Google Rehber nedir ve ne işinize yarar?

Google Rehber nedir ve ne isinize yarar

​Google, kullanıcıların internet sitelerine ulaşmak için kullandığı en önemli arama motorlarından biri. Hatta çoğu kişi daha önce de ziyaret ettiği bir internet sitesine girmek istediğinde sitenin adresini yazmak yerine Google’da siteyi aramayı daha pratik buluyor. Bu yüzden de her internet sitesi için Google hayati önem taşıyan trafik kaynaklarından biri.

 

Fakat arama motorlarında bulunmak istenen tek şey internet siteleri değil. Kullanıcıların büyük kısmı internet siteleri dışında yerel işletmelere dair bilgilere ulaşmak için de Google’ı kullanıyorlar. Özellikle mobil cihazların yaygınlaşması ile birlikte bu kullanım şeklini de gözle görünür oranda artırmaya başladı.

 

Google’ın yerel işletmeler için sunduğu Rehber hizmeti hem fiziksel mağazaları, hem de fiziksel mağazanın yanı sıra e-ticaret işi yapan işletmeleri yakından ilgilendiriyor. IdeaSoft olarak bu yazıda sizlere Google Rehberin ne olduğunu ve ne işinize yarayabileceğinden bahsedeceğiz…

 

Google Rehber nedir?

Google Rehber, işletmelerin bilgilerini kaydedebileceği bir rehber servisidir. Firmalar bu sayede Google’a adres, telefon ve web sitesi adresi gibi bilgilerinin yanı sıra çalışma saatleri, sundukları ödeme seçenekleri ve fotoğraf – video gibi görsel malzemeler ekleyebiliyorlar.

 

Google Rehber ne işime yarar?

Özellikle sanal mağazanızın yanı sıra fiziksel bir mağazanız da varsa Google Rehber hem web sitenize, hem de mağazanıza müşteri yönlendirmek için çok etkili bir kanal olabilir. Kullanıcı Google’da bir arama yaptığında eğer araması sizin Google Rehber’deki kaydınız ile eşleşiyorsa arama sonuçlarının yan tarafından işletmenizin tüm bilgileri de görünecektir. Bu sayede müşteriler hem Google Haritalar entegrasyonu sayesinde mağazanızın fiziksel konumunu görebilir, hem de firmanız ile girmiş olduğunuz diğer detaylara kolaylıkla ulaşabilirler. Bu da size yönlenmelerini kolaylaştıran bir durumdur.

 

Google Rehberde nasıl yer alırım?

Google rehberde yer almak için bir Google hesabınız olması gerekir. Eğer yoksa önce bir Google hesabı oluşturmanız ardından da Google Rehber’e giriş yapmanız gerekiyor. Ardından ise sıra işletmenizin detaylarını Rehber’e kaydetmeye geliyor.

 

Google Rehber’e giriş yaptıktan sonra işletmenizi kaydetmek için Google size önce bulunduğunuz ülkeyi ve telefon numaranızı soracak. Eğer telefon numaranız kayıtlı değilse bu kez sıra firmanıza dair detayları girmeye geliyor. Bu ekranda işletmenize dair girmek istediğiniz bilgileri girdikten sonra sayfanın en altındaki “Gönder” tuşuna basmanız yeterli.

 

Bundan sonra ise Google işletmenin gerçekten size ait olduğunu ispatlamanız için bir onay kodu gönderiyor. Bu kod ile işletmeyi onayladıktan sonra ise işlem tamamlanmış oluyor.

 

En başta da belirttiğimiz gibi Google Rehber işletmeniz için önemli bir trafik kaynağı olabilir. Bu sayede hem internet siteniz, hem de fiziksel mağazanızda daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz. Eğer bir fiziksel mağazanız varsa ve işinizi internete taşıyarak gelirlerinizi artırmak istiyorsanız aradığınız çözüm IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketleri olacaktır. Uygun maliyetler ve e-ticaretteki son derece tecrübeli kadrosu ile siz de IdeaSoft’un çözüm ortaklarından biri olmak ve benzersiz ayrıcalıklardan yararlanmak istiyorsanız geç kalmadan ücretsiz demo hesabı için başvurunuzu yapın ve kazanmaya bugünden başlayın…

 

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)