Kadın ve erkeklerin farklı online alışveriş tercihleri

Kadin ve erkeklerin farkli online alisveris tercihleri

E-ticaret sitelerinin daha fazla satış yapabilmesi ve müşteri memnuniyeti için göz önüne alması gereken pek çok etken var. Satış stratejilerini belirlerken; yeni ziyaretçileri etkilemek, eskilerinin yeniden ziyaret etmesini sağlamak, kargo, lokasyon, ürün çeşitliliği gibi birçok etkeni düşünerek hareket etmek gerekiyor. Bu etkenlerin en önemlilerinden biri de kadın ve erkeklerin online alışverişe ilişkin alışkanlık ve davranışlarını belirleyebilmek.

 

Kadın ve erkeklerin gündelik yaşamda her konuda farklı davranış sergilemesi gibi online alışveriş alışkanlıkları da farklılık gösteriyor. Bu farklılıkları kolayca sınıflandırabilmeniz ve e-ticaret sitenizde kadın ve erkeklere eşit yoğunlukta hizmet verip karlılığınızı artırabilmeniz için IdeaSoft olarak bazı ipuçlarını bir araya getirdik…

 

Bir online alışveriş sitesinden kadınlar ne ister?

Yapılan araştırmalar kadınların e-ticaret sitelerinde öncelikle yüksek kaliteli görsellere önem verdiğini gösteriyor. Hatta kadın müşteriler bu görsellerin videolarla desteklenmesi durumunda zaman daha kolay satın alma kararı verdiklerini belirtiyor.

 

Kadın müşteriler bir kere alışveriş yaptıkları bir online alışveriş sitesini tekrar ziyaret ettikleri zaman mutlaka bir ödül beklentisi içine giriyor. Kadın müşteriler, satın aldıkları ürünlerin takip edilerek kendilerine benzer ürünler öneren alışveriş sitelerinin müdavimi olabiliyorlar.

 

Online alışveriş sitesinin bir köşesinde mutlaka canlı sohbet yapabilecekleri bir seçenek olması kadınların önemsediği bir özellik olarak ön plana çıkıyor. E-posta yoluyla ya da e-bültenlerle yeni ürünlerden ve kampanyalardan haberdar olmak da kadın müşterileri etkiliyor.

 

Online alışveriş sitelerinde erkekler nelere dikkat ediyor?

Yapılan incelemeler erkeklerin online alışveriş yaparken ürünlere ait detaylı açıklamaların olmasına dikkat ettiğini gösteriyor. Ayrıca erkek müşteriler site içi arama motorlarının doğru filtreler kullanarak detaylı sonuçlara ulaşabilmesini çok önemsiyor.

 

Seçtikleri ürünlerin benzerleri ile karşılaştırmalar yapmayı seven erkek kullanıcılar, bu olanağı sağlayan online alışveriş sitelerinin sadık müşterisi olabiliyor. Alışverişi hızlı tamamlayabilmek ve ödeme kolaylıkları da erkeklerin satın alma kararını etkiliyor.

 

Erkekler de kadın müşteriler gibi takip ettikleri ürünlerle ilgili bildirimler almayı önemsiyor.

 

Peki ortak noktalar neler?

Kadın ve erkek kullanıcıların e-ticaret sitelerinde dikkat ettikleri ortak özelliklerse şu şekilde sıralanabilir; ödeme seçeneklerinin fazla ve hızlı olması, yorum ve değerlendirme seçeneklerinin bulunması, sosyal medya ile bağlantılı olabilmesi, ücretsiz kargo seçeneğinin bulunması ve fiyat avantajları…

 

Bu hizmetler hem kadın, hem de erkek kullanıcıların bir online alışveriş sitesinde önem verdiği ortak özellikler olarak öne çıkıyor.

 

Eğer siz de hem kadın hem de erkek kullanıcılara hitap eden özelliklere sahip bir e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız IdeaSoft bu konuda ihtiyacınız olan her şeyi size sunabilir. IdeaSoft’un farkını daha yakından görmek için IdeaSoft akıllı eticaret paketlerini incelemenizi ve bu konuda size sunduğumuz geniş seçeneklere göz atmanızı öneririz.

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)