E-ticaret siteleri Instagram reklam kampanyası nasıl oluşturabilir?

instagram reklami nasil verilir

Uzun süre reklam almayan Instagram, geçtiğimiz aylarda reklam modelini yayınladı ve artık tüm şirketler Instagram hesapları üzerinden reklam verebiliyor. Instagram’ın reklam modelini geliştirmesiyle beraber, markalar bu mecradaki takipçilerine ve yeni hedef kitlelere yönelik reklam kampanyaları oluşturmaya başladılar.

Bu reklam modelinin yeni yeni Türkiye’de kullanılmaya başlanmış olması nedeniyle birçok şirket, bu platform üzerinden nasıl reklam kampanyası oluşturabileceğini bilmiyor.

Bu nedenle de bu yazımızda e-ticaret şirketlerinin Instagram üzerinden nasıl reklam kampanyaları oluşturabileceklerini detaylı bir şekilde anlatacağız. Tabii ki bu kanalda reklam vermeden önce, bu platformun sizin için uygun bir mecra olup olmadığına karar vermeniz gerekiyor.

Tüm firmalar burada reklam vermeye başladı; ancak bu mecra sizin için doğru yer olmayabilir. Hedef kitlenizdeki kişilere Instagram üzerinden ulaşabileceğinizi düşünmüyorsanız, reklam bütçenizi farklı kanallara aktarmanızda yarar var.

Instagram hesabınızı Facebook’a bağlayın

Instagram reklamı oluşturabilmek için, Facebook şirket sayfanız üzerinden giriş yapmanız gerekiyor. Facebook şirket sayfanıza giriş yaptıktan sonra, sağ üstte bulunan “Ayarlar” sekmesine tıklamanız gerekiyor.

Sonrasında açılan pencerede sol tarafta bulunan menüden “Instagram reklamları” bölümüne tıklamanız gerekiyor. Burada açılan sayfada, Facebook şirket sayfanızla Instagram hesabınızı eşleştirmeniz gerekiyor. Bu bölümde sadece bir adet Instagram hesabı ekleyebileceğini unutmamanız gerekiyor.

Reklam yöneticisine giriş yapın

Instagram hesabınızı eşleştirdikten sonra “Reklam Yöneticisi” sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. Not: Instagram reklamları yeni yeni kullanıma açıldığı için bu özellik sizin sayfanızda aktif olmayabilir. Kurulumun hazır hale gelmesi için Instagram hesabınızı bağlamanız gerekebilir.

Power Editor’u kurun

Birçok kişinin sıkıntı yaşadığı alanlardan biri de “Power Editor” kısmı oluyor. Power Editor, Reklam Yöneticisi sayfasından indirilebiliyor. Instagram reklamları oluşturabilmek için Power Editor’u indirmeniz gerekiyor. Burada bir uyarıda bulunalım; bu uygulama sadece Google Chrome tarayıcısı üzerinden indirilebiliyor. Bu nedenle diğer tarayıcılarda bu uygulamayı indirmeye çalışmayın.

Kampanya oluşturun

Power Editor’un kurulumunu yaptıktan sonra Facebook sizi zaten reklam kampanyası kurmaya yönlendirecektir. Power Editor’un içinde bulunan ve sol üstte bulunan Reklamları Yönet (Manage Ads) seçeneğine tıklayın ve sonrasında “Kampanya Yarat” (Create Campaign) seçeneğine tıklayarak reklam kampanyanızı oluşturun.

Instagram’daki hedef kitlenize ulaşın

Hangi reklam türünü kullanmak istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Bunlar; Siteye link verme, Mobil uygulama indirme ve Video görüntülenme olarak listelenebilir.

Aşağıdaki adımları tamamlayarak reklam kampanyanızı düzenleyebilirsiniz.

  • Yeni reklam kampanyası oluştur
  • Yeni reklam seti oluştur
  • Yeni reklam oluştur

Reklamınızın bütçesini ve diğer ayarlarını yapın

Bir sonraki adımda reklamınızla ilgili detayları ayarlayabilirsiniz. Reklamınızın tarihini, bütçesini, nerede/nasıl görüneceğini ve hedefleme ayarlarını bu alanda yapabilirsiniz.

Reklamınızı seçerken “Instagram Advertising” seçeneğini seçip, diğerlerini boş bırakmanız sonraki adımlar için önemli. Web site link tıklamalarında Instagram, izlenim başına ödeme (pay per impression) kullanılmasını tavsiye etmektedir.

Bu ayarları yaparken aynı zamanda hangi tür mobil cihazlarda reklamınızın görüntüleneceğini de seçebilmektesiniz.

Facebook ve Instagram hesaplarınızı senkronize edin

Reklam Ayarları bölümünden reklam parametrelerinizin girişini yaptıktan sonra, menüde sol tarafta “Reklamlar” bölümünü göreceksiniz. Burada reklam vereceğiniz şirket sayfanızı seçin. Bunu seçerken “Facebook hesabına bağlı olan Instagram hesabını kullan” seçeneğini işaretlemeyi unutmayın.

Reklamınızı oluşturun

Tüm bu ayarları yaptıktan sonra Instagram reklamınızı oluşturmaya oldukça yakınsınız. Bunları yaptıktan sonra internet sitenizin URL’sini ve reklamınızda görünecek olan metni girmeniz gerekiyor.

Instagram reklamlarında 300 karakterlik bir metin girişi yapabiliyorsunuz ve bu nedenle de gireceğiniz metnin ilgi çekici ve reklamın tüm detaylarını veriyor olması gerekiyor. Bu metinlerinizi hazırlarken mümkün oldukça üzerinde düşünün.

Metin bölümünün altında görsel ekleyebileceğiniz alan bulunuyor. Fotoğraf uygulaması olduğu için bu reklamlarda kullanacağınız görselleri seçerken de özen göstermenizde fayda var. Tüketicilerin ilgi göstereceği ve tıklamak isteyecekleri fotoğraflar kullanmanız gerekiyor.

Dilediğiniz takdirde bu reklamlara bir de “call to action” butonu ve metni ekleyebiliyorsunuz. Mobil uygulamanızın tanıtımını yapıyorsanız “Uygulamayı İndir” gibi bir eylem çağrı mesajı kullanabilirsiniz.

Reklamı yayına alma

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra, reklam kampanyanızı oluşturmuş oluyorsunuz. Bu ayarları yaptıktan sonra Power Editor üzerinden “upload changes” (değişiklikleri yükle) seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda reklamınız incelenmeye alıyor ve reklamınızda hatalı ya da protokollere aykırı bir durum bulunmazsa, Instagram üzerinde reklamınız yayına giriyor.

Sonuç

Bu adımlar takip ederek Instagram üzerinden yeni hedef kitlelere ulaşabileceğiniz reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz. Yazının başında da bahsettiğimiz gibi, bu platformda reklam kampanyaları oluşturmadan önce, hedef kitle analizi yapmalı ve bu mecranın size uygun olup olmadığını araştırmanız gerekiyor. Gereksiz reklam harcamaları yapmadan, bütçenizi doğru kanallara aktararak daha etkili sonuçları almak için bu analizlerin yapılması gerekmektedir.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)