Kaliteli ürün fotoğrafları oluşturmak için bilmeniz gerekenler

urun fotograf cekimi

E-ticaret sitenizdeki en önemli unsurlardan biri ürün fotoğraflarıdır. Ürün fotoğraflarınızın canlı, kaliteli ve açıklayıcı olması tüketicilerin satın alma kararlarına doğrudan etki eder. Bu sebeple de kaliteli fotoğraflarınızın olması bir hayli önemlidir.

Ürün fotoğraf çekimlerinizi doğru yapmanız, ürünlerinizi doğru ve gerçekçi bir şekilde ekrana yansıtmanız, satışlarınıza doğrudan etki edecektir. Kendi ürün fotoğraflarınızı çekme konusunda bilgi almak için aşağıdaki rehberlerimize bakabilirsiniz.

Kendi ürün fotoğraflarınızı nasıl çekebilirsiniz? 1. Bölüm

Kendi ürün fotoğraflarınızı nasıl çekebilirsiniz? 2. Bölüm

Kendi ürün fotoğraflarınızı nasıl çekebilirsiniz? 3. Bölüm

Yüksek çözünürlüklü net fotoğraflar kullanın

Fotoğraflarınızın görüntü kalitesi bir hayli önemlidir. Yüksek çözünürlüklü ve net fotoğraflar kullanmak ürünlerinizin daha iyi bir şekilde öne çıkmasını sağlar. Ürün fotoğraflarınız için belli bir ölçü standartı oluşturun. Tüm fotoğraflarınızda bu boyutları kullanın.

HD görsellerin dosya boyutları yüksek olduğu için siteye yüklemek zor olabilir; bu sebeple de dosya boyutunu düşürüp, kaliteyi kaybetmemeye çalışmalısınız. Böylelikle görsellerinizde netlik kaybını en aza indirgemiş olursunuz.

Dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise şu şekilde:

  • Satışta olan ürünün fotoğraflarını gösterin. Böylelikle tüketicileri yanıltmamış olursunuz.
  • Dikkat dağıtıcı başka objeleri ürün fotoğraflarında kullanmayın, sadece ürüne odaklanın.
  • Ürün fotoğraf makinasının odağında olsun. Böylelikle net fotoğraflar çekebilirsiniz.
  • Ürünün tamamı karede görünsün. Detay ve yakın plan çekimlerinde odak noktanız karede olsun.
  • Mümkün oldukça saf beyaz arka plan kullanın.

Siteniz için doğru ölçüleri belirleyin

Site tasarımınız yapılırken, ürün fotoğraflarınızın görüneceği alanın piksel olarak alanı belirlenmiş olur. Fotoğraflarınızı bu boyutlarda kullanmaya özen gösterin. Örneğin siteniz üzerindeki ürün fotoğraf alanı 600×400 piksel ise fotoğraflarınızı bu oranda koymaya özen gösterin. Fotoğrafın büyük boyunu görmek için kullanıcılar resme tıkladıklarında açılan görsel yine bu orana uyumlu olsun. Örneğin fotoğrafın asıl boyutu 1000×667 piksel olduğunda, küçük resim 600×400 piksele doğrudan oranlanır. Bunun için site tasarımınızın bu oranlamaları yapabiliyor olması gerekir.

Farklı açılardan ürünleri gösterin

Her ürünün farklı açılardan fotoğrafları olması da bir hayli önemlidir. Tüketiciler ürünleri her şekilde görebilmek isterler. Bu sebeple de onlara bu alternatifi sunmanız bir hayli önemlidir. Ürünün farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını ekleyerek, tüketicilerin satın alacakları ürünü daha iyi anlamalarını sağlayabilirsiniz.

Farklı renkleri de gösterin

Sattığınız ürünün farklı renk seçenekleri bulunuyorsa, ürün fotoğraflarında bu alternatifleri de gösterin. Böylelikle tüketiciler diğer renk seçeneklerinin de nasıl göründüğünü görebilirler. Giyim üzerine ürünler satıyorsanız, modeller üzerinde farklı renk alternatiflerini gösterebilirsiniz. Aksesuar ya da başka kategorideki ürünleri satıyorsanız farklı bir karede farklı renkleri göstererek, tüketicilerin bu renk seçenekleri hakkında bilgi almasını sağlayabilirsiniz.

Materyali ve detayları gösterin

Ürünün tümünün göründüğü fotoğrafların yanı sıra materyali ve detayları göstermek de önemlidir. Bu sebeple de yakın plan çekimleri yaparak ürünün materyali üzerine odaklanmalısınız. Yakın planda hem materyali gösterir hem de detayları daha iyi bir şekilde ortaya çıkartırsınız. Tüketiciler bu ürünleri ellerine alarak dokunamadıkları için materyali yakından inceleyemezler. Yakın plan çekimleri yaparak, ürünlerin detaylarını ve materyallerini onlara daha iyi gösterebilirsiniz.

Ölçek hissiyatını verin

Ürün fotoğraflarınızda ürünün gerçek ölçülerini de yansıtabileceğiniz alternatifler olması gerekiyor. Mobilya ya da ölçüleri önemli olan ürünlerde ölçek hissiyatını sağlamanız gerekiyor. Bu sebeple de bu ürünlerin tek fotoğraflarının yanı sıra, başka ve ölçek olarak oranlanabilecek başka objelerle fotoğraflarını çekerek, tüketicilere ürünün ölçüleri konusunda daha iyi bilgi verebilirsiniz.

Fotoğraflarda yakınlaştırma özelliği kullanın

Yakın plan çekimlerinin yanı sıra ürünler üzerine gelindiğinde fotoğraflarda zoom (yakınlaştırma) efekti kullanarak, ürünün detaylarının görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar sadece mouse hareketleriyle ürünün görselini yakınlaştırarak, detayları inceleyebilirler.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)