Müşteri memnuniyetini artırmanızı sağlayacak 7 pazarlama taktiği

IS 200816 musteri memnuniyeti 700

E-ticaret sitenizi hizmete açtınız ve sipariş almaya başladınız. İlk siparişini veren müşterinizin teslimatını sorunsuz bir biçimde gerçekleştirdiniz. Buraya kadar her şey yolunda, ya bundan sonra ne yapamalı? Sitenizden alışveriş yapan müşterilerin tekrardan sipariş vermelerini nasıl sağlayabilirsiniz?Müşteri kaybının önüne nasıl geçersiniz? Tabi ki müşterilerinizin memnuniyetini sağlayarak.

Online alışveriş sürecinin devamlılığı açısından müşteri memnuniyetine önem vermenizde fayda var. Bu şekilde rekabette farklılaşabilir, kullanıcıların güvenini kazanabilir ve hatta sepet tutarlarını artırabilirsiniz. Peki online mağazanıza gelen müşterilerinizi nasıl memnun edebilir, dahası bunun sürekliliğini nasıl sağlayabilirsiniz?

1) İstatistiklerden faydalanmak

E-ticaret mağazanızın satış gibi önemli süreçleriyle ilgili istatistiklerini düzenli olarak takip etmeniz ve buradan elde edeceğiniz veriler doğrultusunda stratejilerinizi geliştirmeniz iyi bir başlangıç olabilir. Ziyaretçi ve sipariş durumlarını dikkatlice inceleyerek, tekrarlayan siparişleri nasıl yaratacağınız konusunda fikir elde edebilirsiniz. Ideasoft Akıllı E-Ticaret Paketleri’nde sunulan istatistikler bu konuda size yol gösterici olacaktır.

2) İpuçlarını kaçırmamak

Online mağazanızdan ilk kez sipariş veren müşterilerinizi deyim yerindeyse el üstünde tutmalısınız. İlk alışveriş deneyiminden memnun olan müşteriniz, sonraki siparişlerinde de büyük olasılıkla sizi tercih edecektir. Bunu sağlamak için tanışma sürecini mümkün olduğunca sorunsuz tamamlayabilmeniz çok önemli. İlk siparişini veren müşteriye, bir sonraki siparişinde geçerli olacak bir kupon vermek, siparişi aldıktan hemen sonra kendisini telefonla arayarak fikirlerini sormak, müşteri sadakati yaratma konusunda etkili yöntemler olabilir.

3) Müşterilerin fikirlerini önemsemek

Kullanıcıların e-ticaret sitenizden memnun ayrılabilmeleri için kendi düşüncelerinden yararlanabilirsiniz. Bunun için onlara sipariş süreçleriniz ile ilgili sorular yöneltebilirsiniz. Bunun birçok farklı yöntemi bulunuyor, örneğin ödüllü anketler düzenlemek bir seçenek olabilir. Ayrıca anketi dolduranlara ücretsiz kargo hizmeti sunacağınızı belirterek onları soruları yanıtlamak için teşvik edebilirsiniz. Böylece müşterilerinizin yaşadıkları deneyim hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Anketlere gelen yanıtları analiz ederek, müşteri ilişkileri ve pazarlama süreçlerinizi geliştirme yolunda önemli bilgilere ulaşmanız mümkün.

4) Blog içerikleri hazırlamak

Sitenizin blog bölümünde, müşterilerinize sunduğunuz ürün ve hizmetlerle ilgili ilgi çekici ve fayda sunan içerikler hazırlayabilirsiniz. Özgün olması gereken bu içeriklerin görsel ögelerle desteklenmesi de kullanıcıları etki altına alabilir. Bu şekilde, ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetle ilgili daha fazla bilgi sahibi olan müşterileriniz, bir sonraki siparişlerinde sitenizi tercih etmek konusunda daha da istekli olabilir.

5) Stok takibi yapmak

Stoklarda yaşanacak aksaklıklar, kullanıcıların sizin hakkınızda olumsuz düşünmesine yol açabilir. Bu durumun önüne geçmek için, stoklarınızı mutlaka düzenli olarak takip etmelisiniz. Eğer satın alınmak istenen ürün stoklarda bulunmuyorsa, ürünün olduğu sayfada durumu açık ve net bir şekilde ifade eden bir uyarı belirtebilirsiniz. Hatta stokta bulunmayan ürünlerin satışını durdurmanız, kullanıcılarınızın beklentiye girmesinin önünü kapatarak memnuniyetsizlik yaşanmasını engelleyebilir.

6) Kişiye özel kampanyalar geliştirmek

E-ticaret mağazanızın abonelerine aynı kampanyayı sunmak yerine, kişiye özel kampanyalar oluşturmayı deneyebilirsiniz. Kendini özel hisseden kullanıcıların e-ticaret sitenizden tekrar alışveriş yapmalarına bu şekilde katkıda bulunabilirsiniz. Düzenli aralıklarla hazırlayacağınız bilgilendirme bültenlerinin, kişiye özel olarak hazırlanması da tekrarlayan siparişler yaratma konusunda faydalı olacaktır. Tüm üyelerinize aynı bülteni göndermek yerine, sadık müşterilerinize daha önce sipariş verdiği ürün ve ilgilenebileceği diğer ürünlerle ilgili kampanyaları paylaşmanız müşteri memnuniyetini büyük oranda artırmanıza yardımcı olabilir.

7) Sadakat programı oluşturmak

E-ticaret sitenize gelen ziyaretçilerinizin sadık birer müşteriye dönüşmeleri için onlaara iyi nedenler sunmanızda fayda var. Genel olarak kullanılan, puan biriktirme, bir sonraki siparişte geçerli indirim kuponu kazanma gibi yöntemlerin yanı sıra müşterilerinizin ilgisini çekebilecek farklı yollara da başvurabilirsiniz. Sadakat programı dahilinde sipariş verdikçe farklı avantajlar yakalayan müşterileriniz, bir sonraki siparişlerinde sitenizi tercih etmeleri konusunda motive olacaklardır.

E-ticaret mağazanızın mevcut ve potansiyel kullanıcılarını etki altına alabilmesi için müşteri memnuniyetini artırabilecek yöntemlere önem vermenizde fayda var. Bunun yanı sıra sitenizin kullanıcı beklentilerini karşılayabilecek donanıma sahip olması da memnuniyet grafiğini üst seviyelere çıkarmada oldukça etkili. Eğer siz de kullanıcı beklentilerine uygun bir e-ticaret sitesine sahip olmak istiyorsanız IdeaSoft’un ücretsiz demo hesabını inceleyebilir, e-ticaret dünyasına sağlam bir giriş yapabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)