Alışveriş siteleri için 12 basit ama etkili SEO ipucu

Alisveris siteleri icin 12 basit ama etkili SEO ipucu

Eğer kendi e-ticaret sitenizi işletiyorsanız organik trafiğin ne kadar değerli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Online alışveriş siteleri için arama motorlarından gelen trafiği artırmanın en pratik yolu arama motoru optimizasyonu yani SEO’dan geçer. SEO konusunda daha başarılı olan internet alışveriş siteleri de daha fazla trafiğe ve bunun doğal sonucu olarak da daha fazla satışa ulaşırlar.

IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri sizlere sunduğu gelişmiş SEO özellikleri ile bu konuda işinizi büyük oranda kolaylaştırıyor. Fakat özellikle rekabetin yüksek olduğu anahtar kelimelerin yer aldığı arama sonuçlarında daha da üst sıralarda yer almak istiyorsanız size de iş düşüyor.

İşte tüm internet alışveriş siteleri için kullanılabilecek, uygulaması kolay ve etkileri ise yüsek 12 SEO ipucu…

1- Her şeyden önce arama motoru optimizasyonunun temellerini iyi öğrenmenizde fayda var. Bunun için sizlerle daha önce paylaştığımız “Yeni başlayanlar için arama motoru optimizasyonu” konusuna göz atmanızı tavsiye ederiz.

2- IdeaSoft’un SEO konusunda size sunduklarını iyi tanımanız ve bu özellikleri kullanmayı ihmal etmemek de son derece faydalı olacaktır.

3- Sitenizde yer alan ürünler için tedarikçilerin size sunduğu metinler ile yetinmeyin, her bir ürün için kendi özgün açıklamanızı yazın.

4- Kullanıcıları sitenizdeki ürünlere yorum yapmaları için teşvik edin. Bu sayede sitenizdeki içerikler ve e-ticaret sitenizin SEO gücü artacaktır.

5- Arama giderek daha sosyal hale geliyor ve sosyal medyayı daha aktif olarak kullanan, Facebook, Twitter, Pinterest gibi sosyal ağ sitelerinden kendi e-ticaret sitelerine bağlantı veren e-ticaret siteleri SEO açısından büyük avantaj sağlıyorlar.

6- İnternet alışveriş siteleri için kaliteli fotoğraflar satışları artıran önemli araçlardır. Fakat bunun ötesinde kaliteli fotoğraflar müşterilerin sitenizi sosyal medyada paylaşım oranlarını artıracak ve bir önceki maddede bahsettiğimiz gibi bu durum SEO avantajı oluşturacaktır.

7- Başkalarının hatalarından ders alın. Örneğin E-ticaret Bilgi Bankası’nda daha önce değindiğimiz sık yapılan SEO hataları konusu bu anlamda çok işinize yarayabilir.

8- Yardımcı araçlar kullanarak hem sitenizin SEO performansını ölçebilir hem de SEO stratejinizi belirleyebilirisiniz. Bunun için ücretsiz olan Google Web Yöneticisi Araçları faydalı bir araç olabilir. Düzenli olarak hangi anahtar kelimelerde sitenizin hangi pozisyonda olduğunu takip etmek tüm internet alışveriş siteleri için büyük önem taşır.

9- Sitenizi tekrarlayan içeriklerden temizleyin. Hiç bir arama motoru web sitelerinin içerisinde farklı sayfalarda yer alan ve tekrarlayan içeriklerden hoşlanmaz. Bu yüzden birdan fazla sayfada yer alması gereken içerikler varsa bunların metinlerini tüm sayfalara yerleştirmek yerine tek bir sayfada bulundurarak, ilgili yerlerden bu tek sayfaya bağlantı vermek daha faydalıdır.

10- Sitenizin içeriğini düzenli olarak yenileyin. Arama motorları içerikleri zaman içerisinde artan sitelerin daha kaliteli siteler olarak değerlendiriler. Sitenizin içeriklerine sürekli olarak yatırım yapmak, bir blog yardımı ile sitenize günlük veya haftalık olarak özgün içerikler girmek hem bu açıdan arama motorlarının, hem de müşterilerinizin gözünde sitenizin değerini artıracaktır.

11- Sitenizin SEO performansını düzenli olarak ölçmekle kalmayın, rakiplerinizin SEO pozisyonlarını da takip etmeye çalışın. Sizin üst sıralarda yer almadığınız anahtar kelimelerde hangi rakiplerinizin bulunduğunu inceleyin ve neyi sizden daha farklı yaptıklarını bulmaya çalışın. Onlardan öğreneceğiniz stratejiler kendi SEO gücünüzü artırmada çok faydalı olabilir.

12- Mobil’i unutmayın ve sitenizin mobil cihazlardan gerçekleşen aramalarda da üst sıralarda yer almasını sağlamak için çaba sarfedin. İnternet alışveriş siteleri için büyük önem taşıyan mobil SEO konusundaki yazımıza da göz atmanızı da tavsiye ederiz.

IdeaSoft sizlere son derece gelişmiş bir SEO desteği sağlıyor. Arama motorlarında diğer internet alışveriş sitelerinin önüne geçmek istiyorsanız gelin siz de demo üyeliğinizi başlatın ve IdeaSoft’un binlerce mutlu müşterisinin tercih ettiği bu altyapı 15 gün boyunca ücretsiz olarak kullanın…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)