Kaçınmanız gereken 5 Instagram hatası

IS NS 311214 Instagram ana gorsel 750x360 1

Popüler bir fotoğraf ve video paylaşım sitesi olan Instagram, 300 milyonu aşkın kullanıcısıyla e-ticaret sitelerinin pazarlama stratejilerinde önemli bir yere sahip. Yapılan analizlere göre Instagram’da her gün 70 milyondan fazla fotoğraf paylaşılıyor ve 2,5 milyardan fazla fotoğraf beğeniliyor.

Tüm bu rakamlar Instagram’ı, e-ticaret sitenizin potansiyel müşterileriyle etkileşim kurmanız için fırsatlarla dolu bir sosyal medya platformu haline getiriyor. Ancak doğru bir stratejiyle hareket etmezseniz Instagram’da yapabileceğiniz bazı hatalar, bu platformun e-ticaret sitenize beklenen katkıyı sağlamamasına neden olabilir. Bu nedenle Instagram’da önemli bir takipçi kitlesi elde etmeden ve markanızı inşa etmeye başlamadan önce, e-ticaret sitenizin Instagram hesabında yapmaktan kaçınmanız gereken yanlışları da bilmeniz gerekiyor.

Peki kaçınmanız gereken bu Instagram hataları neler?

1. Hashtag kullanmamak

“Hashtag” özellikle Instagram ve Twitter’da, birbirleriyle alakalı içerik ve yazışmaları gruplama gibi önemli bir amaca hizmet ediyor. Hashtag’ler; sosyal medya platformlarından gerçekleştirdiğiniz paylaşımlarınızın, potansiyel müşterilerinize daha kolay ulaşmasını sağlıyor.

Bu durum, görsellerinizin yer/konum hashtag’leri için de geçerli. Düzenlediğiniz bir etkinlikle ilgili paylaşımlarınıza yer/konum hashtag’i koyduğunuzda, yalnızca bu bilgiyi “hashtag” olarak giren herkes; o etkinlikle ilgili tüm görsellere kolaylıkla ulaşabiliyor. Ayrıca, geçmişte gerçekleştirdiğiniz bir yazışmaya devam etmeniz gerektiğinde de hashtag’ler size önemli bir kolaylık sağlıyor. Bu nedenle, Instagram’da hashtag kullanmayı atlamamanızda büyük yarar var.

2. Takipçilerinizi takip etmemek

Instagram’da sizi takip edenleri sizin de takip etmeniz e-ticaret siteniz açısından çok önemli. Sizi takip eden kişi sayısının, takip ettiklerinizden kat kat fazla olması sizin; takip edenleri tanımaya çalışmadığınızı gösterir. Oysa ki, potansiyel müşterilerinizin nelerle ilgilendiklerini ve ne aradıkları bilmeniz için onlarla ilgilenmeniz gerekiyor.

İlgili Yazılar:
E-ticaret pazarlamanıza Instagram’ı dahil etmeniz için 5 geçerli neden

Instagram üzerinden e-ticaret sitenize nasıl trafik çekebilirsiniz?

Instagram üzerinden e-ticaret satışlarınızı artırmak için öneriler

3. Etkileşim kurmamak

Çok kaliteli ve ilgi çekici içerikler paylaşıyor olsanız da, takipçilerinizin yorumlarına kayıtsız kalıyor ve onlarla etkileşim kurmuyorsanız; bir süre sonra onları kaybedebilirsiniz. Bu nedenle size ulaşarak, paylaştığınız bir içeriğe yorum yapan takipçinizle etkileşim kurmanız, kritik derecede bir öneme sahip. Bu anlamda, sosyal medyanın karşılıklı etkileşim kurma amacını aklınızdan çıkarmamanızda ve bu amaca aykırı hareket etmemeniz gerekiyor.

4. Kilitli profil hesabı

Instagram’da e-ticaret sitenizle ilgili kilitli bir profil hesabını tercih etmeniz, işinizle ilgili bilmediğiniz pazarlarla bağlantı kurma fırsatınızı kaçırmanız anlamına gelir. Kilitli profil hesabı kullanarak, aynı zamanda potansiyel müşterilerinizin sizinle bağlantı kurmalarını zorlaştırmış olursunuz. Bu nedenle e-ticaret şirketinize ait hesabınızın herkese açık olması, yeni takipçiler bulmanız ve onların sizinle bağlantı kurması açısından çok önemli.

5. Çok sık veya seyrek paylaşımda bulunmak

Instagram’da da genel olarak sosyal ağların tümünde olduğu gibi, çok sık veya seyrek paylaşımda bulunmak son derece riskli. Çok sık gönderi paylaştığınızda bu durum, takipçilerinizin sıkılmasına ve hatta kimi zaman paylaşımlarınızı spam olarak görmelerine neden olabiliyor. Diğer taraftan; çok seyrek gönderi paylaştığınızda ise takipçilerinizin çok az karşısına çıktığınız için, marka bilinirliğinizin yok olma riskiyle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, paylaşım sıklığınız konusunda bulunduğunuz sektörün ortalamasını da göz önünde bulundurarak hareket etmeniz ve takipçilerinizin yoğun olarak Instagram’ı kullandıkları zamanları araştırarak bir strateji belirlemenizde yarar var.

Paylaştığımız ipuçlarıyla, siz de Instagram’da daha doğru bir strateji izleyerek ve hata yapmamaya özen göstererek; e-ticaret sitenizin bir sosyal medya markası olarak bilinirliliğini ve e-ticaret gelirlerinizi artırabilirsiniz. IdeaSoft; satışlarınızı artıracak, ihtiyacınız olan her konuda size özel çözümler sunuyor.

IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinin sunduğu avantajlardan yararlanmak için, hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturabilirsiniz.

[snippet slug=”blog-content-action” /]
[snippet slug=”en-cok-okunan-yazilar” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)