Online perakende satış ve mağaza yönetimi hakkında bilmeniz gerekenler

IS 300315 online magaza perakende680x300

E-ticaret sektöründe yaşanan yoğun rekabet nedeniyle, diğer e-ticaret siteleri arasından sıyrılarak öne çıkabilmek zor olabiliyor. Bu rekabet ortamında ayakta kalabilmek için, e-ticaret girişimcilerinin öncelikle online perakende satış ve mağaza yönetimi konusunda bilgili olması gerekiyor.

Dijital dünyanın sürekli büyüyerek gelişmesi, online satış yapmak isteyen girişimcileri bu mecraya yatırım yapmaya yönlendiriyor. Bu anlamda, e-ticarete adım atmaya karar veren girişimcilerin; online perakende satış ve mağaza yönetimi konusunda başarılı olabilmek için neler yapabileceklerini, önceden düşünmüş ve planlamamış olmalarında büyük yarar var.

IdeaSoft olarak, online perakende satış ve mağaza yönetimiyle ilgili işinize yarayacak önemli ipuçlarını sizler için bir araya getirdik…

Rekabetçi bir değer oluşturma

Ürünlerinizi, hiç kâr edemediğiniz düşük bir fiyata satmak istemiyorsanız; fiyatlandırma konusunda özenli bir çalışma çalışma yapmanız gerekiyor. Çünkü insanlar, genelde ürünü düşük fiyata almanın peşinde olsalar da; kaliteli ürünler için daha fazla ödeme yapmaya istekli de olabilirler. Bu nedenle bulunduğunuz sektördeki ürün veya hizmetlerin fiyatları sürekli dalgalanıyorsa, fiyatlar konusunda esnek olmanızda yarar var.

Bu anlamda, pazarlamayı ve satışı düşünmeden önce rekabet konusunda ayrıntılı bir araştırma yapmanız son derece önemli. Ardından da, ürünlerinizin değerini ölçmenizi ve onların fiyatlarının rakiplerinizinkiyle karşılaştırarak rekabetçi bir fiyat belirlemeniz faydalı olabilir.

Benzersiz bir satış vaadi sunma

Özellikle e-ticarette orijinal bir ürün veya hizmet sunarak iş alanı yaratmanın her geçen gün zorlaşması nedeniyle, online perakende satış ve mağaza yönetimi konusunda ilk yapmanız gerekenlerden birinin; sizi rakiplerinizden ayıracak satış vaadini belirlemek olması gerekiyor. Çünkü sunduğunuz vaade odaklanmanız en temel anlamda, güçlü pazarlama stratejileri aracılığıyla işinizi daha iyi yönetmenize yardımcı olabilir. Örneğin, bir ev tekstili markası iseniz farkınızı ortaya koyan satış vaadiniz; orijinal koleksiyon tarzınız ya da ürününüzün uygun fiyatı olabilir.

Marka kişiliği oluşturma

Online perakende satış ve mağaza yönetimi konusundaki bir diğer önemli faktör de marka kişiliği. Bu anlamda, e-ticaret sitenizin bir marka kişiliğine sahip olması sizin daha fazla başarılı olmanızı sağlayabilir. Çünkü müşterilerinizi iyi tanımanız tek başına yeterli değil; marka kişiliğinizi bir bütün olarak e-ticaret sitenizde verdiğiniz hizmetlere de yansıtmanız gerekir.

Bu nedenle, müşterilerinizin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda; komik, genç vb. gibi, müşterileriniz tarafından markanızın nasıl algılanmasını istediğinizi iyi düşünerek bir kişilik oluşturmanızda yarar var.

Sağlam bir tedarik zinciri kurma

Online perakende satış ve mağaza yönetiminde sipariş yönetimi, müşteriler üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir. Bu anlamda; gecikmiş, hasarlı, yanlış veya eksik ürünler müşterilerinizin caymalarına neden olabileceği için, sipariş sürecinizi iyi yönetmeniz son derece önemli.

Bunun için; başından beri doğru, güvenilir ve devamlı bir tedarik zinciri oluşturmanız gerekiyor. Ayrıca, talep zincirinizi yönetme konusunda güvenilir bir hizmet sunma, marka itibarınızı da artırabileceği için; ürününüzü ister kendi stoklarınızdan isterse taşeronlar aracılığıyla temin edin, kurduğunuz tedarik sisteminin çok sağlam olmasında yarar var.

Kargo maliyetlerini hesaplama

Doğru bir online perakende satış ve mağaza yönetimiyle müşteri memnuniyeti sağlamak için, ürünlerinizin satış fiyatına kargo masraflarınızı da dahil edebilirsiniz. Bu konuda; e-ticaret şirketinizin para kaybetmemesi adına, kargo için uygun maliyetleri hesaplamanızda yarar var.

Müşterilerinize en iyi hizmeti sunmak için, kimi zaman kargo konusunda tavizler vermeniz gerekebilir. Bu anlamda, daha fazla müşteri çekmek ve onların bireysel ihtiyaçlarını karşılamak için; onlara birden fazla nakliye seçeneği sunabilirsiniz. Çünkü bu sayede müşterilerinizi, ürünleri satın alma konusunda daha istekli hale getirebilirsiniz.

Paylaştığımız ipuçlarından yararlanarak, siz de doğru bir online perakende ve satış yönetimi ile kârlılığınızı artırabilirsiniz. IdeaSoft, e-ticarette satışlarınızı artıracak her konuda size özel ve akıllı çözümleriyle her zaman yanınızda. Gelin siz de demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft ile kazanmaya hemen başlayın…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)