Pinterest ile e-ticaret sitenizin satışlarını artırmanın yolları

Pinterest ile e ticaret sitenizin satislarini artirmanin yollari

​İnternetin ilan veya sergi panosu diyebileceğimiz Pinterest’te çeşitliliğin sınırı yok. Fantastik yemek mönülerinden rüyalarınızdaki gardıroba, hayran olunan bir sanatçı için hazırlanan takıntılı fotoğraf galerilerinden şirket ürün kataloglarına binlerce panoyu barındıran bir sosyal medya platformu.

 

Henüz kullanıcıları Facebook veya Twitter kadar demografik çeşitlilik göstermiyor olsa da, Pinterest’in tüketici ve marka arasındaki etkileşimi teşvik etmede diğer sosyal ağlardan farklı bir gücü olduğunu biliyoruz. Haziran 2013’te yapılan bir araştırmaya göre insanların markalarla etkileşiminde Pinterest’i daha çok tercih ettiği görülüyor.

 

E-ticaret sitenizin Pinterest panosunu etkili kılmak ve bu sosyal ağ sitesini kullanarak satışlarınızı artırmanız IdeaSoft olarak size bazı tavsiyelerimiz var…

 

Öncelikle kişisel ya da e-ticaret sitelerinin panoları olması farketmiyor, tek bir ‘pin’in izleyiciden geri bildirim alması günler, haftalar hatta bazen aylar alabiliyor. Yine de haftalar öncesinde kalan o ‘pin’in etkisi, dakikalar önce eklediğiniz ‘pin’ kadar kıymetli.

 

Bu durum, günümüzdeki anlık/hızlı bildirim dünyasında Pinterest’i bambaşka bir platform haline getiriyor. Başka deyişle, Pinterest, sosyal medyanın ‘zaman lordu’. Facebook’taki mevcudiyetlerine odaklanan şirketlerin atladığı nokta da burası. Facebook’un yatırıma dönüş (ROI) oranı dikkate değer olsa da, platforma girilen mesajların etki ömrü birkaç günle sınırlı. Pinterest’te ise ‘pin’lerin canlılık ve etkiyi sürdürme olasılığı çok daha yüksek.

 

Estetik önemli

Pinterest’in gücü görselliğin ön planda olduğu bir mecra olmasından geliyor. Bu yüzden mümkün olduğu kadar estetik özellikleri gelişmiş olan ürünleri kullanmaya özen gösterin. Göz alıcı görseller, ‘pin’lerinizin etki ömrünü artırır.

 

Hedef kitlenizin ötesinde düşünün

E-ticaret sitenizin hedef kitlesi belirli konulara özel olaran önem veriyor olabilirler. Siz de doğal olarak öncelikli olarak satışlarını yapmayı tercih edeceğiniz ürünleri öne çıkartmak isteyeceksiniz. Fakat Pinterest kullanıcılarının yeni ve farklı şeyleri keşfetmeye son derece açıktırlar. Bu yüzden pin’lerinizi farklı görseller ile zenginleştirerek hem yeni takipçilere daha kolay ulaşabilir, hem de hedef kitlenize daha zengin bir içerik sunarak ilgilerini çekmeyi başarabilirsiniz.

 

Ne paylaştığınızdan emin olun

E-ticaret sitenizde satış amacıyla sosyal medyayı kullanırken yapabileceğiniz en büyük hata neyi neden yaptığınızı unutmak olacaktır. Sosyal medyayı pazarlama ve satışları artırmak amacıyla kullanırken, her bir gönderinin bu tanıma uygun olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Hatalı bir paylaşımı daha sonradan silebilirsiniz ama siz onu farkedip silene kadar tahmin ettiğinizden daha fazla kişi tarafından görülebilir.

 

Kullanıcı odaklı düşünün

Pinterest, şirketinizi geniş kesimlere tanıtmada önemli bir mecra. Fakat bunu yaparken kendinizi kullanıcının yerine koyarak, onun görmekten keyif alacağı içerikler paylaşmaya özen göstermelisiniz. Aksi taktirde e-ticaret sitenizi tanıtmak adına kullanıcılarınızı fazla kurumsal tanıtım paylaşımları ile boğabilir ve müşterileri sitenize çekmeye çalışırken, onları kaçırma riski ile karşılaşabilirsiniz.

 

E-ticaret siteniz için tanıtım seçenekleri çok farklı ve sizin için en uygun olanı farklı mecraları deneyerek bulabilirsiniz. Hangi mecradan daha iyi dönüş aldığınızı belirledikten sonra ise sıra sitenize çektiğiniz müşterinin satışı tamamlamasını sağlamaktır. Bunun için ihtiyacınız olan tüm özellikleri IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinde bulabilirsiniz. Gelin ücretsiz demo hesabınız için hemen başvurun ve IdeaSoft’un size e-ticarette neler kazandıracağını kendiniz görün…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)