Geleneksel ticaretin kurallarıyla e-ticareti geliştirmenin yolları

Geleneksel ticaretin kurallariyla e ticareti gelistirmenin yollari

Gelişen teknolojiyle birlikte hız kazanan e-ticaret faaliyetlerine rağmen günümüzde hala geleneksel satış kanalları varlığını sürdürüyor. Bu kanallar müşteriler için cazibesini koruduğu müddetçe, online ticaret yapanların geleneksel pazarlamadan öğrenebilecekleri bir şeyleri olduğunu düşünebiliriz.

Online satış müşterilerle anlaşmanın, ürünlerinizi pazarlamanın ve siparişleri takip etmenin yeni yolu. Giriş maliyetlerinin düşük oluşu, daha geniş bir hedef kitleye erişim şansı ve 7/24 iş yapabilme şansı, e-ticaretin ilk anda akla gelen avantajları arasında. E-ticaret ile fiziksel mağazanızda oturup müşteri beklemek yerine zamanınızı sunduğunuz ürün, hizmet ve müşteri deneyimini geliştirmeye ayırabilirsiniz. İnternette satış yapıyor olmak ayrıca, mağazanıza olan ilgiyi de artırabilir.

Dell Computers firmasının sahibi Michael Dell bir sözünde “İnternet geleneksel pazarlama kanalları için bir tehdit değildir. Satışları artırmak için ihtiyacımız olan tek şey herkesi mutlu etmektir” diyor. Ideasoft olarak sizler için geleneksel ticaretin kurallarından yararlanarak e-ticaret müşterilerinizi mutlu etmenize yardımcı olabilecek ipuçlarını derledik.

Doğrudan etkileşim

Geleneksel ticaret yüz yüze etkileşime dayalı bir sistem. Müşteri kafasına takılan soruları satıcıya direkt olarak sorup tatmin edici bir satın alma deneyimi yaşayabiliyor. Müşterilerin yıllardır alışveriş yaptığı geleneksel mağazaları, sırf bu ilişki sebebiyle değiştirmediği, bilinen bir gerçek.

E-ticaret işinizde de bu etkileşimi en hızlı ve bire bir düzeyde sağlamak, müşteri tatmini ve sadakati oluşturmak için oldukça önemli. Müşterinizin yaşadığı herhangi bir sorunda, yüz yüze olmasa da, telefon yoluyla ve online olarak karşısında gerçek bir firma görevlisi ile karşılaşmasını mümkün kılmak gerekiyor.

Alışveriş deneyimi

Müşteriler çoğu zaman satın almak istedikleri ürüne dokunmak ve onu hissetmek isteyebiliyorlar. Ürün ile müşteri arasındaki bu temas, satın alma kararını da hızlandırıyor. E-ticarette müşterinize tam anlamıyla bu tür bir tecrübe yaşatmak mümkün olmasa da, ürüne ilişkin zengin içerik ile deneyim oluşturmak; kaliteli fotoğraflar ve videolar, müşterinizin satın alma sürecine olumlu katkı sağlayabilir.

Değer algısı

Fiziki temas olmaksızın, internet yoluyla satın alınan ürünün kalite algısını güçlendirebilecek en güçlü araçlardan biri içerik pazarlama. Ticaretin temelini ise satılan ürünün ya da hizmetin değeri oluşturuyor. Bu değer aynı zamanda ürün ya da hizmetin fiyatını da belirliyor. Satış işleminin gerçekleşmesi, satıcı ve alıcının bu değer-fiyat ekseni üzerinde anlaşmasının doğal bir sonucu. E-ticarette değer algısını güçlendirmenin yolu, geleneksel ticarette de olduğu gibi, satış öncesi ve satış sonrası hizmetlerden geçiyor.

Topluluk psikolojisi

Hem e-ticarette hem de geleneksel ticarette müşteriler, alışveriş sırasında diğer müşterilerle temasa geçerek ve satıcıyı gözlemleyerek ürünler ve hizmetler hakkındaki görüşlerini sağlamlaştırıyor. E-ticaret sitenizde müşterilerinizin ürünler hakkındaki yorumlarına yer vermek, geleneksel ticaretin fiziksel avantajlarını e-ticaret işinize taşımanıza yardımcı olabilir. Müşterilerinizden, ürünlerinizi satın aldıktan sonra çektikleri ürün fotoğraflarını sizinle paylaşmasını istemeniz, bu etkiyi artıracak bir yöntem olabilir.

Güvenlik kaygısı

Geleneksel ticarette müşteri, çoğunlukla nakit ya da kendi gözü önünde gerçekleşen satışta kredi kartıyla ödeme yapıyor ve mağazaya kişisel bilgilerini vermekten çekinmiyor. Ancak e-ticarette, günümüzde her ne kadar giderek azalmış olsa da, güvenlik hala önemli bir kaygı. E-ticaret sitenizin güvenilir bir ödeme sistemine olması, firmanızla iş yapanların güvenlik konusunda içlerinin rahat olmasını sağlayabilir.

E-ticaret işinizde geleneksel ticaretin avantajlarından faydalanmak için elinizdeki en önemli değer, web siteniz. IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri ile güvenilir ve gelişmiş bir e-ticaret altyapısına sahip olarak rekabet üstünlüğü sağlayabilirsiniz. Eğer henüz IdeaSoft’u denemediyseniz hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturun ve farkı kendiniz deneyimleyin.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)