İnternetten bilgisayar satmak

Internetten bilgisayar satmak1

​Sanal mağazanız ile satışını yapabileceğiniz ürünler çok çeşitli. E-ticaret Bilgi Bankası’nda zaman zaman farklı ürün gruplarının internet üzerinden satışına dair bilgiler paylaşıyoruz. Örneğin yakın zamanda internetten otomotiv yedek parçası satmak ve e-ticaret sitenizden cep telefonu satmak konusunda ipuçlarına yer vermiştik.

Alışveriş sitenizden satışını gerçekleştirebileceğiniz diğer bir ürün grubu da bilgisayarlar. Eskiden daha çok fiziksel mağazalardan satın alınmakta olan bilgisayarların internetten satışı her geçen gün artıyor ve giderek e-ticaret için daha da önemli bir fırsat haline geliyor.

Fakat bilgisayarların birim maliyetlerinin yüksek olması bir yandan sizin için satış başına genellikle daha yüksek bir kar bırakması anlamına gelirken, diğer yandan bu yüksek maliyet müşterinin satın alma kararını yavaşlatabiliyor.

Peki ne yapmak gerekli? İşte internetten bilgisayar satmak isteyenler için IdeaSoft’tan faydalı ipuçları…

Güvenilir tedarikçilerle çalışın

Bildiğiniz gibi elektronik ürünlerde garanti koşulları müşterinin satın alma kararında son derece etkili oluyor. Bu da aslında ürünün ithalatçısı veya distribütörü ile ilgili bir konu olmasına rağmen, olası bir aksaklıkta müşterileriniz memnuniyetsizliklerini önce size yansıtacaklardır. Bu nedenle güvenilir ve sorumluluklarını yerine getirecek bir firma ile çalışmak uzun vadede sizin için faydalı olur.

Müşterinin seçim yapmasına yardımcı olun

Eğer müşteriniz tam olarak ne istediğini biliyorsa sorun yok ama rekabetin yüksek olduğu online bilgisayar satışı konusunda kararsız müşterilerinizin seçim yapmasına yardımcı olmak size rekabet avantajı sağlayabilir.

Aksesuarları unutmayın

İnternetten bilgisayar satarken, müşterilerinizin ihtiyaç duyabilecekleri bilgisayar aksesuarlarının da ilgi görebileceğini unutmayın. Satışı daha kolay olan bu ürünleri bilgisayarlar ile birlikte satarak toplam sepet tutarını artırabilirsiniz.

Özel ihtiyaçlara hitap eden PC’ler satın

Diz üstü bilgisayarların satışı artarken masaüstü PC’lerin azaldığını biliyoruz. Bununla beraber PC satışları halen göz ardı edilemeyecek kadar yüksek. Üstelik PC satışlarının azalma eğilimde olması satıcı sayısının da azalmasına neden oluyor. Bu fırsatı kullanmak için müşterilerin oyun, iş veya ev gibi özel olarak tanımlayabilecekleri ihtiyaçlarına yönelik PC’leri satmak iyi bir fikir olabilir. Hatta bu PC’leri kendiniz toplayarak özel bir konfigürasyon sunabilirseniz hem fark yaratmış, hem de karlılığınızı artırmış olursunuz.

Sahte satın almalara karşı dikkatli olun

İnternetten bilgisayar satmak konusunda önemli bir de uyarımız var. Çalıntı kredi kartları ile internet üzerinden en çok satın alınan ürünlerin başında bilgisayarların gelmesi, güvenlik konusuna ekstra önem vermenizi zorunlu kılıyor. Eğer güvenliği en üst düzeyde tutan IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerini kullanıyorsanız bu konuda çok daha rahat edeceğinizi de belirtelim.

Tek seçenek B2C değil

İnternetten bilgisayar satmak denildiğin ilk olarak akla son kullanıcıya satış yapmak geliyor olsa da, kurumların toplu bilgisayar ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir B2B e-ticaret sitesinin de çok karlı bir iş olabileceğini unutmayın. Bunun için B2B e-ticaret ile ilgili bilmeniz gerekenleri bir araya topladığımız makaleye de göz atmanızı öneririz.

Doğru bir şekilde ele alındığında internetten bilgisayar satmak son derece karlı bir iş olabilir. Bu işi kurup sürdürebilmek içinse ihtiyacınız olan güvenilir bir alt yapı ve size her konuda destek olacak bir çözüm ortağı. IdeaSoft E-ticaret Paketleri her iki konuda da sizin yanınızda. Gelin siz de hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturun ve kazanmaya bugünden başlayın.

[snippet slug=”blog-en-cok-okunan-sektorel-yazilar” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)