Google Analytics hesabı açma ve takip kodunu siteye ekleme nasıl yapılır?

google analytics takip kodu copy

Google Analytics ile e-ticaret sitenizin trafiğini ve istatistiklerini ölçümlemek için izlemeniz gereken birkaç adım var. Google Analytics ile geri dönüşüm parametreleri belirleyebilir, sayfalarınızın trafik analizini yapabilir, belli periyotlar seçerek tekil ziyaretçi sayılarını görebilir ya da sitenizin trafiğinin hangi kanallardan geldiğini ölçümleyebilirsiniz.

Bunların yanı sıra Google Analytics’in e-ticaret şirketlerine sunduğu birçok özellik daha bulunuyor. Bu ücretsiz araçtan yararlanabilmek için neler yapmanız gerektiğini adım adım aşağıda paylaşıyoruz.

1. adım

Bu aracı kullanabilmek için öncelikle bir Google hesabınız olması gerekiyor. Eğer şirketiniz için bir hesap açmak ve kişisel hesabınızla ilişkilendirmek istemiyorsanız, şirketiniz için ayrı bir Google hesabı açmanız gerekir.

google.com üzerinde sayfanın üst tarafında bulunana “Oturum Açın” butonuna tıklamanız gerekiyor. Eğer bir hesabınız bulunmuyorsa talimatları izleyerek kendinize bir hesap açabilir ya da hesabınız varsa giriş yapabilirsiniz.

2. adım

Google hesabınızı açtıktan sonra, Google Analytics sayfasına gitmeniz ve orada da açtığınız hesap ile giriş yapmanız gerekiyor.

google-analytics-takip-kodu1

Bu sayfayı açtığınızda takip etmek istediğiniz sitenizin bilgilerini girmeniz gerekiyor. Bunun için üst menüde bulunan “Yönetici” ayarlarına gelmeniz ve altta bulunan “Hesap” kısmına gelmeniz gerekiyor.

google-analytics-takip-kodu3

3. adım

google-analytics-takip-kodu4

Burada “Yeni hesap oluştur” seçeneğine tıkladıktan sonra açılan sayfada hesabınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.

  • Hesap adı: Buraya gireceğiniz isim, Google Analytics üzerinde göreceğiniz isim olacak. Şirketinizin ya da sitenin ismini buraya girebilirsiniz.
  • Web sitesi adı: Bu kısma web sitenizin adını girin.
  • Web site URL’si: Bu kısma da internet sitenizin tam URL’sini yazın.
  • Sektör kategorisi: Hizmet verdiğiniz sektörü seçin.
  • Raporlama saat dilimi: Burada da raporlamalarınızın hangi saat diliminde olmasını istediğinizi yazın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra “İzleme Kimliği Alın” butonuna tıklayın.

4. adım

Bu işlemleri yaptıktan sonra izleme kimliğiniz karşınıza çıkacaktır. Ancak aşağıdaki yöntem ile de izleme kimliğinize daha sonra lazım olması halinde ulaşabilirsiniz.

5. adım

google-analytics-takip-kodu5

”Yönetici” sekmesinin altında bulunan “Mülk” kategorisinin altında “İzleme Bilgileri” isimli sekmeye gelin ve “İzleme kodu” seçeneğine tıklayın.

Açılan sayfada kutu içinde yer alan kod sizin Google Analytics takip kodunuzu oluşturuyor. Bu kodu kopyalayın.

google-analytics-takip-kodu6

6. adım

Kopyaladığınız takip kodunu, artık internet sitenize yerleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için HTML kod kısmına gelmeniz gerekiyor. İsterseniz bu kodu izlemek istediğiniz tüm sayfalara kopyalayabilir ya da HTML kodlarında < /head > etiketinin hemen üstüne kopyalayın.

Kodun head etiketinin kapanmadan önce yerleşmiş olması oldukça önemli.

Kodu kopyaladıktan 24 saat sonra Google Analytics hesabınız aktif hale gelecektir ve bundan sora sitenize gelen trafiği inceleyebilir ve takip edebilirsiniz.

Analytics hesabına girmek için Google Analytics ana sayfasında yer alan internet sitenizin bağlı olduğu hesabı seçin ve sonuçları takip edin.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)