E-ticaret sitelerinin müşteri anketi oluşturmak için kullanabileceği 8 araç

IS 121214 museri anketi 8 arac 680x300 1

E-ticaret siteleri için müşteri memnuniyetini ölçmek ve site başarısını raporlayabilmek için kullanılan en etkili yöntemlerden biri de müşteri anketleri ve oylama seçenekleri. E-ticaret işinizi bir adım daha ileri götürebilmek ve müşteri taleplerini, beğenilerini ölçmek için hizmetlerinizle ilgili anketler düzenleyebilirsiniz. Bu şekilde, e-ticaret sitenizdeki müşteri etkileşimlerini ölçebilir, bu ölçümlerin değerlendirildiği raporlar oluşturabilirsiniz.

Artık pekçok e-ticaret sitesi, anket ve oylamalar yoluyla müşterilerinin siteleri hakkında düşüncelerini öğrenebiliyor. Bu anketleri düzenlemek ve sonuçları değerlendirmek için çeşitli dijital araçlardan yardım alabilirsiniz. IdeaSoft olarak sizler için anket ve oylama araçlarını, bu araçlarla ne tür anketler hazırlayabileceğinize dair bilgiler derledik…

1.Olark

Farklı bir ziyaretçi görüşleri değerlendirme platformu olan Olark, temel olarak bir canlı-sohbet platformu olarak sitelere gerçek zamanlı iletişim kurma imkanı sağlıyor. Ayrıca ziyaretçilerin hangi ürünleri incelediğini hangi sayfalarda vakit geçirdiğini de raporlayabiliyor.

2.UserVoice

UserVoice, ziyaretçi etkileşimleri ve veri tabanına dair etkili bir sistem oluşturma konusunda kullanıcılara yardımcı oluyor. Bu sistem üzerinden toplayacağınız verilerle, daha kaliteli ve etkin bir hizmet geliştirebilir, ihtiyaçları daha kolay belirleyebilirsiniz. Ayrıca, aracın sunduğu hizmetlerden biri olan yardım masası sayesinde ziyaretçilerinizin farklı bir müşteri portalına gitmeden ya da e-posta formu oluşturmaya gerek duymadan siteye fikirlerini bildirebiliyor.

3.GetFeedback

Herkesin kendi anketini oluşturabileceği bir platform olan GetFeedback, mobil uyumlu bir araç olması nedeniyle anketlerin mobil cihazlardan da görüntülenebilmesini sağlıyor.

4.SurveyMonkey

SurveyMonkey, 15 soruluk anketler hazırlamanıza yardımcı olan bir araç. Bu araçla, 15 tip soruya, kişiselleştirilmiş özellikler ve temalar katarak, sonuçların çeşitli varyasyonlarda indirilmesini ve değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Gerçek zamanlı filtrelendirme ve grafikleme özelliğine sahip SurveyMonkey, anketlerin URL şeklinde paylaşılmasına da yardımcı oluyor.

5.SurveyGizmo

SurveyGizmo, e-ticaret sitelerinde sıkça kullanılan bir anket aracı olarak karşımıza çıkıyor. 30 soruluk anketler oluşturmanızı sağlayan bu araç, kaydırma çubukları ve çeşitli menü özelliklerine sahip. SurveyGizmo; raporlama araçları, basit temalar, stil editörü gibi özelliklerinin yanı sıra, çevrimdışı anket yapma ve mobil uyumluluk gibi gelişmiş hizmetler de sunuyor.

6.Polldaddy

Oylama ve anket düzenleme aracı olan Polldaddy, iOS işletim sistemi tabanıyla verilerin toparlanmasını sağlıyor. Bu aracın sağladığı sonuçlarla markanızı, hedefleriniz ve bütçenizle eşleştirebilir ve 14 farklı soru seçeneği ile gerçek zamanlı veriler elde edebilirsiniz.

7.Feedbackify

Feedbackify, e-ticaret sitenizde bir buton olarak yer alan bir araç. Bu buton sayesinde, ziyaretçilerinizin siteniz hakkındaki fikirlerini öğrenebilirsiniz. Feedbackify ile kategori ve alt kategoriler oluşturmanız da mümkün.

8.Google Consumer Surveys

Hedef kitlenizin görüş ve değerlendirmeleri hakkında bilgi sahibi olabilmek için Google Consumer Surveys, başarılı bir altyapıya sahip. Yeni ürünler hakkındaki müşteri görüşlerine ve önerilere kolaylıkla ulaşmanızı ve bunları en etkili şekilde değerlendirmenizi sağlayan bu araç, grafik ve istatistikler kullanarak verileri sayısal raporlamalar şeklinde sunuyor.

Paylaştığımız bu araçlardan yardım alarak farklı müşteri anketleri oluşturabilir ve müşterilerinizin beklentileri hakkında bilgi edinerek karlılığınızı artırabilirsiniz. Eğer siz de işinizi internete taşımak ve potansiyel müşterilerinize ulaşarak satışlarınızı artırmak istiyorsanız IdeaSoft ihtiyacınız olan her konuda yanınızda… Ücretsiz demo hesabınızı oluşturarak IdeaSoft’un size sunduğu pratik e-ticaret altyapısını kendiniz de yakından inceleyebilirsiniz…

Diğer Yazılar

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret dünyasında müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörlerin başında, ürün yorumları geliyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların ilk incelediği detaylardan biri daha önce üründen satın almış kişilerin verdikleri puanlar ve yorumları oluyor. Müşteri yorumları, güveni kazanma, satışları artırma ve marka imajını güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Sattığınız ürünleri doğru şekilde gösterdiğinizden emin olarak müşterilerle olan iletişiminizi…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret sitelerinin yüksek satışlar yaparak başarılı olması için müşteri memnuniyetini sağlayarak iade sayılarını azaltmak büyük önem taşıyor. Müşterilerin ürünleri iade etme oranı memnuniyetleri ile paralel olarak seyrettiğinden iade sayılarını azaltmak büyük oranda memnun müşterilere sahip olmaktan geçiyor. İade sayılarını azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor.  Bu yöntemlerin başında adil ve şeffaf…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret indirim kuponları sayesinde müşterilere çeşitli avantajlar sunarak satışları artırabilirsiniz. Kupon stratejileri, müşterilerin alışveriş yapma motivasyonunu artırmak, sadakat oluşturmak ve yeni müşteriler çekmek için çok önemlidir. Satış arttırma taktikleri arasında başı çeken indirim kuponları ile özel teklifler oluşturabilir böylece e-ticaret sitenize müşteri çekebilirsiniz. E-ticaret sitenizde yapacağınız indirim kampanyaları,  yeni müşteriler bulmanıza ve var olan müşterilerinizin…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

Bireysel e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru şirketsiz e-ticaret yapmak mümkün mü? Evet, şirket olmadan veya açmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Günümüzde birçok platform ve pazar yeri, bireylerin veya küçük girişimcilerin ürünlerini çevrimiçi satmalarına olanak tanır. Bu platformlar aracılığıyla, bir şirket kurma formalitelerine gerek kalmadan, kişisel bir hesapla ürünlerinizi listeleyebilir, satış yapabilir ve…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
28 Aralık 2023

E-ticaret, gün geçtikçe dünyası giderek daha fazla girişimcinin ve işletmenin tercih ettiği büyüyen bir alan haline geldi. Fakat başarılı bir e-ticaret işletmesi yönetmek sadece ürünleri satmakla sınırlı değil. Aynı zamanda temel finansal kavramları anlamak ve doğru bir şekilde uygulamak da gerekli. E-ticaret işletmesi yönetirken gelir ve giderlerinizi dikkatlice analiz etmek başarılı olmanız için büyük önem…(Continue Reading)