyle paylaşabilecekleri birkaç önemli, keyifli ve belli ölçüde eğlenceli içerik sunmanızda büyük yarar var. E-ticaret siteniz veya ürünleriniz hakkında dikkat ve ilgilerini çekebilecek detayların olduğu içerikler oluşturup, onları eğlenceli bir üslupla sunmanız; etkileşim oranınızı da hızla artırabilir.

Geleneksel reklamcılığın, satış temelli ve hedef kitleye odaklanmayan anlayışı yerini, kullanıcılara yardım ederek ve onları eğlendirerek sorunlarını çözme, müşterilerle ilişki kurma ve bunu sürdürme tavrına bırakıyor. Bu nedenle, geleceğin dijital pazarlamasında; yararlı olmayı özümseyen, buna yatırım yapan şirketler ve girişimciler kazanacak gibi görünüyor.

IdeaSoft; satışlarınızı artıracak, ihtiyacınız olan her konuda size özel çözümler sunuyor. IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinin sunduğu avantajlardan yararlanmak için, hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)