Olumsuz müşteri yorumları e-ticaret işinize olumlu katkı sağlayabilir mi?

IS 241115 olumsuz yorum 1 680

Tüketiciler açısından, internetin en büyük avantajlarından biri de, aradıkları her türlü bilgiye anında ulaşabilme imkanı sağlaması. Günümüzde internet kullanıcıları diledikleri konuda her bilgiye internet aracılığıyla anında ulaşabiliyor, araştırmalar yapabiliyor, farklı sosyal platformlarda, sitelerde, forumlarda karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunabiliyorlar. Bu durum, ister yerel, ister ulusal, ister küresel çapta her işletme ve marka için avantaj sunduğu kadar dezavantaj haline gelebiliyor.

Tüketiciler artık büyük bir bilinçlilikle internetin sağladığı tüm imkanları değerlendirerek, markalar hakkında anında iyi ve kötü deneyimlerini başkalarıyla paylaşabiliyorlar. Bu paylaşımlar ise hızla yayılarak işletmeleri olumlu ya da olumsuz olarak etkileyebiliyor. Bu noktada işini bilen başarılı markalar ve işletmeler, olumsuz yorum ve paylaşımları da etkili stratejilerle lehlerine çevirmeyi başarabiliyorlar.

Olumsuz tüketici yorum ve değerlendirmeleri, gerçekten işinize olumlu katkılar sağlayabilir mi?

Profesyonelliğinizi gösterebilirsiniz

Küçük büyük tüm işletmeler, olumlu müşteri deneyimi sağlayabilmeye büyük önem veriyor. Çünkü müşteri memnuniyeti markayı marka yapan en önemli kriterlerin başında geliyor. Bu noktada herhangi bir yerde markanızla, hizmetinizle ya da ürününüzle ilgili yapılan olumsuz bir yorum size müşteri memnuniyeti sağlama ve profesyonelliğinizi kanıtlayabilme şansı vermesi açısından büyük önem taşıyor.

Şikayet konusu problemi çözebilmek için hemen müşterinizle iletişime geçebilir ve kurumsal bir profesyonellikle dönüş yapıp, sorun için çözümler üretebilirsiniz. Çözemeyeceğiniz bir problem söz konusu olduğunda bile, örneğin kullanıcı hatası, kurumsal ve uygun bir üslupla açıklamanızı yaparak, müşterilerinizi benzer sorunlar yaşamamaları için bilinçlendirebilirsiniz.

Müşteri bağlılığı sağlayabilirsiniz

Markanızdan ya da ürününüzden olumsuz şekilde bahseden müşterinizin sorununu en kısa zamanda ve en uygun şekilde çözdüğünüzde o müşterinizin markanız hakkında belki eskisinden bile daha olumlu bir algıya sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni müşteriler kazanabilirsiniz

En kısa zamanda, profesyonelce ve dikkatli bir şekilde müdahale ettiğiniz olumsuz yorumlar aracılığıyla sadece müşteri bağlılığını sağlamakla kalmaz, yorumu okuyan başkalarının da güvenini kazanabilirsiniz. Bu şekilde markanızla ilgili olumlu algılar artarken yeni müşteriler de kazanabilirsiniz.

Sitenize trafik çekebilirsiniz

Sitenizde yapılan olumsuz yorumları silmek yerine yayınlarsanız, trafiğinizi de artırma şansını yakalayabilirsiniz. Çünkü bir ürün hakkında araştırma yapan tüketiciler olumlu yorumlardan çok olumsuz yorumlara ilgi gösteriyor ve tıklıyorlar. Bu şekilde sitenize getirdiğiniz potansiyel müşterileri de etkileyebilirsiniz. Sonuç olarak birkaç olumsuz yorum ve değerlendirme, ürünü almayı düşünen bir tüketiciyi o kadar kolay bir şekilde caydırmaz. Bunun yanında sorun çözülmüş ya da uygun şekilde müdahale de edilmişse, dönüşüm oranlarınıza bile katkı sağlayabilirsiniz.

Dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz

Sitenize olumsuz yorum ve değerlendirmeyle çektiğiniz trafiği; sitenizin kalitesi, sunduğunuz fırsat ve kampanya gibi pazarlama teknikleriniz, farklı CTA’larınızla alışverişe yönlendirmeniz de oldukça kolay olabilir. Sitenizde yorumları okuyarak zaman geçiren potansiyel müşterileriniz belki farklı ve cazip bir ürünü sepetine ekleyebilir.

İnandırıcılığınızı artırabilirsiniz

Olumlu değerlendirmelerle, övgülerle dolu bir yorum bölümü günümüzün bilinçli ve tecrübeli tüketicileri tarafından her zaman çok inandırıcı bulunmayabiliyor. Bu yüzden olumsuz değerlendirmelerin yer alması inandırıcılığın artmasını sağlıyor olması açısından önemli.

Tanıtım için farklı platformları değerlendirmiş olursunuz

Olumsuz yorumlar sadece sizin sitenizin yorum ve değerlendirme bölümlerinde ya da kendi sosyal medya hesaplarınızda yer almıyor olmayabilir. Farklı sitelerde ve konuyla ilgili forumlarda, şikayet sitelerinde markanızla ya da ürünlerinizle ilgili olumsuz paylaşımlara rastlayabilirsiniz. Bu tür durumları kaçırmamak için düzenli olarak markanızla ve ürünlerinizle ilgili aramalar yaparak bu değerlendirmelere ulaşmayı ihmal etmeyin. Hem sorunun çözülmesi hem de farklı mecralarda da tanıtımınızın yapılması açısından bu durumu değerlendirebilir ve olumlu bir imaj oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Açıkladığımız tüm bu ipuçlarıyla markanızla ya da ürünlerinizle ilgili yapılan olumsuz yorum ve değerlendirmeleri işiniz için önemli fırsatlara dönüştürmeniz mümkün. Türkiye’nin lider internet altyapı sağlayıcısı IdeaSoft olarak biz, e-ticaret işinizde olumlu müşteri deneyimleri yaşatabilmeniz için her türlü profesyonel desteği sağlıyoruz. Siz de en iyinin verdiği güvenle işinizde başarıya ulaşmak için hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)