E-ticarete başlamak için atmanız gereken 5 önemli adım

E ticarete baslamak icin atmaniz gereken 5 onemli adim

E-ticarete yeni girmek isteyen girişimcilerin, akıllarına birçok soru takılabiliyor. Bu sorular genellikle; ‘dijital bir mağaza sahibi olmadan önce nelere dikkat etmek gerektiği’ ve ‘bir dijital mağazada bulunması gereken özellikler’ başlıklarında toplanıyor.

Dijital bir mağaza kurarak, ürünlerini internetten satmak isteyen işletmelerin kullanması gereken yazılım, uygulamak zorunda oldukları prosedür ve almaları gereken güvenlik önlemleri de, hakkında soru işaretleri olan konular arasında yer alıyor.

IdeaSoft olarak, e-ticarete başlamak isteyen girişimciler için yararlı olacağını düşündüğümüz bu 5 önemli adımı sizlere sunuyoruz.

1. En önemli prosedür

İnternette bir e-ticaret sitenizin olabilmesi için, eğer kurulmuş bir şirketiniz yoksa; statüsü fark etmeksizin bir şirket sahibi olmanız gerekiyor. Satılan her ürünün faturalandırılabilmesi amacıyla Türk Ticaret Hukuku tarafından belirlenen bu prosedür, gerçekleştirilmesi zorunlu en önemli prosedür olma özelliği taşıyor. Zaten bir şirketiniz varsa; fiziksel mağazanızda bulunan veya ürettiğiniz ya da tedarikçiler aracılığıyla elde ettiğiniz ürünlerinizi, çevrimiçi satışa sunabiliyorsunuz.

2. Sorunsuz ödeme sistemleri

Sağlıklı ödeme sistemleri oluşturmak, sorunsuz bir e-ticaret için çok önemli. Bunun için:

  • Çevrimiçi ödeme sistemlerinden kredi kartı ile satış yapmak istiyorsanız, bankalara sanal POS başvurusu yapmanız,
  • Alternatif ödeme sistemleri (PayU, BKM Express vb.), havale ve EFT ile satış yapmak istiyorsanız; gerekli hesaplarınızı oluşturmak ve bankalarda şirket bilgilerinizle bir hesap açtırmanız,
  • Kargo ile kapıda tahsilat yapmak istiyorsanız, tercih ettiğiniz bir kargo firması ile görüşerek anlaşma yapmanız gerekiyor.

Örneğin IdeaSoft’un akıllı e-ticaret paketlerinde bulunan özellikler sayesinde çeşitli ödeme sistemini sitenizde kullanarak, sorunsuz bir şekilde sanal POS kullanabilir ve diğer online ödeme sistemlerinin de entegrasyonunu sağlayabilirsiniz.

3. Güvenli yazılım ve donanım

E-ticaret sitenizin, sağlam ve güvenlikli alt yapıya sahip sunucular üzerinde yapılandırılmış olması çok önemli. Sunuculardaki gelişmiş güvenlik seçenekleri olası saldırı ve tehditlere karşı ileri derece güvenlik önlemlerinin alınması; sitelerin yedeklerini güncel olarak tutan programların kullanılması gerekiyor. Ayrıca, “SSL şifreleme sistemleri” kullanarak, ödeme sayfalarındaki kredi kart bilgilerinin de tam güvenliğini sağlayabilirsiniz.

4. Nitelikli yönetim paneli

E-ticaret sitenizi yönetebileceğiniz, kolay kullanabileceğiniz ve bütün isteklerinizi rahatlıkla karşılayacağınız bir yönetim paneline ihtiyacınız var. Bu sayede, sitenizde istediğiniz değişiklikleri uygulayabilir; kategori oluşturma, ürün ekleme, sayfa yapıları, siteye üye olan kullanıcıların yönetimi gibi özelliklere tek bir yönetim paneli üzerinden sahip olabilirsiniz.

5. Çevrimiçi sipariş yönetimi ve kargo takibi

Yönetim panelinizdeki çevrimiçi sipariş yönetimi sayesinde, müşterilerinizin siparişlerini anlık olarak görebilmeniz; müşterilerinizin hangi ödeme sistemini kullanarak, ne zaman sipariş verdikleri, yapılan ödemelerin onaylanıp onaylanmadığı ve gönderilen ürünün teslim edilip edilmediği gibi detayları yönetebilmeniz mümkün. Ve bu panel, müşterilerinize gönderdiğiniz kargoların takibini yapabilmenizi; müşterilerinizin de kendi kargolarını takip edebilmesini sağlayabilmeli.

Bir e-ticaret sitesinin en son teknolojide yazılım, tasarım ve güvenlik önlemleriyle donatılarak kurulması çok önemli. IdeaSoft’ta, e-ticaret sitelerinde olması gereken tüm altyapı özelliklerini fazlasıyla bulabilir; ürünlerinizin internetten satışını kolaylaştıran mobil destekli akıllı e-ticaret paketleriyle ve gelişmiş sosyal medya entegrasyonu seçenekleriyle, e-ticarete sağlam bir temelle adım atabilirsiniz. Gelin siz de hemen ücretsiz e-ticaret demo hesabınızı oluşturun ve IdeaSoft’un size sağlayacağı tüm gelişmiş özellikleri kendiniz görün…

 

[snippet slug=”blog-content-action” /]

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)