Parlak ürünleri fotoğraflarken işinizi kolaylaştıracak teknikler

IS 080815 parlakuruncekimi680x300

E-ticarette dönüşümlerinizi artırmak için ürünlerinizin açıklamalarının ve fotoğraflarının ürünü en iyi şekilde tanıtması büyük önem taşıyor. Eğer ürünlerinizi kendiniz fotoğraflıyorsanız, bazı ürünlerin fotoğraflarından daha verimli sonuçlar alabilmek için daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir. Örneğin ışığı yansıtan ürünleri kaliteli bir şekilde görüntülemek için bazı teknikleri bilmenizde yarar var.

Işığı nasıl şekillendireceğinizi ve kontrol edebileceğinizi biliyorsanız, cam, taş ve metal gibi yüksek yansıtıcı ürünleri fotoğraflamak diğer ürün çekimleri kadar kolay olabilir. Ideasoft olarak, arka aydınlatma ve yan aydınlatma gibi tekniklerle, yansıtıcı ya da parlak ürünleri nasıl fotoğraflayabileceğinizi inceledik. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak bazı ipuçları…

Kamera ayarları

Stüdyo kurulumunda uyguladığınız aydınlatma stiline göre kameranızın dâhili çekim menüsünü kullanarak beyaz dengesini ayarlamanız çok önemli. Kameranızın otomatik odaklama sisteminin odaklanmak için bir nesne tanımlaması gereceğinden cam ürünün dış çeperinden bir nokta belirleyebilirsiniz. Örneğin cam bir fincanın tutma yeri belirgin bir nesne olarak odak noktasını oluşturabilir. Düşük ISO ayarları kullanarak parlamayı mümkün olduğunca düşük tutabilirsiniz.

Stüdyo kurulumu

Özellikle kırılgan bir objeyle çalışacaksanız, arka aydınlatma kurulumu için geniş bir alan gerekebilir. Işık kablolarını bantlarla yere sabitleyerek stüdyo güvenliğini oluşturmayı ihmal etmeyin ve objeyi kamera hizasına yükseltmek için sağlam bir kaide ya da sehpa kullandığınızdan emin olun. Işık kaynağınızı ürünün arka tarafına yerleştirmeniz, ışığın en parlak alanı camdan doğrudan yansıyarak, ürünün doğal dış hatlarını ve kıvrımlarını vurgulamasını sağlayabilirsiniz.

Post-prodüksiyon aşaması

Arka aydınlatma büyük ölçüde post-prodüksiyon işini kolaylaştıracaktır. Cam ürün üzerinde var olan herhangi bir kusuru kapatmak için en ideali arka aydınlatma kullanılması. Herhangi bir nokta veya leke görüyorsanız, onları temizleyin. Bundan sonra beyaz arka planı temizleyin. Bu basit, hızlı rötuşlar fotoğrafların çok daha profesyonel görünmesini sağlayacaktır.

Yan aydınlatma

Cam ürünleri çekmek kolay çünkü camı yüksek pozlayarak kusurları kapatabilirsiniz ancak güneş gözlüğü ya da saat gibi ürünleri fotoğraflarken kaybetmemeniz gereken pek çok ayrıntı işin içine girer. Bu tip ürünleri fotoğraflarken arka ışık kullanamazsınız bu sebeple stüdyonuzu hazırlarken ürüne belirli bir açıyla yerleştirilmiş yan aydınlatmaları kullanabilirsiniz. Yansıtıcı şemsiyelerle ışığı yumuşatarak yansıtmanız, detayların öne çıkmasına yardımcı olacaktır. Işık kaynağına göre kameranızın beyaz dengesini yapmayı unutmayın.

E-ticaret sitenize koyduğunuz ürün fotoğraflarının ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Özellikle parlak ve yansıtıcı ürünlerin doğru fotoğraflanması tüketicilerin alış veriş kararlarını doğrudan etkileyecek kadar önemli. Ürünleri düzgün yansıtmayan görseller tüketicilerde siteye duyulan güven duygusunun zedelenmesine sebep olabiliyor. Unutmayın ki e-ticaretteki vitrininiz olan görsellere verdiğiniz önem satışlarınızı doğrudan etkileyecek nitelikte. Ayrıca bütün bunların yanı sıra sağlam bir e-ticaret altyapısına da ihtiyacınız var. Bu konuda IdeaSoft size en profesyonel desteği sağlayabilir. Siz de hemen demo hesabınızı oluşturarak e-ticaretinize sağlam bir adım atabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)