Sitesinize Facebook beğen kutusunu nasıl eklersiniz?

facebook begeni kutusu ekleme

E-ticaret siteniz üzerinde Facebook beğen kutusu ile Facebook sayfanızı paylaşarak sitenizi ziyaret edenleri sayfanızı beğenmeye yönlendirebilirsiniz. Sitenize Facebook beğen kutusu eklemek oldukça kolay bir işlem.

Site üzerindeki kodlara Facebook’tan alacağınız bir kodu paylaşamanız gerekiyor. Yalnız burada Facebook sayfası ile Facebook profili arasındaki ayrımı da bilmeniz gerekiyor. Facebook sayfası bir işletme için açılan, üzerinde yayın ve reklam yapabileceğiniz bir sayfadır. Facebook profili ise kişiye özel açılan bir profil hesabıdır. Bu sayfadaki gönderilerinizi reklam vererek öne çıkartamazsınız.

Öncelikle Facebook developer sayfasına girmeniz gerekiyor. Burada Facebook sayfanız ve diğer bilgiler için ayrılan kutuları doldurma işlemini tamamlayarak ilgili kodu alabilirsiniz.

facebook-beğeni

Beğenilecek URL

Bu kısma Facebook sayfanızın linkini yazmanız gerekiyor.Linki yazarken başına “https://“ uzantısını da eklemeyi unutmamalısınız. Aksi takdirde verilen kod doğru çalışmayabilir.

Genişlik

Facebook beğen kutusunun site üzerindeki genişliğini buradan belirleyebilirsiniz. Buraya gireceğiniz değer kutunun genişliğinin kaç piksel olacağını belirler. Site üzerinde sağ kolona mı yoksa daha geniş olan kısımlara mı ekleyeceğinize göre genişlik piksel boyutunu girebilirsiniz. Bu kutunun düzgün çalışabilmesi ve görünmesi için ilgili alanın piksel genişliğini tam olarak bilmeniz gerekiyor.

Yerleşim ve Eylem Türü

Yerleşim ayarı ve Eylem Türü’nü değiştiremiyorsunuz. Standart ayarda sabit kalırken, beğeni kutusu olduğu için de beğen seçeneği de standart olarak geliyor.

Arkadaşların yüzlerini göster

Bu seçenek Facebook sayfanızı beğenen kişilerin resimlerini bu kutu üzerinde gösterecektir. Birçok site bu eklentiyi bu şekilde kullanmayı tercih ediyor. Çünkü gerçek kişilerin bu sayfayı takip ettiği izlenimi yaratılıyor. Bunun yanı sıra siteye ilk kez giren birinin Facebook arkadaşları sizin sayfanızı beğendiyse bu doğrudan kullanıcıya bu kutu üzerinde gösteriliyor. Bu nedenle kutu ayarlarını yaparken bu seçeneği aktif tutmaya özen gösterin.

Paylaş düğmesi ekle

Beğen tuşunun yanı sıra paylaş düğmesini de kutuya ekleyebilirsiniz. Böylelikle ziyaretçileriniz sayfanızı beğenmenin yanı sıra Facebook üzerinde kendi duvarlarında sitenizin Facebook sayfasını paylaşabilirler.

Kodu al

Kodu al butonuna tıkladığınızda, girdiğiniz ayarlara özel olarak bir kod çıkıyor. Bu kodu kopyalayıp siteniz üzerinde ilgili alana yapıştırarak sitenize Facebook beğeni kutusunu ekleyebilirsiniz.

facebook-begeni-kodu

Kodu nereye kopyalayacaksınız?

İdeaSoft alt yapsını kullanıyorsanız, Ayarlar >> Tasarım Ayarları >> Bloklar sekmesine gelmeniz gerekiyor. Burada “Ekle” diyerek yeni bir blog açabilir ve açılan editör üzerinde gerekli başlık ayarlarını yapmanız gerekiyor. Yazı editörünün “HTML” özelliğini açtıktan sonra Facebook üzerinden aldığınız kodu buraya eklemeniz gerekiyor. Kodu ekledikten sonra kaydet butonuna tıklayın ve işlemi sonlandırın. Eğer kutunun genişliği fazla ise Facebook üzerinden yeni bir kod almanız ve baştan itibaren ayarlarınızı tekrar yapmanız gerekebilir.

HTML site üzerine ekleme yapmak için sitenizin ilgili sayfasını açmanız ve “body” etiketinden sonra Facebook’tan aldığınız kodu yapıştırmanız gerekiyor.

WordPress siteye eklemek için Görünüm >> Bileşenler sekmesine gelin. Burada hangi Bileşen pencesine eklemek istiyorsan oraya bir tane “Metin” kutusu ekleyin ve kutunun içine Facebook kodunu ekleyin. Kaydet dedikten sonra Facebook kutunuz istediğiniz bileşen üzerine kaydedilmiş olacaktır.

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)