E-ticaret sitenizin tasarımında nelere dikkat etmelisiniz?

E ticaret sitenizin tasariminda nelere dikkat etmelisiniz

​Potansiyel müşteriyi gerçek müşteri haline getirmek, e-ticaret hayatına yeni başlamış siteler için zorlu süreç. Dijital pazarlama tekniklerinin etkili kullanımı sayesinde web sitenize ihtiyacınız olan trafiği çekmeniz mümkün. Fakat bu noktadan sonra aşmanız gereken ikinci bir zorluk daha var: Sitenizi ziyaret etmeye gelen potansiyel müşterilerinizi alışveriş yapmaya ikna edebilmek. Bunun için de satın alma kararlarını verene kadar onların sitenizde vakit geçirmelerini sağlayabilmeniz gerekiyor.

Site tasarımının önemi de işte bu noktada ortaya çıkmaya başlıyor. İyi düzenlenmiş bir fiziksel mağaza müşterinin karar verme sürecine nasıl olumlu etki ediyorsa, kullanım kolaylığına önem veren iyi bir site tasarımıda aynı etkiyi oluşturuyor. E-ticaret sitesi işletmecisi olarak tasarım konusunda dikkat etmeniz gereken bazı ayrıntılar var. Gelin bu ayrıntıların bazılarına birlikte göz atalım…

Sade ve yalın tasarımın cazibesi

Karmaşık yapıdaki ürün sayfaları potansiyel müşteriler için caydırıcı özellik taşıyabiliyor. Bu sebepten ürün sayfalarında bilgi kirliliğinden uzak durmanız gerekir. Ürün bilgisi, fiyat ve ödeme seçenekleri gibi konuları mümkün olduğunca sade biçimde sunmaya özen göstermelisiniz. Eticaret Referanslarımızı inceleyebilir ve sade e-ticaret tasarımı örneklerimize bakabilirsiniz.

Müşterileriniz sitede kaybolmasın

Potansiyel müşterilerinizin aradıkları kategoriyi e-ticaret sitenizde hızlı bir biçimde bulmalarını sağlamanız önemli. Müşterilerinizin hangi sayfada olduklarını bildirecek bir kategori çubuğu etkili bir çözüm. Bunun yanında ürünleri kategorilere ayırırken dikkatli davranmanızı öneririz.

Hızlı yükleme

İnternet hızının artışıyla ters orantılı olarak kullanıcıların sabrı her geçen sene azalıyor. Artık internet kullanıcıları bir web sitesinin yüklenmesini birkaç saniyeden fazla beklemiyor. Bunu dikkate alarak e-ticaret sitenizin hızında iyileştirme yapmanız yararınıza olacaktır. Özellikle web sitenizin mobil versiyonunda hızlı yüklenme konusu önemli hale gelmiştir.

Ana sayfa tasarımı

Potansiyel müşterileriniz ana sayfanızı ziyaret ettikleri zaman onları herhangi bir ürüne yönlendirebilmek için tasarımın gücünü kullanabilirsiniz. Ürünlerinize ve kampanyalarınıza e-ticaret sitenizin ana sayfasında en çekici şekilde yer vermeniz, müşterilerinizde merak uyandıracaktır. Böylelikle müşterilerinizin ürün sayfalarınızı tıklamalarını sağlamış olursunuz.

Tasarım oldukça geniş bir konu. Satışları artırabildiği gibi azaltabilme riski de bulunuyor. E-ticaret sitesinin sayfa tasarımları yapılırken; estetik güzellik kadar kullanıcı dostu bir arayüz de gerekiyor. Bu can alıcı noktaların ciddiye alınması sizin için hem ziyaretçi trafiğini, hem de ürün satışlarınızı artırabilir.

Neyse ki IdeaSoft kullanıcıları için bu bir sorun değil. IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere pek çok hazır teması sunuyor. Tüm önemli tasarım kriterleri göz önünde bulundurularak oluşturulan bu temalar, e-ticaret sitenizin tasarımı konusunda işinizi son derece kolaylaştıracaktır. Ayrıca özel bir tasarıma ihtiyacınız olduğu durumlarda da IdeaSoft yanınızda. Siz de IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinin avantajlarından faydalanmak için 15 gün boyunca ücretsiz kullanabileceğiniz demo hesabınızı şimdi oluşturabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)