Kontrol listesi: E-ticarete hazır mısınız?

E ticarete hazir misiniz

​E-ticaret kesinlikle çağımızın en karlı işlerinden biri. Zaten bu yüzden pek çok girişimci e-ticaret konusuna büyük ilgi gösteriyor. Fiziksel bir mağaza açmaya göre sayısız avantajı olmasıyla birlikte e-ticaretin de ciddi bir iş olduğu gerçeğini gözden kaçırmamak gerekiyor.

 

Uzun soluklu, karlı bir e-ticaret işletmesinin ilk adımlarını atmaya hazırlananlar için başlangıçta dikkate almaları gereken bazı temel noktaları bir araya getirdik. Aşağıdaki maddelerin hemen hepsi başarılı bir e-ticaret sitesi için oldukça önemli detaylar ve yola çıkmadan önce bu kontrol listesine bir göz atmanızı öneririz.

 

1- Güvenilir alt yapı: Ticaret ve yazılım mühendisliği iki ayrı kavram ve başarılı bir e-ticaret sitesi işletmek için sizin de bir yazılımcı olmanıza gerek yok. Bu sayfaları okuduğunuza göre Ideasoft’un bu anlamda sunduğu seçenekleri ve avantajları biliyorsunuzdur diye tahmin ediyoruz.  E-ticaret sitenizin 24 saat açık bir mağaza olduğunu düşününce ufak aksaklıklara bile tahammülü olmayan bu iş kolunda ilk adımlarınızı atmadan önce size sunduğumuz seçeneklere bir göz atıp, ihtiyaçlarınıza uygun bir paketi seçmenizi öneririz.

 

2- Konsept: Sitenizin konsepti ne olacak? Çok farklı ürünlerin yer alacağı yatay bir e-ticaret sitesi mi açacaksınız, yoksa niş bir alanda mı hizmet vereceksiniz? Sadece giyim, ayakkabı, cep telefonu veya hediyelik eşya gibi dikey alanlardan birinde faaliyet gösterecekseniz, bu kararı baştan vermeniz uzun vadeli planlar yapabilmek için en sağlıklısı olacaktır.

 

3- Bütçe: E-ticaret fiziksel bir mağaza açmaya göre çok daha hesaplı olabilir ama yine de bazı temel ihtiyaçlar için belli bir sermayeye ihtiyacınız olacak. Ürün tedariki veya pazarlama gibi alanlarda bütçeniz çok geniş olmasa bile neler yapabileceğinizi baştan hesaplamak sonradan işinizi çok kolaylaştırır. Var olan bütçenizle çok yüksek volümlü stok tutamayacaksanız baştan bunu bilerek hareket etmek veya çok yüksek bir reklam bütçeniz yoksa bile aylık ayıracağınız rakamı ilk günden hesaplamak sonrasında çok faydalı olacaktır.

 

4- Destek: Müşterilerinizin satış sonrasında olası talep ve ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağınızı henüz böyle bir talep yokken daha kolay planlayabilirsiniz. E-posta veya telefonla destek sunmayı düşünüyorsanız buna ayıracağınız zaman dilimlerini ilk günden planlayarak, satışların artığı zamanlara hazırlıklı olabilirsiniz.

 

5- Teslimat seçenekleri: Müşterilerinize hangi kargo firmaları yardımıyla ürünleri ulaştıracağınıza karar vermek işin önemli bir kısmı ama ürün teslimatında bundan daha fazlası da var. Ürünlerin paketlenmesi ve paket hacimleri kargo maliyetlerini doğrudan etkileyebileceği için baştan hesaba katılması gereken konulardan biri. Ayrıca kırılabilecek veya bozulabilecek ürünleri de satışa sunuyorsanız bunların paketlenme ve kargolanması konusunda almanız gerekebilecek ek önlemleri de dikkate almanızı öneririz.

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)