İşinizi internete taşımanız için 4 önemli neden

IS 290115 eticaret avantajlari 680x300 1

İnternet teknolojisinde yaşanan gelişmeler, her sektörde olduğu gibi ticarette de geleneksel iş yapış şekillerini değiştiriyor. Sadece geleneksel kanal yoluyla fiziksel mağazasında ticaret yapan birçok işletme artık büyümek hatta ayakta kalabilmek için online dünyada yer alması gerektiğinin farkında.

Karlılık konusunda sıkıntı çekmeyen fiziksel mağaza sahipleri bile markalaşmak için internette var olmaları gerektiğini bilerek bu alana yatırım yapıyor. Çünkü artık müşteriler internetten araştırma yapmadan ürün ya da hizmet satın almıyor. Bu nedenle internette var olan firmalar rakiplerinin önüne geçerek bu araştırma sürecinde kullanıcıları etkileyerek müşteriye dönüştürüyor.

Peki müşterilerin değişen satın alma davranışları dışında işinizi online platforma taşımak için başka ne gibi nedenler var?

1. Sınırsız özgürlük alanı

E-ticaret iş modelinin modeline sunduğu sınırsız özgürlük alanı girişimcileri cezbediyor. Modern teknoloji sayesinde, dizüstü bilgisayar, tablet hatta cep telefonu kullanarak işletmenizle ilgili pek çok şeyi hemen her yerden halledebilme imkânı hem işleri hızlandırıyor hem de kolaylaştırıyor.

Ayrıca, sabah 09.00 akşam 17.00 gidip gelinen bir ofis ortamında olmaktansa gitmek istediğiniz her yerden işlerinizi idare edebilmek tek bir noktaya hapsolmanızı da önleyen bir durum. Bu durumu çalışanlarınız için de değerlendirebilirsiniz. Özgürlüğü bir motivasyon olarak kullanırsanız çalışanlarınızdan aldığınız verimi de yükseltebilirsiniz.

2. Dünya pazarına girebilmek

Online işletmelerin en güzel yanlarından biri de 7/24 gelir getirme özelliklerinin olması. İnternet ortamında coğrafi ve siyasi sınırlar olmadığı için, çevrimiçi çalışan bir kurumun dünyanın her yerine her an satış yapma imkânı olması, satışlarınızı artırmak ve işletmenizi büyütmek için bulunmaz bir fırsat olabilir. Tüm dünyaya parmaklarınızın ucuyla erişebilirsiniz. Belirli devletleri, bölgeleri ve ülkeleri satış odağı haline getirebilme lüksü, online işletmelere önemli bir üstünlük sağlıyor.

3. Hedef kitle ve müşteri segmentasyonu

Pek çok işletme türü için hedef kitleyi doğru şekilde belirlemek ve onlara hızlı ulaşmak zor olabilir. Ancak bir e-ticaret siteniz varsa, müşteri segmentasyonu yapmak, hedef kitle belirlemek ve onlara ulaşmak, herhangi bir fiziksel mağazaya göre daha kolay olabilir. E-ticaret sitelerinin düşük bütçelerle dijital reklam vermesi, sosyal medya ve diğer online platformlar yoluyla ücretsiz pazarlama faaliyetleri gerçekleştirmesi geleneksel pazarlama yöntemlerine göre çok daha kolay ve ucuz.

4. Düşük maliyet ve yüksek kâr payı

E-ticaret siteleri, fiziksel mağazaların yüklenmek zorunda kaldıkları pek çok maliyeti işin başında elemiş oluyorlar. İşyeri kirası, stopaj ücretleri, ulaşım maliyetleri gibi uzun dönemli maliyetlerin düşük olması ya da hiç olmaması bir yana, drop shipping iş modeliyle çalışan yani sipariş üzerine iş yapan ya da bir işletmeyseniz stok ve depo maliyetleri gibi kısa dönem maliyetleri de minimumda tutabilirsiniz.

Bu anlamda mevcut bir işletmeyi online tabanlı bir işletmeye dönüştürmenin en önemli avantajı maliyetlerin düşmesi olarak gösterilebilir. Ancak bunun yanında hedef kitleye ulaşmanın ve potansiyel müşterileri artırabilmenin kolay oluşu, zaman ve yer kısıtlaması olmadan satış yapabilmek ve özgür çalışma olanakları da online işletmeler için diğer avantajlar. Eğer siz de işletmenizi internete taşımayı düşünüyorsanız IdeaSoft sitenizin ihtiyacı olan tüm özellikleri size sağlayabilir, akıllı e-ticaret paketleriyle e-ticarete kârlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Hemen şimdi ücretsiz e-ticaret demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft ile kazanmaya başlayın.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)