Perakendeciler için büyümenin yolu e-ticaret

Eticaret parekende buyumesi

Dijital dünyanın her geçen gün gelişmeye devam etmesi sonucu ortaya çıkan kolaylıklar ve olanaklar ticaret hayatını da etkilemeye devam ediyor. Perakende sektörü de son yıllarda büyük bir dönüşüm içine girmiş durumda. Özellikle mobil kullanıcıların sayısının artması ve mobil pazarlamanın da hızla önem kazanmasıyla pek çok perakende şirketi online mağazasını oluşturup e-ticaret dünyasında yerini aldı.

Geçen yılın satışlarını kapsayan bir araştırmanın ortaya koyduğu veriler gösteriyor ki, perakende sektöründe çevrimiçi satışlar, fiziksel mağaza satışlarının neredeyse on katı kadar daha fazla artış gösterdi. En büyük 500 perakende zincirinin satışları, 2015 yılında 39 milyar dolar arttı. Bu artışın yüzde 50’si sadece çevrimiçi alışveriş yapan kullanıcılar tarafından yapılırken, perakende zincirlerinden yapılan alışverişler bu oranın sadece yüzde 28’ini oluşturuyor. Bu rakamlar, perakendeciler için e-ticaretin ne kadar önemli olduğunu açıkça gösteriyor.

Peki perakendeciler için elektronik ticaret hangi kapıları açıyor? E-ticarete giden yolda bilinmesi gereken detaylar neler?

Kullanıcılar çevrimiçi alışverişe yöneliyor

Günümüzde artık dünya nüfusunun dörtte üçü internete bağlı durumda. Bu yüksek oran, internet çağında doğmuş ve onunla büyümüş, dolayısıyla da online dünya ile entegre hayata yatkın bir nesli de beraberinde getiriyor. Dijital dünyanın gelişimi ve internette kişisel bilgilerini paylaşmaktan çekinmeyen bu nesil, perakendeciler için yeni pazarlama yöntemlerinin de yolunu açmış oluyor.

E-ticaret, kullanıcılar açısından daha kolay ve güvenli bir alışveriş deneyimi sunuyor. Online alışverişi tercih eden kullanıcılar fiyat karşılaştırmaları, kampanya takipleri yapabiliyor ve ürünlerle ilgili ayrıntılı bilgilere zamandan tasarruf ederek kısa sürede ulaşabiliyorlar.

E-ticaretin perakendeciler üzerindeki etkisi

Araştırma sonuçlarına göre, en büyük perakende zincirleri arasında e-ticarete büyük yatırımlar yapan firmalar 2015 yılında yüzde 20 daha fazla büyüme sağladı. En büyük 500 firma arasındaki 39 büyük perakende zincirinden 18’i ise geçen sene fiziksel mağaza satışlarında düşüş yaşadı. Bu firmalar, fiziksel mağaza satışlarında düşüşler yaşamalarına karşın çevrimiçi mağazalar yoluyla yaptıkları satışlarla yine de belli bir oranda büyüme elde edebildiler.

Büyümek isteyen perakendeciler neler yapabilir?

Perakende sektörü, her dönem değişen piyasa şartlarına rağmen uyum sağlamakta zorluk çekmiyor. Çağın gerekliliklerinden olan dijital dünyanın perakende sektöründe yarattığı değişim de perakendecileri bu yönde etkiliyor. Fiziksel mağaza satışlarının internetin yaygınlaşmasıyla da önemli ölçüde düşüş yaşadığı dikkate alındığında perakendeciler için de e-ticaret dünyasına giriş yapmak önem kazanıyor. Müşterilerle doğrudan iletişime geçilebilen kişiye özel kampanyalar, indirimler ya da kuponlar gibi pazarlama araçlarının kullanılabildiği e-ticaret ekosistemine dahil olmak, günümüzde perakendecilerin öncelikli olarak atması gereken adımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

İnternetin hayatın her alanına girdiği günümüz dünyasında ticaret sektörü de gelişmelere uyum sağlamak durumunda. Ancak henüz bir e-ticaret mağazanız yoksa, IdeaSoft e-ticaret paketleriyle kolayca siz de çevrimiçi dünyada yerinizi alabilirsiniz. Hemen ücretsiz demo hesabımızı inceleyin, IdeaSoft sayesinde hedef kitlenizle buluşun.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)