Google Analytics ile geri dönüşümlerinizi nasıl ölçersiniz?

google analytics geri donusum

E-ticarette başarıyı getiren en önemli faktörlerden biri de yaptığınız tüm çalışmaların ölçümlemesini yapmak. Ölçümleme yapmadan, reklam, satış ve pazarlama çalışmalarınızın ne kadar verimli olduğunu bilemezsiniz.

İnternet üzerinden yaptığınız çalışmaların bir çoğunun geri dönüşümünü de ölçebildiğiniz için, internetten satış yapan firmalar, şirket analizlerini verimli bir şekilde yapabilirler.E-ticaret şirketleri bu ölçümlerini Google Analytics içinde yer alan araçları kullanarak rahat bir şekilde yapabilirler.

Geri dönüşüm oranı nedir?

İlk olarak geri dönüşümden kısaca bahsedelim. Bir internet sitesini ziyaret eden kişilerin, hedeflenen aktivite sonrasında siteye getirdiği kişilere oranıdır.

Birçok farklı metrik için geri dönüşüm oranı kullanılabilir. Sitenin trafiğinin artırılması, e-posta abonelik ve siteye kayıt olma sayısı, reklam çalışmaları gibi farklı çalışmalar için geri dönüşüm oranlarından yararlanılabilir.

Geri dönüşüm oranı nasıl hesaplanır?

Öncelikle geri dönüşüm oranınızı basit bir şekilde nasıl hesaplayabileceğinizden bahsedelim. Örnek olarak e-posta bülteninize abone çekmek istediğinizi ele alalım.

Sitenin açılış sayfasına pop-up banner koyarak, siteyi ziyaret eden herkese bu abonelik seçeneğini sunduğunuzu ve siteyi 10 bin kişi ziyaret ettiğini varsayalım. Bu ziyaretlerden sadece 1000 tanesi e-posta listenize abone olsun. 10.000/1000 = 10. Yani bu çalışma sonrasındaki geri dönüşüm oranınız yüzde 10’dur. Geri dönüşüm oranlarınızı bu şekilde hesaplayabilirsiniz.

Google Analytcis üzerinden geri dönüşüm oranları nasıl ölçülür?

Öncelikle Google Analytics üzerinden geri dönüşüm ölçümlerinizi yapabilmek için “Conversion Goals” özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Bu özelliği aktifleştirdikten sonra otomatik olarak hedef girişleri yapabiliyorsunuz. Hedeflerinizi girdikten sonra Analytics üzerinden çalışmalarınızın sonuçlarını görebilirsiniz.

Conversion Goals kısmında hangi bilgilere ulaşılabilir?

Google Analytics üzerinde 4 farklı dönüşüm hedefi seçeneği bulunuyor.

  • Hedef yer: Bir web site ya da mobil ekran gibi belli bir sayfa. Örnek: Alışveriş sonrasında kullanıcıların “Teşekkürler” sayfasına yönlendirilmesi.
  • Ziyaret süresi: Siteyi ziyaret edenlerin sitede kaldıkları süre. Örnek: Ziyaretçilerin açılış sayfanızda ortalama olarak 2 dakika kalmaları.
  • Sayfa/Ziyaret sayısı: Bir ziyaretçinin sitede kaldığı sürede kaç sayfayı gezdiğinin sayısı. Örnek: Siteyi ziyaret eden bir kullanıcının aynı da 5 farklı sayfayı ziyaret etmesi.
  • Etkinlik: Ziyaretçilerin, sizin “etkinlik” olarak belirlediğiniz bir eylemi gerçekleştirmeleri. Örnek: Ziyaretçilerin Facebook sayfanızı beğenmesi.

Ürün performansı

Analytics’in e-ticaret sekmesinin altında bulunan “ürün performansı” seçeneği üzerinden de geri dönüşümlerinizi ölçümleyebilirsiniz.

Bu sayfa üzerinden hangi ürünlerinizin daha çok satıldığını ve ne kadar cirosu olduğunu görebilirsiniz. Çok satılan ürünlerinizi öne çıkartmak için çalışmalar yapabilirsiniz. Ziyaretçilerin ilgisini çeken ürünleri öne çıkarmanız, diğer ziyaretçilerin de bu ürünleri almasını sağlayabilir ve ziyaret başına daha çok satış yaparak geri dönüşüm oranınızı artırabilirsiniz.

Aynı şekilde ilgi görmeyen ürünleri de belirleyebilir ve geri dönüşüm oranlarınızı düşüren ürünler için farklı bir kampanya çalışması yapabilir ya da bu ürünlerin satışını durdurabilirsiniz.

Sayfa içi analytics

Sayfa içi analytics özelliği ile sitenizin canlı görüntüsü üzerinden ziyaretçilerin sayfanın en çok hangi bölümlerini ziyaret ettiğini görebilirsiniz. Site üzerinde hangi görsellere ve linklere tıklandığı gibi bilgilerin analizini yaparak, bu sayfalardaki geri dönüşüm oranlarınızı ölçümleyebilirsiniz.

Ziyaretçiler belli bir ürün üzerinde mi duruyor yoksa belli bir kategoriye mi yoğunlaşıyorlar? Belli bir kategoriye yoğunlaşıyorlarsa, o kategorideki ürünlerin hangisinin size geri dönüşümü daha fazla oluyor?

Bu bilgileri analiz ederek çok satan ve geri dönüşümünüz artıran ürünleri öne çıkartabilirsiniz. Bu sayede hem gelirlerinizi hem de geri dönüşüm oranlarınız artırabilirsiniz.

Funnel Visualization

Goals sekmesinin altında bulunan Funnel Visualisation kısmı üzerinden geri dönüşüm oranlarınızı daha net bir şekilde görebilirsiniz. Belirlediğiniz hedefler doğrultusunda, ziyaretçilerin ne kadarının bu eylemleri gerçekleştirdiğini, ne kadarının gerçekleştirmediğini ve geri dönüşüm oranlarınızı görsel olarak görebilirsiniz.

Net bir şekilde bu oranların ve kullanıcıların hangi alanda çıkış yaptıklarını görmeniz, bu alanlarda ne gibi geliştirmeler yapmanız gerektiği konusunda size fikir verecektir.

E-ticaret siteleri bu sekmenin altında, ödeme işlemleriyle ilgili geri dönüşüm oranlarına da ulaşabilirler. Kullanıcıların ne kadarı ödeme aşamasına gelip vazgeçiyor ve ne kadarı ödemeyi tamamlıyor? Bu bilgiler doğrultusunda, ödeme işlemlerini yarıda bırakanların sayısı fazlaysa ödeme sayfalarınızda bir takım güncellemeler ve düzeltmeler yapmanız gerekebilir.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)