E-ticaret firmaları için Facebook reklam modelleri

faceboo reklamlari

Sosyal medya pazarlamasında en çok öne çıkan platformlardan biri de şüphesiz Facebook. E-ticaret şirketleri hedef kitlelerine ulaşmak ve bu kitleyi daha da genişletmek için Facebook reklamlarından yararlanıyorlar.

Ancak e-ticaret sektörüne yeni adım atanlar Facebook reklam modellerini hangi amaçla ve nasıl kullanacaklarını bilemedikleri zaman, reklam ve pazarlama bütçelerini boşa harcayabiliyorlar. Tabii ki bu maddi kayba neden olmasının yanı sıra Facebook reklamlarından da iyi bir sonuç alınamadığı algısı oluşturabiliyor.

Her reklam modelinin farklı bir amacı bulunuyor. Bu reklam modellerini doğru kullandığınız zaman istediğiniz hedef kitleye doğru bir şekilde ulaşarak, istediğiniz kampanyayı doğru bir şekilde öne çıkartabilirsiniz.

İnternet sitesine tıklama reklamları

E-ticaret sitenizin reklamını yapmak ve sitenize trafik çekmek istiyorsanız bu reklam modelinden yararlanabilirsiniz. Bu reklam modelinde hedeflediğiniz kullanıcıları, internet sitenize yönlendirebilir ve trafiğinizi artırabilirsiniz.

İnternet sitesi dönüşüm reklamları

E-ticaret sitenizde belli ölçümlemeler yapmak ve belli parametrelere yönelik reklamlar yapmak için Facebook’un internet sitesi dönüşüm reklamlarını kullanabilirsiniz.

Bu reklamları oluştururken, satış, üyelik, iletişim bilgisine yönlendirme, sayfa görüntüleme veya sepete ekleme gibi farklı bir dönüşüm türü seçebilirsiniz. Böylelikle istediğiniz amaca uygun bi reklam oluşturabilirsiniz.

Bu reklamı oluşturmak için sitenize dönüşüm pikseli eklemeniz gerekiyor. Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Gönderi öne çıkarma

Bu, Facebook sayfanızda daha fazla etkileşim yaratmak istediğiniz zamanlarda kullanabileceğiniz bir reklam modeli. Facebook sayfanızda paylaştığınız içerikleri öne çıkartmak, daha fazla kişiye ulaştırıp etkileşiminizi artırmak için bu reklamları kullanmanız gerekir.

Sayfa beğenmeleri

Facebook sayfanızı beğenenlerin sayısını artırmak istediğiniz zaman bu reklam modelini kullanabilirsiniz. Bu reklamı verdiğinizde reklamlar kullanıcıların haber kaynaklarında ya da sağ kolonda görünecektir. Böylelikle sayfanızın tanıtımı yapabilir, hedef seçimini doğru bir şekilde yaparak daha geniş kitlelere sayfanızı ulaştırabilirsiniz.

Uygulama yüklemeleri

E-ticaret şirketleri mobil uygulamalarını tanıtmak için yine Facebook reklamlarından yararlanabilirler. Uygulama yüklemeleri reklam modeli ile mobil uygulamanızı öne çıkartan bir reklam verebilirsiniz ve reklamınıza tıklayanları uygulamanın indirme sayfasına yönlendirebilirsiniz.

Mobil uygulamanızın tanıtımını yapmak ve indirme sayısını artırmak için bu model oldukça kullanışlı.

Uygulamayla etkileşim

Uygulama yüklemeleri reklam modelinden biraz daha farklı olarak bu modelde, kullanıcıların uygulamayla olan etkileşimlerini artırabilirsiniz. Mobil taraftaki aktifliğinizi artırmak ve mobil uygulamanız hakkında konuşulmasını sağlamak için bu modelden faydalanabilirsiniz.

Teklif alımları

E-ticaret sitenizde bir kampanya oluşturup indirim ya da teklif sunmak istediğinizde Facebook’un bu reklam türünden yararlanabilirsiniz. Bu reklamlarla ile kullanıcıların mağazalarınızda kullanabilecekleri teklifler oluşturabilirsiniz.

Yerel bilinirlik

Eğer aynı zamanda bir fiziki mağazanız varsa ve Facebook üzerinden mağazanıza tüketicileri çekmek istiyorsanız bu reklam türünü kullanabilirsiniz. Mağazanızın olduğu çevredeki kişilere ulaşmak için yerel bilinirlik reklamlarını seçebilirsiniz. Böylelikle fiziki mağazanızın yakının da bulunan kullanıcılara yönelik hedefli bir reklam vermiş olursunuz.

Video görüntülemeleri

E-ticaret sitenizdeki ürünlerle ilgili ya da sitenizin tanıtımının yer aldığı videoların tanıtımını yapmak için Facebook’un bu reklam türünü kullanabilirsiniz. Video izlenme sayınızı artırabilir, hedeflediğiniz kitlelere bu reklamı ulaştırarak hem markanızın hem de ürünlerinizin reklamını yapabilirsiniz.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)