Google’dan sanal mağazanız için 10 ücretsiz e-ticaret aracı

Googledan sanal magazaniz icin 10 ucretsiz e ticaret araci

​Bir işletmeniz var ve e-ticaret işine girmek istiyorsunuz. Büyük ve kurumsal işletmeler kadar kaynak sahibi de değilsiniz. Büyük işletmelerin ciddi bir bütçe ayırıp ulaşabildikleri birçok aracı, Google sayesinde ücretsiz elde edebileceğini biliyor muydunuz?

Bu ücretsiz araçlar sayesinde çok daha düşük maliyetle pek çok ihtiyacınızı karşılayabilir ve özellikle yolun başında son derece değerli olan kaynaklarınızı farklı ihtiyaçlar için ayırabilirsiniz. Aşağıdaki liste temel iletişim ihtiyaçlarınızdan ölçümlemeye, içerik pazarlaması için kullanabileceğiniz araçlardan e-ticaret özel olarak hazırlanmış olanlara kadar pek çok farklı servisi bulabilirsiniz.

Gelin bu farklı ihtiyaçlara yönelik Google’ın sunduğu 10 ücretsiz e-ticaret servisini yakından tanıyalım…

1- Web ölçümleme: Google Analytics

Web sitenizin hangi sayfalarının daha verimli olduğunu ve müşterilerinizin nelere ilgi duyduğunu görebilmek için oldukça kullanışlı bir araç. Bu ürün sayesinde e-ticaret sitenizin ne kadar trafik aldığını izleyebileceksiniz.

2- Yazdırma aracı: Google Cloud Print

Bu ürün sayesinde yazıcınız internete bağlanıyor. Nerede olursanız olun yazıcınıza bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon üzerinden bağlanabiliyorsunuz.

3- Satıcı merkezi: Google Merchant Center

Ürün stoklarınızı Google Merchant Center üzerinden yönetebilirsiniz. Eğer Merchant Center profilinizi Google AdWords’e bağlarsanız ürünlerinizi Google aramalarında görünür kılabilirsiniz.

4- Veri depolama alanı: Google Drive

Yazı, tablo, sunum, form gibi ofis için gerekli olan araçları toplayan oldukça faydalı bir Google ürünü. 10 GB’a kadar ücretsiz dosya saklama imkanı tanıyor. Dosyalarınız Google server’larında saklandığı için internete bağlı olduğunuz sürece istediğiniz her an ve her yerden onlara ulaşabilirsiniz.

5- İş dünyası rehberi: Places For Business

Google aramalarında, haritalar, Google+ ve mobil cihazlarda e-ticaret şirketinizin görünürlüğünü artırmak için kullanacağınız bir uygulama.

6- Sosyal ağ sitesi: Google+

Bir sosyal ağ sitesi olan Google+, e-ticaret sitenizin sosyal medya pazarlamasını yapabilmeniz için faydalı bir araç.

7- Blog altyapısı: Blogger

Google’ın ücretsiz blog sitesi olan Blogger, işletmeniz için kolayca şirket blogu yazabilmenize imkan tanıyor.

8- Takvim uygulaması: Google Calendar

Bu takvim uygulaması sayesinde yapmanız gereken işleri kolaylıkla programlayabilirsiniz.

9- Ücretsiz e-posta: Gmail

Bulabileceğiniz e-posta uygulamaları arasında en kullanışlı olanlardan biri Gmail. Gmail’in en güzel özelliklerinden biri de kendi sitenize ait isim@alanadi.com şeklindeki kendi e-posta adresinizi de tanımlayarak Gmail üzerinden kullanabiliyor olmanız.

10- Web sitesi yönetimi: Google Webmaster Tools

Eğer e-ticaret sitenizin Google aramalarında nasıl bir performans gösterdiğini merak ediyorsanız bu ürün tam size göre. Pazarlama stratejilerinizin nasıl sonuç verdiğini buradan rahatlıkla görebilirsiniz.

E-ticaret sitenizin internet ve sunduğu avantajlardan daha çok faydalanabilmesi için bu araçların çok işinize yarayacağına inanıyoruz. İşinizi kurup büyütmek içinse IdeaSoft e-ticaret paketleri yanınızda. Siz de hemen kaydınızı oluşturup 15 gün boyunca IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerini hiç bir ücret ödemeden deneyebilirsiniz.

[snippet slug=”en-cok-okunan-yazilar” /]
[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)