Online Satış Yapmak İçin Öneriler

Online Satis Yapmak Icin Oneriler

İnternet’in hızlı gelişimine ayak uydurmak isteyen işletmelerin sayısı her geçen gün artmakla birlikte, bir süre sonra rakipleri ile arasında fark yaratmak isteyen işletmeler işlerini internete taşıyan ve ürünlerini internet ortamında da satışa sunanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu hafta E-ticaret Yazılımları ile ilk defa tanışanlar veya online satış yapmak isteyen işletmeler için bazı önerilerimizi bu bölümde sizler ile paylaşacağız.

Firmanıza uygun bir alan adı belirleyin

Mevcut alan adınızı veya e-ticaret siteniz için seçeceğiniz bir alan adınızı seçmek ile işe koyulun. Alan adı seçiminizde mümkün olduğunca özgün ve firmanızı yansıtacak bir isimi tercih edebilirsiniz. Belki birçok alternatif ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Fikirlerinizi müşterileriniz ile veya arkadaşlarınız ile paylaşın, onların yönlendirmeleri de doğru seçimi yapmanızda fayda sağlayacaktır.

 

Sizin için öncelikli olan ürünler ile başlayın

Belki mağazanızda veya aklınızda binlerce ürün olabilir fakat popülerliği, satış hacimlerinizi ve insanların talebini gözünüzün önüne getirin. Sizin için karlı olabilecek, reklam verdiğinizde veya kampanyalar yaptığınızda satışa dönüşebilecek ürünler ile başlamanızı öneririz. Ürün yönetimi ve süreçlerinizi gözünüzün önüne getirin ve her ürünü satışa sunmaktansa yönetilebilirliği ve dönüşümü en iyi olacaklardan başlayın. Zaman içerisinde ürün portföyünüzü genişletin!

 

Mutlaka Google Adwords Reklamlarını Kullanın

Dünyanın arama devi Google, kendi ağı üzerinden reklam vermeye imkan sağlayan Adwords yapısı ile tanışın. Direkt olarak sattığınız ürünü arayan ziyaretçilere bu reklam ağları sayesinde ulaşabilir, ölçeklediğiniz planlara rahatlıkla kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Her ürününüz ve kategoriniz için reklam vermek yerine, reklabetin daha düşük olduğu ve sizin için en iyi geliri sağlayacak ürünler için ayrı ayrı kampanyalar eklemeye özen gösterin!

 

Kartvizit ve Hediye Çekleri Yaptırın

Sitenizin tasarımı ile uyumlu, sattığınız ürünleri benimseyen bir kartvizit oluşturun. Daha önceden yapılan tasarımları inceleyin, kendi sitenizin kimliğini yansıttığına emin olun. Sitenizin kartvizitlerine küçük hediye çekleri yerleştirin ve mağaza müşterilerinizi sanal mağazalarınıza da yönlendirin. Unutmayın ki bugün mağazanıza uğrayan bir müşteriniz her gün aynı caddeden geçmeyebilir. Onlara bir defa ürün satmak yerine devamlı hizmet sunmaya odaklanın! Küçük meblalar ile dağıtılacak hediye çekleri mutlaka birçok kişi için eticaret sitenizi cazip kılacaktır.

 

Kendinize Zaman Tanıyın

Online satışa başlamak, online satış sürecini oturtmak işletmeden işletmeye göre farklı zaman ve süreçler doğurabilir. Kimi işletmeler bulundukları sektöre ve rekabete göre çok kısa sürede adapte olabilirken, kimi sektörlerde ise bu daha fazla zaman alabilmektedir. Online satış sürecinizi bir parçanız olarak benimseyin ve uzun bir iş planı olarak düşünmeye özen gösterin. Yeni kurulan bir işletmenin belirli bir noktaya gelmesi ne kadar zaman alıyorsa bu süre online satış mağazanız için daha kısa olacaktır. Unutmayın ki online satış mağazanızda hedef kitleniz sadece mağazanızın önünden geçen kısıtlı kitle değil!Adım atmak yapmanın yarısıdır derler, bugün siz de e-ticaret paketlerimizi 15 gün boyunca ücretsiz deneyebilir ve kullanabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)